Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Slovenija "Politika mora narediti precej več za skupnosti"

25.03.2023

Deklaracijo o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Sloveniji so v državnem zboru skoraj soglasno sprejele parlamentarne stranke pred 12 leti. Od takrat do danes se je zamenjalo šest vlad. Kaj so naredile za skupnosti?

Slovenija "Ustavitev nostrifikacij nas je resnično prizadela"

11.03.2023

Novinarka Jasmina Husarević je morala zaradi hčerine želje po šolanju v Sloveniji ne samo zapustiti BiH, ampak tudi svoj poklic. Pri nas dela v proizvodnji. Enkrat tedensko tudi kot prostovoljka Bosanskega akademskega društva uči bosanščino na Livadi.

Intervju "Grafiti ali – kot pravi Rambo Amadeus – s pestjo v glavo"

25.02.2023

"Če pogledamo zgodovino nacionalizmov: poznamo nebeške narode, zgodovinske narode, najstarejše narode itn. Tipična značilnost slovenskega nacionalizma je, da govori skozi kulturo, skozi jezik, kar pa ne pomeni, da bi bil zaradi tega manj izključljiv."

Slovenija "Prepovedati zanikanje izbrisa"

11.02.2023

"Moje otroštvo je zaznamovalo tudi to, da sem zelo zgodaj začel delati, morali smo financirati vse te tožbe proti izbrisu in za očetovo pokojnino. Vsi smo živeli samo od mamine plače. Okrog leta 2006 so nam odklopili televizijo in elektriko," se spominja.

Zdravje Slovenija čedalje manj privlačna za zdravnike iz Srbije

28.01.2023

Golobi na Kongresnem trgu je bil naslov spisa, ki ga je na enem od izpitov za slovenščino za tujce pred več kot desetimi leti pisal specialist psihiatrije iz Srbije Vlade Milanović. Izpit je opravljal večkrat, a to ni bila edina ovira na njegovi poti.

Iz oddaje Tednik Nad debelost z zdravili za sladkorno bolezen tudi v Sloveniji

23.01.2023

V Tedniku razkrivamo, da slovenski zdravniki za zdravljenje debelosti predpisujejo zdravilo ozempic. To pa je registrirano samo za zdravljenje sladkorne bolezni, ki pa ima za stranski učinek izgubo teže. Zdravniki trdijo, da ravnajo v skladu s smernicami.

NaGlas! "Indexi – to je sevdah moje duše"

14.01.2023

Nermin Puškar je nedavno nastopil z vrsto glasbenikov, tudi Rankom Rihtmanom in Nenom Jurinom, pod imenom Indexi in prijatelji. Že vrsto let skupina izvaja pesmi Indexov skupaj z največjimi rokovskimi zvezdami nekdanje Jugoslavije.

Kultura Nomadsko življenje prinaša nenehno delo

17.12.2022

"Na nomadsko življenje se pogosto gleda romantično. Človek pridobi nove izkušnje, se nauči jezika, spoznava ljudi. Po drugi strani pa to prinaša nenehno delo, vsakodnevno delo. Ne gre le za prevajanje jezika, temveč tudi zamisli."

Liffe "Cenzuri se v kapitalizmu reče denar"

19.11.2022

"Živimo v družbi oziroma družbah naših malih plemenskih narodov, v katerih se zelo malo sprašuje. Oblast si je tako zagotovila, da nihče nič ne vpraša, zato da ne bi burkali vode," pravi hrvaški režiser in scenarist Rajko Grlić.

Vizualna umetnost Hitimo. Strah nas je. Zato človeški torzo in zajčje glave.

05.11.2022

Marijan Mirt je Francosko združenje lepih umetnosti tokrat prepričal s človeško figuro z zajčjo glavo. Pooseblja sodobnega človeka, ki nenehno hiti in se boji. V obrazložitvi nagrade so slovenskega kiparja hrvaških korenin primerjali z Augustom Rodinom.

Slovenija "Prevaliti problem jezika na starše ni koristno«"

21.10.2022

Prizadevati si moramo za večjo zastopanost hrvaškega jezika v Sloveniji, je bilo slišati na okrogli mizi o hrvaščini v Sloveniji. Udeležili so se je tudi predstavniki slovenske manjšine na Hrvaškem, ki so predstavili svoje izkušnje.

Intervju s Petrom Popovićem "Claptona sem zmedel na letališču, Tino pa nasmejal"

08.10.2022

Kako je Boom Festival v 70. letih ustvaril trg plošč v socialistični Jugoslaviji? Kako je dobil intervju s Tino Turner? S čim je prepričal Erica Claptona? Zakaj ga Johnny Štulić vedno povabi na dom, kadar je na Nizozemskem? Petar Popović, TVS 1 ob 12.35.

Stran 3 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov