Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Oder Novomeško gledališče se v družbi britanskega vohuna vrača na Goli otok

5.6.2024 11:08

Srbski režiser Goran Marković se je v romanu Beograjski trio lotil krutega poglavja jugoslovanske zgodovine: razkola med Titom in Stalinom, ki je privedel do ustanovitve koncentracijskega taborišča na Golem otoku. Zgodba je zdaj zaživela še v gledališču.

Okolje Objavljena najbolj pregledna študija o podnebnih spremembah v Sloveniji za zadnjih 11.700 let

5.6.2024 10:53

Slovenski znanstveniki so objavili študijo, ki predstavlja najbolj celovit pregled podnebnih sprememb na tem ozemlju do zdaj. Pregledali so zadnjih 11.700 let in ugotovili, da so bila podnebna nihanja izrazita, vplivala pa so na različne dejavnike.

Zdravje Zdravniška zbornica si želi zakona o kakovosti v zdravstvu s čim manj administrativnimi obremenitvami

5.6.2024 10:49

V zdravniški zbornici so na predlog zakona o kakovosti v zdravstvu v javni razpravi podali več pripomb. Med drugim se zavzemajo, da bi zakon zdravstvenim izvajalcem prinesel čim manj administrativnih obremenitev.

Znani Baldwini dobili svoj resničnostni šov

5.6.2024 10:23

Alec Baldwin in njegova družina sta se pridružila Kardashianovim, Osbournovim in Stallonom – z ženo Hilario sta napovedala nov resničnostni šov, ki bo spremljal njuno družinsko življenje.

Vojna v Gazi Netanjahu obiskal mejo z Libanonom. Izraelska vojska vdrla v begunsko taborišče Bureidž.

5.6.2024 10:22

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je med ogledom severne meje z Libanonom dejal, da je Izrael pripravljen na odločno ukrepanje na severu. Hezbolah vztraja, da ne želi širitve spora z Izraelom, vendar se je pripravljen boriti.

Vizualna umetnost Maurizio Cattelan, umetnik na steno prilepljene banane, se vrača z novo satirično instalacijo

5.6.2024 10:06

Nova razstava Maurizia Cattelana je sijajna – v najbolj dobesednem pomenu besede: v galerijo je postavil zid, oblit s 24-karatnim zlatom, ki meri 20 metrov v dolžino in dobrih pet metrov v višino. Še en ključen podatek: zid je prerešetal s streli.

Črna kronika V Šiški z eksplozivom poškodovali bankomat. V Gračišču so ga nasilno odprli in ukradli denar.

5.6.2024 9:48

V Ljubljani so neznani storilci z razstrelivom poškodovali bankomat. Nastalo je za nekaj tisoč evrov materialne škode. V Gračišču pa so nasilno vlomili v bankomat in ukradli denar. Podobna dogodka sta se v Ljubljani zgodila pred dvema tednoma.

Glasba Belin v Prvi vrsti

5.6.2024 9:37

Etno zasedba Belin v svojem repertoarju združuje glasbo z različnih področij, od sevdalink, hebrejskih skladb, tradicijske ruske glasbe, glasbe Balkana in vse do romske glasbe v najširšem pomenu.

EP v nogometu 2024 Iličićev zadetek dvignil utrip, zares bo zaropotalo v Stuttgartu

5.6.2024 9:34

"Mislim, da smo vsi drugi bolj veseli zanj, kot je on zase. Ni kazal pretiranega vznemirjenja. Sam tega ni toliko potreboval, kot si mi morda mislimo," je sanjsko vrnitev Josipa Iličića v reprezentanco z golom za zmago nad Armenijo komentiral Jan Mlakar.

Vojna v Ukrajini Moskva opominja, da bi bili francoski vojaški inštruktorji v Ukrajini "legitimna tarča"

5.6.2024 9:29

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da bi bili vsi francoski vojaški inštruktorji v Ukrajini "legitimna tarča" ruskih oboroženih sil, potem ko je Ukrajina razkrila načrte, da bi francoski inštruktorji usposabljali ukrajinske vojake.

Kolesarstvo Evenepoel zmagal, Roglič tretji z zaostankom 39 sekund

5.6.2024 9:20

Četrta etapa 66. Dirke po Dofineji je prinesla dobrih 40 minut boja z uro. 34,4 km dolg kronometer je dobil Belgijec Remco Evenepoel. Primož Roglič je bil tretji. Omenjena kolesarja sta tudi na vrhu skupnega seštevka.

Znani Poslovil se je Brother Marquis iz hiphop skupine 2 Live Crew

5.6.2024 9:05

Pri 58 letih je umrl Brother Marquis. Ta je bil od 80. let prejšnjega stoletja del zasedbe 2 Live Crew, ki je kot prva na naslovnici albuma opozarjala na eksplicitno vsebino. Njegovo smrt je potrdil vodja zasedbe, vzrok te pa ni znan.

Film in TV Kino Otok se ob jubilejni izdaji zazira k uspehom zadnjih dveh desetletij

5.6.2024 8:54

S projekcijo "barvite pripovedke" o potujočem čarodeju Čarodejev ples, indijske klasike, ki je ni mogel prehvaliti Martin Scorsese, se v letnem kinu na Manziolijevem trgu zvečer tudi uradno odpira 20. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema.

Zdravje Urgentne ambulante infekcijske klinike se selijo v začasne prostore

5.6.2024 8:52

Zaradi gradnje nove infekcijske klinike se je začela selitev urgentnih ambulant v začasne prostore nekdanjega objekta Zavoda za varstvo pri delu. Tam bodo delovale 18 mesecev. Predstojnik klinike Matjaž Jereb je opozoril na težave s pretočnostjo sistema.

Umetnost možnega Ko strelski vod stoji v krogu

5.6.2024 8:34

"Liberalcev se drži sloves, da ko se postavijo v strelski vod, se postavijo v krogu," pravi v novi, zadnji predvolilni epizodi podkasta o politiki Umetnost možnega urednik zunanjepolitične redakcije Radia Slovenija Luka Robida.

Beremo Pino Pograjc: Trepete

5.6.2024 8:13

Pograjčeva druga zbirka Trepete se tako po simbolni kot po stilistični plati navezuje na njegovo prvo zbirko Trgetanje. Prvenec je bil odet v črnino, druga zbirka pa je bela knjižica, ki po videzu precej spominja na White album skupine The Beatles.

Avtomobilnost Peugeot 3008 z novim receptom za uspeh

5.6.2024 7:50

V Avtomobilnosti smo na slovenske ceste pospremili povsem novo, tretjo generacijo peugeota 3008. Nova je arhitektura, oblika z novim logotipom, nova je ureditev potniške kabine, avto je precej večji, na izbiro bodo hibridi in električni e-3008.

Bližnji vzhod Izraelske univerze so prepletene z vojsko in orožarsko industrijo. Poziv k bojkotu traja že 20 let.

5.6.2024 7:40

Medtem ko zahodne države zavračajo sankcije zoper Izrael, študentje zahtevajo prekinitev sodelovanja njihovih univerz z izraelskimi. Te sodelujejo pri okupaciji Palestine in zatiranju Palestincev, z njimi pa so povezane tudi slovenske ustanove.

Evropske volitve 2024 Zadnji dan za prijave za glasovanje na voliščih omnia in za glasovanje na domu

5.6.2024 7:33

Sreda je zadnji dan za zaprositev za posebne oblike glasovanja. Volivci lahko oddajo vlogo za glasovanje na voliščih omnia in za glasovanje na domu. Do četrtka pa je še mogoče predčasno voliti.

Vojna v Gazi Predstavniški dom ameriškega kongresa podprl sankcije proti ICC-ju

5.6.2024 7:30

Predstavniški dom ameriškega kongresa je z 247 glasovi za in 155 proti potrdil predlog zakona za uvedbo sankcij proti Mednarodnemu kazenskemu sodišču (ICC), če bo to preganjalo ameriške državljane ali državljane zavezniških držav, ki niso članice ICC-ja.

Odbojka Slovenci na krilih Šterna in Ropreta s 3:0 odpravili Turke

5.6.2024 7:14

Po izidu gladko, po igri pa precej bolj tesno. Zlasti v prvih dveh nizih je bila Turčija enakovredna tekmica Sloveniji, ki pa je na koncu unovčila izkušnje ter s 3:0 (22, 24, 19) v Fukuoki dobila uvodno tekmo drugega turnirja Lige narodov.

Prva liga Victor Sanchez del Amo novi trener nogometašev Olimpije

5.6.2024 6:54

Nogometaše Olimpije bo v novi sezoni vodil Španec Victor Sanchez del Amo, poročajo slovenski mediji. 48-letni Španec bo nasledil Zorana Zeljkovića, s katerim so se v ljubljanskem klubu razšli v začetku maja.

SOS odmev Če se Dončić odloči, lahko pristane tudi v najboljši obrambni peterki Lige NBA

5.6.2024 6:42

"Luka Dončić je postal obraz Lige NBA, čeprav mu nekateri tega ne priznavajo. Njegova mentalna moč je nekaj, kar je danes v športu in v vsakem poslu nujno," o adutu Dallasa pred velikim finalom Lige NBA razmišlja strokovnjak Luka Bassin.

Borzni komentar Kdo si upa staviti proti ameriškemu delniškemu trgu?

5.6.2024 6:19

Ko newyorški delniški trgi na krilih delnic UI-podjetij, kot je Nvidia, postavljajo rekorde in se bahajo tudi z visokimi dolgoročnimi donosi, se je smiselno vprašati, kako dolgo lahko to še traja. Bo tudi naslednje desetletje tako donosno?

Stran 15 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov