Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Dediščina Pred dnevom muzejev ministrstvo predstavilo dopolnjeno nacionalno strategijo na tem področju

15.5.2024 14:16

Ministrstvo za kulturo je pred mednarodnim dnevom muzejev objavilo novo nacionalno strategijo za muzeje in galerije za obdobje 2024–2028. Z njim želijo omogočiti, da bo delovanje teh ustanov prilagojeno sodobnosti.

Javni prevoz Dijaške in študentske vozovnice bodo veljavne tudi poleti

15.5.2024 14:10

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo bo podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente, in sicer do 31. avgusta letos. Vozovnice se bodo podaljšale samodejno.

Napovedujemo Mojstri kungfuja znova v Ljubljani

15.5.2024 13:56

V sklopu evropske turneje se 18. maja v Ljubljano, natančneje v Halo Tivoli, po šestih letih vračajo mojstri borilnih veščin in menihi svetovno znanega templja Shaolin.

Slovenija Pirc Musar: Na družbenih omrežjih je nasilje postalo vsebina sprevrženega zabavljaštva

15.5.2024 13:41

Na Brdu pri Kranju v okviru tretjega predsedničinega foruma, posvečenega krepitvi kulture mirnega sobivanja in strateškim ukrepom za preprečevanje nasilja, je predsednica Nataša Pirc Musar dejala: "Skrajni čas je za ukrepanje".

Napovedujemo Ljubljanski Balet s predstavo Giselle v tržaškem gledališču Verdi

15.5.2024 13:16

Ljubljanski Balet s predstavo Giselle gostuje v gledališču Verdi v Trstu. Torkovi premierni predstavitvi romantičnega baleta španskega koreografa Joseja Carlosa Martineza bo do nedelje sledilo še pet ponovitev.

Evrovizija Izrael potrdil, da je organizirano "spodbujal h glasovanju", pritožbe proti EBU-ju se širijo

15.5.2024 12:58

Dogajanje na letošnji Evroviziji še vedno razburja. Nizozemska javna televizija vztraja, da je izraelsko delegacijo organizatorjem dvakrat prijavila zaradi neprimernega vedenja, a se ni nič zgodilo. Izrael je medtem potrdil organizirano zbiranje glasov.

Preostali športi Visoka vodna gladina spremenila spored EP-ja na savskih brzicah

15.5.2024 12:45

Organizatorji evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so zaradi hidrološke napovedi, ki za prihodnje dni predvideva precej zvišano gladino reke Save, spremenili urnik tekmovanj.

Slovenija ZPM Ljubljana Moste - Polje odslej nosi ime po svoji dolgoletni predsednici Aniti Ogulin

15.5.2024 12:27

Humanitarna organizacija Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste - Polje se je v čast dolgoletni predsednici preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM. Kot poudarjajo, preimenovanje v ničemer ne spreminja njihove organiziranosti in dejavnosti.

Evropa Irska bo Palestino priznala do konca meseca

15.5.2024 12:19

Irska bo Palestino priznala do konca meseca, je danes dejal podpredsednik vlade v Dublinu Micheal Martin in kot možen datum priznanja omenil 21. maj.

Svetovni pokal v alpskem smučanju Rehabilitacija Klineta po hudi poškodbi po dveh letih še ni končana

15.5.2024 12:16

Alpski smučar Boštjan Kline je pred 25 meseci grdo padel na treningu. Okrevanja po kompliciranem zlomu desne goleni 33-letni specialist za hitre discipline še ni končal.

Knjige "Izjava Gabriele Babnik Ouattara ne drži. Založba vztraja, da so bile kršene avtorske pravice."

15.5.2024 12:03

Založba Mladinska knjiga in avtorica Malina Schmidt Snoj zavračata trditev Gabriele Babnik Ouattara, da so skupaj prišli do sklepa, da v njeni knjigi Za angele, da jim ne bo dolgčas ni očitanega ji prepisovanja iz knjige Samo en ples.

Znani Antony Blinken med obiskom Kijeva v spodbudo vojakom poprijel za kitaro

15.5.2024 11:49

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je med obiskom Kijeva pokazal tudi svojo muzikalično plat in podporo Ukrajini izrazil skozi glasbo: v nekem baru v Kijevu je namreč vzel v roke kitaro in skupaj z domačo zasedbo zaigral Rockin' in the Free World.

Azija z Oceanijo Protestniki v Novi Kaledoniji nočejo novih francoskih volivcev

15.5.2024 11:45

V Novi Kaledoniji so izbruhnili nemiri, potem ko je francoski parlament potrdil spremembe volilnih pravil na otočju v Tihem oceanu, s čimer bo volilno pravico na tem čezmorskem ozemlju dobilo na tisoče francoskih volivcev.

Avtomobilnost Ko gorivo plačaš kar iz avta

15.5.2024 11:31

V Avtomobilnosti smo naredili prve kilometre z novim škoda kodiaqom, ki je tehnično podoben superbu, zato smo tokrat pogledali malo bolj podrobno, kaj novega prinaša.

Športni SOS Slovensko kolesarstvo ob bok velesilam

15.5.2024 11:30

V zadnjem desetletju se le tri države ponašajo z vsaj tremi kolesarji, ki so dobili etape na vseh tritedenskih dirkah. Primož Roglič, Matej Mohorič in Tadej Pogačar so Slovenijo postavili ob bok Italiji in Avstraliji.

Črna kronika Državljan Eritreje zaradi poskusa uboja ženske v Ljubljani obsojen na štiri leta zapora

15.5.2024 11:03

Ljubljansko okrožno sodišče je državljana Eritreje Coca Filipa Faragalo, ki je novembra 2022 zabodel žensko v Plečnikovem podhodu, obsodilo na 4 leta zapora, čemur bo sledil petletni izgon iz Slovenije. Slednjega sicer najverjetneje ne bo mogoče izvesti.

Gospodarstvo V prvem četrtletju 2,1-odstotna rast slovenskega BDP-ja

15.5.2024 10:53

Slovenski BDP je bil v prvem letošnjem četrtletju realno za 2,1 odstotka večji kot v istem obdobju lani. Po sezonsko prilagojenih podatkih je bila medletna rast 1,8-odstotna, na četrtletni ravni pa je gospodarska dejavnost stagnirala, ugotavlja Surs.

Evropa V požaru v marini v Medulinu zgorelo 22 plovil

15.5.2024 10:51

Požar, ki je ponoči izbruhnil v marini v Medulinu na jugu hrvaške Istre, je gasilcem uspelo obvladati in je pod nadzorom. V požaru ni bil nihče poškodovan, zgorelo pa je 22 plovil, so sporočili puljski gasilci in istrska policija. Vzrok požara še ni znan.

Arhitektura in oblikovanje O vključenosti, inovativnosti in trajnosti v proizvodnji. Začenja se Big Arhitektura Ljubljana.

15.5.2024 10:22

V Ljubljani se v teh dneh ustavljajo strokovnjaki s področja arhitekture in notranjega oblikovanja s širše regije. Privabil jih je dvodnevni festival Big Arhitektura Ljubljana, na katerem bodo govorili o najnovejših arhitekturnih projektih.

Dirka po Italiji Milanu druga etapa po izjemnem sprintu ob Jadranskem morju

15.5.2024 10:20

Najboljši sprinter 107. Dirke po Italiji je očitno Jonathan Milan, najmočnejši v množičnem sprintu 11. etape, ki se je po 207 km končala v Francavilli al Mare. Z drugo etapno zmago na letošnjem Giru je Furlan utrdil lastništvo ciklamne majice.

Slovenija V sklopu treh referendumskih kampanj bo sodelovalo 19 strank, pravnih in fizičnih oseb

15.5.2024 10:15

V treh referendumskih kampanjah pred posvetovalnimi referendumi bo skupno sodelovalo 19 organizatorjev. Največ zanimanja je za kampanjo o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, za katero se je pravočasno prijavilo 17 organizatorjev.

Evropa Francija v šoku po drznem napadu na policiste in pobegu zapornika

15.5.2024 10:12

V Franciji poteka obsežna policijska iskalna akcija za zapornikom Mohamedom Amro, ki je pobegnil po tem, ko so njegovi pomočniki na avtocesti izvedli drzen napad na zaporniški kombi in ga osvobodili.

Ob osmih Lucija Čevnik: Nasilneži so vedno obdani z navijači

15.5.2024 9:36

Veliko staršev ima o svojih otrocih superiorno mnenje in otroci prav zaradi bojazni pred osramočenostjo in razočaranjem staršev pogosto ne upajo povedati, da so žrtve medvrstniškega nasilja, je v oddaji Ob osmih dejala sociologinja Lucija Čevnik.

Gospodarstvo V SIJ-u zanikajo navedbe, da ruski oligarh Andrej Zubicki išče možnosti za prodajo svojega deleža

15.5.2024 9:31

Portal Necenzurirano poroča, da ruski oligarh Andrej Zubicki prodaja svoj delež v SIJ-u, eni največjih slovenskih skupin, ki zaposluje več kot 3800 ljudi. Iz družbe SIJ-a so v odzivu na informacije o prodaji navedbe portala zanikali.

Stran 2 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov