Rekorden podvig: skok v zrak, medtem pa se je Pastrana z motorjem pognal spodaj in naredil salto. Foto: Dunking Devils
Rekorden podvig: skok v zrak, medtem pa se je Pastrana z motorjem pognal spodaj in naredil salto. Foto: Dunking Devils

Kot so pojasnili predstavniki akrobatske skupine Dunking Devils, so se nedavno mudili v Pastranalandu, nekakšnem akrobatskem parku, ki ga je znani kaskader za vse ljubitelje ekstremnih vragolij postavil v domačem Anapolisu (ameriška zvezna država Maryland). Že ob prihodu jih je Travis Pastrana postavil pred dejstvo: "Presenečenje! Jutri bomo podirali rekord, odločil sem se, da bom skočil pod vami!"

Čeprav so imeli zelo malo časa za priprave, so se vseeno lotili nevarnega in dih jemajočega izziva – Jan Žnidaršič iz Dunking Devilsov je tako na največjem trampolinu na svetu, ki so ga izdelali sami, skočil 14 metrov in pol v zrak, ravno v tistem trenutku pa je Pastrana na motorju pod njim izvedel drzni salto nazaj. "Z Janom sva morala biti res popolnoma usklajena! Prostora za napake ni bilo,” je po navedbah Dunking Devilsov priznal Pastrana.

"Travisa občudujem že od otroštva, zdaj pa sva skupaj spisala zgodovino. Vse se je zgodilo spontano. En trenutek smo postavljali trampolin, v naslednjem pa smo že rušili svetovni rekord. Adrenalin in koncentracija sta bila na vrhuncu, bilo je izjemno intenzivno. A zaupala sva si, vsako sekundo. Neizmerno sem navdušen. Tega trenutka in celotne izkušnje s svojim timom ne bom nikoli pozabil. Uspelo nam je in bilo je epsko," je po uspešno opravljenem izzivu dejal Žnidaršič.

Kot so še poudarili v sporočilu za javnost, je bilo za vse člane ekipe sodelovanje s Pastrano, ki je njihov vzornik, izpolnitev sanj. "Travis je bil od nekdaj eden naših vzornikov. Spremljali smo ga, ko je sam postavljal mejnike s svojimi norimi triki. Med drugim je Travis leta 2006 prvi naredil dvojni salto nazaj na motorju," so poudarili in dodali, da sta bila zato postavitev največjega trampolina na svetu in podiranje svetovnega rekorda s Travisom zanje sanjska.

"Celotna izkušnja v Pastranalandu je bila konglomerat bencina, kovine, asfalta, blata, breztežnosti in izkrivljenih zgodb o uspehih, poškodbah, nepremišljenosti in zgodovinskih trenutkih," je druženje s svojim idolom opisal član akrobatske skupine Maks Veselko.