Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Dimenzije tega trampolina so 13 x 13 metrov," je za Televizijo Slovenija povedal Tomaž Pančur, vodja projekta pri agenciji Extrem. "Dunking devilsi so zaslužni zato, da imamo trampolin v Sloveniji. Danes pa je premierno postavljen nad Ljubljanico in v samo središče mesta."

Breg Ljubljanice pri Novem trgu bo prizorišče več tekmovanj v skokih, navdušujejo pa tudi dih jemajoče predstave domačih in tujih akrobatov. Glavna atrakcija pa je prav prej omenjena največja prožna ponjava na svetu.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po besedah Marka Knafelca, vodje skupine Dunking devils, je ponjava izziv tudi za izkušene akrobate. "Profesionalci potrebujejo več dni, da se navadijo skakati, tako da to zahteva neko posebno pripravljenost, tonus mišic, znanja, da sploh lahko dosežeš neko višino, ko pa jo enkrat dosežeš, gredo pa prek petnajst metrov."

Za največji trampolin se zanimajo celo v drugih državah, kjer že iščejo slikovita prizorišča, med drugim tudi na Bližnjem vzhodu. Tam so Pančurja že "kontaktirali, in če bo šlo vse po načrtu, mogoče drugič narediva intervju v Dubaju".

Trampolin so navdušeno že preizkusili številni obiskovalci, ki pa se strinjajo, da na njem vaja dela mojstra. Za najmlajše akrobate pa je poskrbljeno v trampolinskem parku poleg glavnega prizorišča, kjer lahko tudi oni preizkusijo svoje sposobnosti.

Čez Ljubljanico potegnili trampolinski most