Zamisel je končno zaživela. Foto: Dunking Devils
Zamisel je končno zaživela. Foto: Dunking Devils
Pri svojem podvigu so pazili na varnost. Foto: Dunking Devils
Pri svojem podvigu so pazili na varnost. Foto: Dunking Devils

Akrobati Dunking Devils so končno izpeljali idejo, ki je nastala pred dvema letoma. Zamislili so si, da bodo na zaledenelem Cerkniškem jezeru postavili rusko gugalnico in na njej izvajali akrobatske skoke, ki pa se bodo končali v izjemno mrzli vodi.

Nov podvig jih že čaka v Ameriki. Foto: Dunking Devils
Nov podvig jih že čaka v Ameriki. Foto: Dunking Devils

Za izvedbo so potrebovali idealne razmere – dolgo obdobje zelo mrzlega, vendar sončnega vremena. Poleg tega je za varno postavitev ruske gugalnice na ledeni ploskvi morala biti debelina ledu vsaj 10 centimetrov, letošnji izjemno hladen in sončen januar pa je bil kot naročen za izvedbo tega ledenega podviga.

"En cel dan smo porabili, da smo v ledu naredili dovolj veliko luknjo za varen pristanek v vodi, veliko skrbi smo posvetili tudi varni montaži ruske gugalnice na ledeno ploskev," je dejal Gašper Novak, član Dunking Devils in akrobat DD Squad, in dodal, da so noge podložili z velikimi lesenimi ploščami in tako razporedili pritisk, da se celotna gugalnica ne bi udrla v ledeno jezero.

"Vsakič znova sem doživel šok"

Za izvedbo res visokih skokov so konstrukcijo z lednimi vijaki in najlonskimi trakovi čvrsto pritrdili v ledeno podlago. "Zares sem ponosen, da nam je uspelo, pa čeprav nam je vsak skok v vodo dobesedno vzel sapo. Vsakič znova sem doživel šok," je še dodal Cerkničan. Medtem ko je temperatura zraka merila od osem stopinj pod ničlo do pet stopinj Celzija, se je vsak skok končal s pristankom v vodo, ki je imela le dve stopinji Celzija.

Pridružili so se jim tudi lokalni nadobudneži. Foto: Dunking Devils
Pridružili so se jim tudi lokalni nadobudneži. Foto: Dunking Devils

Utrinke njihovega najnovejšega izziva, ki so nastali ob sončnem vzhodu, je v objektiv ujel režiser Luka Maček. Ti so na družbenem omrežju TikTok nabrali že več milijonov ogledov, na platformi YouTube pa so objavili tudi daljši posnetek pravljičnih prizorov. Med snemanjem so se Dunking Devilsom pridružili tudi lokalni navdušenci plavanja v ledeni vodi.

Skupina se že pripravlja na nove izzive v Los Angelesu, kjer bodo maja posneli videoprojekt z ameriškimi akrobati, med drugimi bo z njimi sodeloval tudi Steve-O, član legendarne zabavljaške zasedbe Jackass. Marca bodo spet nastopili ob polčasu NBA-tekme Dallas Mavericksov v okviru projekta I Feel Slovenia Night 2022.

Break the ice with ddsquad ? #ddsquad