Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 6. maj. 2024

TV Slovenija 3 • Pon, 6. maj.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o Predlogu zakona o uresničevanju kulturnih pravic pripadnikov narodnih skupnosti narodov nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije v Republiki Sloveniji

2. Razno

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o ureditvi obveznega testiranja funkcionarjev na prepovedane droge

Dnevni red seje:

1. Akt o odreditvi parlamentarne preiskave za ugotovitev in oceno dejanskega stanja za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma, da so domnevno posredno ali neposredno vplivali na negospodarne ali protipravne odločitve podjetja GEN-I, d. o. o., ki so vodili v finančno izčrpavanje podjetja GEN-I, d. o. o., da so domnevno zlorabili svoj položaj, oškodovali državno premoženje ter izvajali politični pritisk na preiskavo kaznivih dejanj v zvezi s prevzemom in poslovanjem družbe STAR SOLAR, d. o. o., in poslovanjem družbe BORZEN, d. o. o., da je domnevno prišlo do nezakonitega financiranja politične stranke GIBANJE SVOBODA, volilne kampanje politične stranke GIBANJE SVOBODA za redne volitve poslancev v Državni Republike Slovenije leta 2022; in za morebitno spremembo zakonodaje, ki ureja področja preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma, financiranja političnih strank, financiranja volilne kampanje, ustanavljanja in lastninsko-upravljavsko ureditev izdajateljev medijev ter financiranja izdajanja in delovanja medijev v času volilne kampanje

Namen posveta je celovit pregled aktualnega stanja na področju uvajanja novega sistema dolgotrajne oskrbe, s ciljem iskanja rešitev za prepoznane težave z njegovim uvajanjem v praksi (npr. nedelovanje informacijskega sistema za obravnavo novih vlog in izdajo odločb oskrbovalcem družinskega člana; pomanjkanje informacij, ki jih potrebujejo centri za socialno delo; nedostopnost baz podatkov primerljivih pravic; zagotavljanje ustreznih kadrov za izvajanje storitev dolgotrajne oskrbe in še vedno nejasna časovnica zagotovitve delujočega sistema dolgotrajne oskrbe v praksi).

Na posvetu se nameravamo dotakniti tudi vprašanja priprave pravilnikov, povezanih z dolgotrajno oskrbo, in implementacije tistih, ki so bili že sprejeti, ter (ne)delovanja posvetovalne delovne skupine za področje dolgotrajne oskrbe za pripravo predlogov sprememb za ureditev področja dolgotrajne oskrbe.

Posvet bo več kot dobra priložnost, da ključni deležniki v sistemu dolgotrajne oskrbe na enem mestu odločevalcem predstavijo dosedanje izkušnje in opažanja, predvsem pa da vsi skupaj čim prej poiščejo rešitve za prepoznane šibke točke v sistemu.

So-pobudniki za organizacijo posveta so Socialna zbornica Slovenije, Skupnost socialnih zavodov Slovenije, Skupnost centrov za socialno delo Slovenije, Skupnost varstveno delovnih centrov Slovenije, Skupnost organizacij za usposabljanje oseb s posebnimi potrebami v Republiki Slovenije, Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije, Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije ter Inštitut Republike Slovenije za socialno varstvo.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tokratna gostja voditelja dr. Jožeta Možine bo gospa Romana Bider, ustanoviteljica pobude Vseposvojitev in soorganizatorka dneva spomina na žrtve komunizma, ki v slovenski prostor vrača humanost in sočutje do vseh žrtev, brez razlik. Vseposvojitev deluje na spletni platformi – izmed 100.000 žrtev druge svetovne vojne na ozemlju Slovenije lahko prostovoljci simbolično posvojijo katerokoli žrtev ene ali druge strani ter tako ohranjajo spomin na osebo in jo varujejo pred pozabo. Vsakdo, ki obišče spletno stran pobude, lahko prižge virtualno svečko kateri od žrtev. Romana Bider poudarja, da želijo varuhi spomina s to pobudo prispevati k razvijanju sočutja do mrtvih in živih, kar je nujno za narodovo spravo. Velika želja je celjenje ran preteklosti, kar je hkrati naložba za današnji čas in za prihodnost.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Slovenija je 1. maja 2004 še z devetimi državami srednje in vzhodne Evrope postala polnopravna članica Evropske unije. Od pristopa se med Slovenijo in Avstrijo še zlasti na obmejnem območju krepita medsebojno sodelovanje in spoštovanje.

V Žagi ob Vrbskem jezeru do konca junija razstavlja svoja dela fotograf Marko Lipuš.

V bližini meje med slovensko in avstrijsko Štajersko smo obiskali posestvo Sončni raj, kjer so pred nekaj leti odprli prvo fontano vina. Prava posebnost sta penina in vino iz konoplje.
Slovenija je glede na površino ena od držav z največjo populacijo medvedov v Evropski uniji. Sicer so medvedi tudi v Sloveniji strogo zaščiteni, vendar je odstrel v skladu z evropsko zakonodajo še vedno mogoč.
http://slovenci.orf.at

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Seznanili vas bomo z novim filmom italijanskega režiserja Luce Guadagnina Izzivalci. Predstavili bomo glasbeno kompilacijo Robniki, izbor najdenih posnetkov koncertov slovenske popularne in eksperimentalne glasbe (1976–1988). Ogledali smo si še razstavo Babiščina Lucije Rosc v ljubljanski galeriji Kresija in izbor iz stalne zbirke Galerije Anteja Trstenjaka Ljutomer.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dnevni red seje:

18. Poročilo o delu Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb za leti 2022 in 2023 (tajno)

5. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah (ZTro-1D), skrajšani postopek

8. Predlog zakona o spremembi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (ZSPJS-AB), skrajšani postopek

15. Predlog resolucije o nacionalnem programu preprečevanja in zatiranja kriminalitete za obdobje 2024–2028 (ReNPPZK24–28)

16. Predlog resolucije o nacionalnem programu preprečevanja nasilja v družini in nasilja nad ženskami 2024–2029 (ReNPPND24–29)

17. Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o Predlogu zakona o uresničevanju kulturnih pravic pripadnikov narodnih skupnosti narodov nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije v Republiki Sloveniji

Dnevni red seje:

1. Predlog Odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje 2025–2027 (OdPSD25–27)

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov