Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Primorska kronika • prispevki

Primorska kronika Volitve v FJK

06.06.2024

Na volitve se pripravljajo tudi v Italiji. Stranka Slovenska skupnost, edina slovenska stranka v Italiji, na evropskih volitvah tudi tokrat nastopa na listi Južnotirolske ljudske stranke, kjer sta tudi Trentinsko-tirolska avtonomistična stranka in Gibanje Avtonomna regija Dolomiti Belluno. Slovence zastopa dolgoletna županja Števerjana Franca Padovan, ki sodelovanje z drugimi manjšinskimi strankami ocenjuje kot naravno, saj si vse prizadevajo za spoštovanje njihovih pravic. Volilni dogovor Južnih Tirolcev z vsedržavno stranko Naprej Italija, pa je med narodnostno skupnostjo sprožil marsikateri pomislek.

Primorska kronika Ankaran brez prireditev

05.06.2024

Zdraham v najmlajši slovenski občini ni videti konca. Opozicija trdi, da se je župan Strmčnik odločil, da poletnih prireditev v Ankaranu letos ne bo. Župan pa odgovarja, da je tako odločil občinski svet. Ta namreč ni potrdil ustanovitve Javnega zavoda za naravo in družbo, ki naj bi v prihodnje skrbel za organizacijo prireditev, za katere so v proračunu rezervirali 70 tisoč evrov.

Primorska kronika Novogoriška knjižnica pod krošnjami ponovno odprta

06.06.2024

V Novi Gorici se je začela Knjižnica pod krošnjami. Njen glavni namen je spodbujati zavedanje, da branje nima pomembne vloge samo pri učenju, ampak tudi v prostem času.

Primorska kronika Kmetijstvo v Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera

06.06.2024

Pred desetletjem so na pivškem ustanovili Krajinski park Pivška presihajoča jezera. Gre za izjemno območje, kjer človek in narava že stoletja sobivata. Obiskali smo nekaj kmetovalcev in jih povprašali ali se je njihov način dela po ustanoviti parka in zaščiti tega območja kakorkoli spremenil.

Primorska kronika Vetrne elektrarne pri Dolenji vasi?

06.06.2024

Ko je lani vlada sprejela sklepa o izvedbi državnega prostorskega načrta, je med prebivalci občin Divača in Sežana završalo. Sklepa namreč predvidevata vetrne elektrarne pri Dolenji vasi v divaški občini in na območju Griže-Veliko Polje v sežanski občini.

Primorska kronika Fizioterapija v bolnišnici Sežana

04.06.2024

V sežanski bolnišnici, ki je specializirnaa za pulmološko dejavnost, podaljšano bolnišnično zdravljenje in zdravstveno nego, odpirajo program fizioterapije za zunanje paciente. Prav danes so izvedeli, da bodo lahko sprejemali tudi bolnike z delovnim nalogom oziroma napotnico.

Primorska kronika Jadralska olimpijska odprava

04.06.2024

V Kopru se je minuli teden še zadnjič pred odhodom v Pariz zbrala reprezentanca, ki nas bo zastopala na olimpijskem regatnem polju v Marseillesu. Cilje in načrte so nam predstavili jadralka na deski Lina Eržen, jadralca v razredu Lin Pletikos in Žan Luka Zelko ter kajtar Toni Vodišek. Reprezentanca je bila na predstavitvi nepopolna, saj sta imela člana posadke razreda 470 Tina Mrak in Jakob Božič tekmovalne obveznosti v vetrovnem Marseillesu. Poslala sta nam sporočilo, poglede prozi Parizu bo zaokrožil še predsednik jadralne zveze.

Primorska kronika NK Bistrc v 3. SNL

03.06.2024

V Ilirski Bistrici je bil v soboto nogometni praznik. Proslavili so vrnitev domače nogometne ekipe v tretjeligaško tekmovanje. Ekipa Bistrc je postala prvak primorske lige brez poraza, kar je spoštovanja vreden dosežek.

Primorska kronika Piran brez plaže

31.05.2024

Tudi letos bodo morali v Piranu v turistično sezono vstopiti brez ene same plaže. Ja, dobro ste slišali. Mesto Piran, kjer se vsako poletje kar tre kopalcev, uradno nima nobenega kopalnega območja. Ta določajo na Ministrstvu za Naravne vire in prostor, kjer pa jim uredbe s spiskom novih kopalnih območij, tudi tistih v Piranu, nikakor ne uspe spraviti pod streho. Zakaj so torej piranske plaže neurejene?

Primorska kronika Bolnica Franja v državni lasti

03.06.2024

Lastništvo Partizanske bolnice Franja se bo z občin Cerkno in Idrija preneslo na državo, kar bo olajšalo njeno obnovo. Z območjem bo še naprej upravljala lokalna skupnost oziroma Mestni muzej Idrija. Prenos lastništva bodo izvedli do konca tega leta, odločitev morajo najprej podpreti občinski svetniki obeh občin, nato pa še vlada.

Primorska kronika Traktorji na Krasu

01.06.2024

V Dutovljah so pripravili že 7. Kraški traktorski zbor. Gre za prireditev, ki se je zelo udomačila na Krasu, pa tudi na celi Primorski. Traktoristi so s svojimi stroji in družbo prišli od blizu in daleč in na prizorišču je bilo res kaj videti.

Primorska kronika Prvi certifikati za poklic oljkarja

31.05.2024

Po dolgotrajnih prizadevanjih Društva Oljkarjev Slovenske Istre so oljkarji in oljkarke dobili tudi svoj poklic. Pred dnevi so prvi kandidati pridobili certifikat Nacionalne poklicne kvalifikacije Oljkar- Oljkarka, ki je javno veljavna listina o poklicni usposobljenosti.

Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov