Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Dnevna soba, avdio • oddaje

Dnevna soba, avdio Vzgoja in odnosi danes

28.05.2024

Naši pogovori doma, v družbi, službi, med znanci in prijatelji se pogosto vrtijo okoli otrok, vzgoje, odnosov v družbi in pri tem radi rečemo: danes je vse drugače. Pa je res? So drugačni otroci, bi morala biti drugačna naša vzgoja, medsebojni odnosi? Kako o tem razmišlja klinični psiholog in oče štirih otrok dr. Aleksander Zadel in kako njegova hči 23-letna Zala? Kako je z vzgojo v teoriji in kako v praksi? Voditeljica oddaje je Milica Prešeren.

Dnevna soba, avdio Bitka za ocene

23.05.2024

V Dnevno sobo prihajata Lara Romih, predsednica Zveze aktivov svetov staršev Slovenije in Andrej Škraba, inštruktor matematike. Pred vrati je namreč čas ocenjevanj ob koncu šolskega leta in veliko učencev in staršev doživlja bitko z ocenami zelo stresno. Kako jim malo olajšati napetosti in o vzrokih zanje v oddaji z voditeljico Mojco Mavec.

Dnevna soba, avdio Recept za uspeh: misli pozitivno

22.05.2024

Sara Isaković je prva in še vedno edina slovenska dobitnica olimpijske medalje v plavanju. Od takrat je minilo 16 let, ta uspeh pa je samo potrdil njeno filozofijo – da je s pozitivnim pristopom mogoče doseči tako rekoč vse. Z raziskovanjem možganov na dodiplomskem in podiplomskem študiju v ZDA je marsikaj od tega dobilo tudi znanstveno potrditev. Sara Isaković ogromno dela na področju psihologije, razvija orodja, ki ljudem pomagajo pri večji kakovosti življenja, tudi pri tem, kako željo spremeniti v cilj. Z njo se bo pogovarjala Jolanda Bertole. Pozdravljeni v Dnevni sobi Televizije Slovenija! V udobju Dnevne sobe bodo kolegi različnih uredništev gostili znane osebnosti in cenjene strokovnjake, se z njimi pogovarjali o dilemah vsakdanjega življenja, svetovali o različnih življenjskih temah, komentirali trende in družbene fenomene.

Dnevna soba, avdio Kariera in družina

21.05.2024

V tokratni oddaji Dnevna soba gostimo zakonca Nano Forte in Jureta Ivanušiča. Jure je vsestranski umetnik, dramski in filmski igralec, pianist, skladatelj, šansonjer, scenarist, Nana pa skladateljica resne glasbe, ki se je po študiju v Dresdnu in Berlinu uveljavila predvsem kot ustvarjalka zborovske in vokalno-inštrumentalne glasbe. Njene skladbe naročajo in izvajajo številni zbori po svetu. Občasno ustvarita skupaj kakšen glasbeno-scenski projekt, v oddaji pa bosta spregovorila o tem, kako ju povezuje glasba, in o družinskem življenju na podeželju. Pogovor bo vodila Darja Korez Korenčan.

Dnevna soba, avdio Pomežik soncu

16.05.2024

Dnevno sobo tokrat namenjamo tednu dobrodelnosti in akciji Pomežik soncu, ki jo izvaja Zveza prijateljev mladine Slovenije. Mojca Mavec gosti Anito Caruso, ki je bila pred leti pobudnica akcije in Vilija Resnika, ki je s svojimi nastopi že velikokrat razveselil otroke iz socialno ogroženih sredin. Oddaja bo dobrodelna, saj bomo zbirali darove, da bi se lahko čim več otrok udeležilo poletnih počitnic na morju.

Dnevna soba, avdio Prehranska dopolnila niso zdravila

15.05.2024

90 odstotkov Slovencev vsaj občasno uživa prehranska dopolnila. Na policah trgovin in specializiranih prodajaln je okoli 2000 izdelkov, a številni ljudje dopolnila naročajo tudi po spletu, k temu pa jih pogosto nagovarjajo zavajajoči oglasi, ki obljubljajo čudežne učinke. Zaradi domnevno čudežnih učinkov je moralo najmanj 5 ljudi na zdravljenje v bolnišnico, enemu izmed njih so presadili jetra. Katera prehranska dopolnila lahko uporabljajo bolniki z rakom? Kakšen je sploh nadzor nad sestavinami v teh izdelkih? Zakaj ne gre verjeti obljubam o izgubi teže brez truda ali povečanju spolne moči v oglasih?

Dnevna soba, avdio Čas za napredovanje v izločilne boje?

14.05.2024

Voditelj Anže Bašelj bo v studiu gostil člana zlate nogometne generacije. Strelec enega najpomembnejših golov v zgodovini slovenskega reprezentančnega nogometa, udeleženec evropskega prvenstva leta 2000 in svetovnega dve leti kasneje, Miran Pavlin, je zagotovo zanimiv sogovornik. In pravi za pogovor o možnostih Kekove reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji.

Dnevna soba, avdio Maja Keuc in Mojca Mavec

09.05.2024

V oddaji tokrat analiziramo slovenski nastop Raiven na torkovem evrovizijskem odru in preverimo vročico pred sobotnim finalom. Do kod lahko seže naša predstavnica in kaj je tisto, kar lahko Slovenijo dvigne na lestvici, ki jo bodo v soboto oblikovale tudi strokovne žirije držav udeleženk. Majo Keuc in Mojco Mavec gosti Karin Sabadin.

Dnevna soba, avdio Srečno, Raiven!

07.05.2024

K Bernardi Žarn v Dnevno sobo prihajata Darja Švajger, dvakratna slovenska evrovizijska predstavnica in Marko Rijavec, idrijski župnik, sicer navdušenec in poznavalec tega pevskega tekmovanja. Dobre misli za dobro popotnico za večerni nastop Raiven v prvem evrovizijskem polfinalu.

Dnevna soba, avdio Adi Smolar

02.05.2024

Gost oddaje, ki jo vodi Karin Sabadin, je kantavtor Adi Smolar. Spregovoril bo o delu kot vrednoti, o tem, zakaj je nekoč pustil redno službo in odšel na tvegano pot samostojnega umetnika in tudi o tem, ali se v Sloveniji da od poštenega dela dostojno živeti.

Dnevna soba, avdio O delu na praznik

01.05.2024

V prvomajski Dnevni sobi gostimo Lidijo Jerkič, predsednico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, s katero se bomo pogovarjali o slovenski poti iz socializma v kapitalizem in o tem, kaj nam je ta prinesel ali odnesel. V kakšnih razmerah delajo Slovenci in kaj nam praznik dela sploh pomeni? Ali častimo delo ali nam 1. maj pomeni le dela prost dan?

Dnevna soba, avdio Urška Centa

30.04.2024

Dan po mednarodnem dnevu plesa, ki ga že dobrih 40 let praznujemo 29. aprila, se bo Tina Šrot v Dnevni sobi pogovarjala s plesalko, koreografinjo in pevko Urško Centa o flamenku, gostovanju v Mehiki in sodobnem plesu pri nas.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov