Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vizionar - obrtnik in podjetnik • prispevki

Vizionar - obrtnik in podjetnik Za promocijo tehniških poklicev

04.05.2024

Če si želiš izzivov, je inženirski poklic prava pot, poudarja Petra Osojnik, nominiranka izbora Inženirka leta 2023. Izbor poteka že šest let, tudi zato, da bi mlade navdušili za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost. Petra Osojnik je pot začela v gradbenih vodah, potem pa nadaljevala v farmacevtski industriji, danes vodi več kot 20 tehnologov.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Juhartovi se pred izzivi ne ustavijo

04.05.2024

Turistično zgodbo na slovenskobistriškem Pohorju pri Treh kraljih je pred 25 leti začel Božo Juhart skupaj z ženo. Oba sta gostinstvu zapisana že več kot 40 let. S pohorsko trmo in inovativnostjo sta turizem pripeljala na visoko raven. Najnovejša pridobitev, vredna skoraj štiri milijone evrov, pa je pomenila še korak naprej.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Inštalater strojnih inštalacij mora biti iznajdljiv

04.05.2024

Povpraševanje po inštalaterjih strojnih inštalacij je izjemno veliko. Kaj morajo znati mladi, smo preverili na Srednji tehniški in poklicni šoli v Trbovljah. Dijaki začnejo z enim dnem praktičnega pouka v sodobno opremljenih prostorih na teden v prvem letniku, v drugem imajo prakso dva dni tedensko, v tretjem letniku pa praktične izkušnje pridobivajo pri delodajalcih.

Vizionar - obrtnik in podjetnik 37 let vizionarske zgodbe Draga Pavčnika

27.04.2024

V majhni delavnici, ki je danes del večjega kompleksa, je gospod Drago Pavčnik leta 1987 začel obnavljati zavorne elemente, v tistih časih eden redkih. Znanje in tudi stroje pa je iskal v tujini. Njegovo podjetje Feroda danes v celoti poskrbi za vzdrževanje osebnih, tovornih in gradbenih vozil. V podjetju je deset zaposlenih, ki se nenehno izobražujejo in pridobivajo nova znanja.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Ponovno v ekonomsko-socialni svet?

27.04.2024

Nedavno srečanje premiera Roberta Goloba in ministra za delo Luke Mesca s predstavniki sindikatov, gospodarstva in interesnih združenj je potekalo v želji po ponovni vzpostavitvi delovanja ekonomsko-socialnega sveta. Svet je sicer v četrtek praznoval 30-letnico obstoja. Spomnimo, predstavniki gospodarstva so ga julija lani protestno zapustili, ker so bili premalo upoštevani pri sprejemanju zakonodaje. Tudi o tem, kakšni so pogoji za ponovno vzpostavitev socialnega dialoga, je spregovoril Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Mojster Pavel Skaza daje dušo violinam

27.04.2024

Godala izpod rok mojstra Pavla Skaze lahko srečate na vseh pomembnih odrih doma in v tujini. Čeprav v njegovi delavnici violin ne manjka, tega glasbila sam ne igra. Po poklicu je električar, znanje in izkušnje pa je pridobival v številnih goslarskih delavnicah v Švici, Nemčiji in Italiji.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Ljubezen do čokolade je prerasla v posel

20.04.2024

Zgodba čokoladnice Lucifer se je začela z veliko ljubeznijo do čokolade in željo po ustvarjalnosti. Lučo Žgank, sicer strojnik in lastnik marketinške agencije, se je posla lotil v domači kleti. V kratkem času je zrasla pravljična čokoladnica, ki sta ji sledili še prodajalna in kavarna. Njegovi izdelki se danes prodajajo povsod po svetu, tudi v Švici in celo na Japonskem.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Izziv za mikro in mala podjetja

20.04.2024

Ministrstvo za delo je pripravilo nov pravilnik o zagotavljanju varnosti in zdravja pri ročnem premeščanju bremen. Po enoletnem prehodnem obdobju bo začel veljati avgusta letos. V vmesnem času so morali delodajalci pripraviti nove ocene tveganja in morebitne preventivne ukrepe. Pravilnik je namenjen preprečevanju mišično-kostnih obolenj na delovnem mestu, ki so v Sloveniji eden glavnih razlogov za odsotnost z dela. Največji izziv za mikro in mala podjetja so različni ukrepi, ki jih bo treba uveljaviti v praksi in so povezani tudi s stroški.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Tetoviranje je umetnost

20.04.2024

Tetovaže iz vojske so bile, razen redkih izjem, prve popularne poslikave telesa na območju nekdanje Jugoslavije. Seveda pa se je tetoviranje do danes izjemno spremenilo. Od opreme in barv do tehnik, ki jih umetniki uporabljajo. Drugačna pa je tudi miselnost, tetovaže so postale moda. Pridružili smo se umetnici Ini Lutarič, ki je nedavno na tekmovanju v Trstu med 150 udeleženci zasedla prvo mesto v kategoriji najboljših.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Največje svetovne križarke so zgrajene s slovenskim znanjem

13.04.2024

Slovenska podjetja puščajo pečat tudi v navtiki. Sevniško podjetje Metalika že 18 let s pohištveno opremo sodeluje pri gradnji največjih potniških križark po svetu. Ustanovitelj Igor Arh nadaljuje družinsko tradicijo mizarstva iz leta 1932, v posel pa že vstopata tudi sinova. V podjetju se lahko pohvalijo z najsodobnejšimi stroji in tehnologijo, v prihodnosti pa želijo postati še bolj prepoznavni po inovativnih rešitvah.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Nujna pospešitev postopkov za pridobivanje delavcev iz tretjih držav

13.04.2024

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pozivajo ministra za delo Luko Mesca k pospešitvi postopkov za pridobivanje delavcev iz tretjih držav, po vzoru zaposlovanja po lanskih poplavah. V gradbeništvu, turizmu, prevozništvu in drugih dejavnostih se namreč spopadajo s hudim pomanjkanjem ustreznega kadra. Tudi zato so številni obrtniki in podjetniki primorani zaposlovati delavce iz držav zunaj Evrope, ob tem pa opozarjajo, da so postopki predolgi.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Prodajalec mora poznati tudi psihologijo prodaje

13.04.2024

Čeprav prodajalce večinoma vidimo samo za blagajno ali med nalaganjem izdelkov na police, imajo v sodobnem svetu veliko večjo vlogo. Poznati morajo psihologijo prodaje in prodajnega procesa ter prevzemajo tudi vlogo svetovalca. Gre za pomemben poklic v trgovinski dejavnosti, v kateri je pri nas zaposlenih več kot sto tisoč oseb.

Stran 1 od 14
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov