Joao Felix je znova zatresel mrežo Atletica. Končni rezultat je postavil Fermin Lopez. Foto: EPA
Joao Felix je znova zatresel mrežo Atletica. Končni rezultat je postavil Fermin Lopez. Foto: EPA

Atletico je padel na četrto mesto, saj ga je prehitel Athletic Bilbao. Jan Oblak, ki je branil vso tekmo, in soigralci so drugič v sezoni klonili pred Barco, ki za vodilnim kraljevim klubom zaostaja osem točk. Gostitelji so sicer imeli večino časa prvega polčasa premoč, toda Katalonci so v obračunu četrtfinalistov Lige prvakov v 38. minuti povedli. Ilkay Gündogan je lepo podal v kazenski prostor Robertu Lewandowskemu, ki je na levi strani šel mimo Stefana Savića in podal v sredino, kjer je žogo za Oblakov hrbet pospravil Joao Felix, ki je Barci posojen prav iz Atletica.

Odlično so aktualni prvaki začeli drugi polčas. Po 80 sekundah so povišali prednost. Rodrigo De Paul je lahkomiselno zapravil žogo, ki jo je prestregel Raphinha, in jo dvignil v kazenski prostor. Zgrešila sta jo Axel Witsel in Reinildo, potem pa jo je dobil Lewandowski, ki jo je ob neodločnem Saviću z diagonalnim strelom poslal v malo mrežico. V 53. minuti je zablestel Marc-Andre ter Stegen, ki je najprej dobro posredoval po strelu Rodriga Riquelmeja z razdalje. Po kotu, ki je sledil, je z volejem poskusil Marcos Llorente, vendar je bil nemški čuvaj mreže znova na mestu, izkazal pa se je tudi z obrambo po odbiti žogi, ki jo je skušal v mrežo pospraviti nekdanji igralec blaugrane Memphis Depay.

Xavijeva vrsta je zmago potrdila v 65. minuti, ko je z natančno dolgo podajo Gündogan na desni strani zaposlil Julesa Konudeja. Žoga je nato prišla do Lewandowskega, ki je poslal predložek v sredino, kjer je domača obramba pustila samega Fermina Lopeza, ta pa je z glavo zadel za 3:0. Atletico je srečanje končal z igralcem manj, saj je v 92. minuti rdeči karton prejel Nahuel Molina. Že v prvem polčasu je bil izključen gostujoči trener Xavi zaradi negodovanja nad sodniškimi odločitvami.

Real Madrid z dvojčjkom Viniciusa do nove zmage

Na zadnjih štirih tekmah je Vinicius Junior dosegel šest golov, v sezoni pa je na 28 tekmah prispeval 18 zadetkov in osem podaj. Foto: Reuters
Na zadnjih štirih tekmah je Vinicius Junior dosegel šest golov, v sezoni pa je na 28 tekmah prispeval 18 zadetkov in osem podaj. Foto: Reuters

S tremi točkami pri Osasuni je Real Madrid pobegnil na deset točk (72:62 točk), saj je Girona nato izgubila v predmestju Madrida pri Getafeju z 1:0. Presenečenje sezone je v 33. minuti pokopal Yellu Santiago, medtem ko so Katalonci sicer imelli kopico priložnosti in pobudo, a na koncu niso iztržili niti točke.

V Pamploni je Vinicius zadel že v 4. minuti, že čez tri minute pa je Osasuna izenačila prek Hrvata Anteja Budimirja. Vendar so gostje drugič povedli v 18. minuti, ko je Fede Valverde zaposlil Daniela Carvajala. Tekma se je prelomila po dobri uri igre, ko so gostje dvakrat zadeli v štirih minutah. Najprej Brahim Diaz, nato drugič Vinicius, obakrat pa je bil podajalec Urugvajec Valverde. V sodnikovem dodatku je Iker Munoz samo postavil končni izid 2:4.

Real Madrid, ki ga v četrtfinalu Lige prvakov že tretjo pomlad zapored čaka soočenje z Manchester Cityjem, je niz neporaženosti v vseh tekmovanjih podaljšal na ducat tekem. Zasedba Carla Ancelottija bo zdaj prosta dva tedna, saj jih naslednja tekma čaka šele 31. marca proti Athletic Bilbau.


29. krog:

REAL SOCIEDADCADIZ 2:3 (0:1)
Dallinga 53., Sierro 59./11-m; Lacazette 33., Cherki 77., O'Brien 81.

MALLORCA – GRANADA 1:0 (0:0)
Raillo 85.

OSASUNAREAL MADRID 2:4 (1:2)
Budimir 7., Munoz 90.+1; Vinicius 4., 64., Carvajal 18., Diaz 61.

GETAFE – GIRONA 1:0 (1:0)
Santiago 33.

ATHLETIC BILBAO - ALAVES 2:0 (2:0)
Guruzeta 32., 37.

SEVILLA - CELTA VIGO 1:2 (1:0)
En Nesyri 18.; Perez 72., Larsen 78.

LAS PALMAS - ALMERIA 0:1 (0:1)
Leo Baptistao 14.

VILLARREAL - VALENCIA 1:0 (0:0)
Cuenca 54.
Baena (Villareal) je v 39. minuti zapravil 11-m.

RAYO VALLECANO - BETIS 2:0 (1:0)
Lejeune 40., Camello 78.

ATLETICO MADRID - BARCELONA 0:3 (0:1)
Joao Felix 38., Lewandowski 47., Fermin 65.
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.


LESTVICA