Mitja Viler je najpomembnejši zadetek v karieri dosegel 22. avgusta 2017 v Ljudskem vrtu. Maribor je premagal Hapoel z 1:0 in se uvrstil v Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Viler je najpomembnejši zadetek v karieri dosegel 22. avgusta 2017 v Ljudskem vrtu. Maribor je premagal Hapoel z 1:0 in se uvrstil v Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

"Klubu se zahvaljujem za ves prispevek, ki je pripomogel moji nogometni karieri, in v veselje mi je, da sem svojo pot končal tukaj, kjer sem jo tudi začel. Veselim se nove vloge in verjamem, da bomo še naprej uspešno sodelovali," je za spletno stran kluba ob napovedanem slovesu dejal Viler.

"'Rulo', hvala za vse in že komaj čakamo na to tvojo pozitivno energijo v klubskih pisarnah," so se odzvali pri vodilni ekipi Prve lige.

Viler je v rumeno-modrem dresu, član Koprčanov je bil od 2005 do 2010 ter nato še letos, zbral 168 nastopov in bil del ekipe, ki je leta 2010 osvojila naslov državnega prvaka. V letih 2005 in 2006 je kot posojeni igralec začasno igral za Izolo in Dekane.

Priljubljeni
Priljubljeni "Rulo" je bil vedno odličen sogovornik. Novinarji so se zelo radi pogovarjali z njim, saj je vedno imel pripravljeno kakšno zanimivo izjavo po tekmi. Foto: BoBo

V Ljudskem vrtu pustil neizbrisen pečat
Leta 2010 se je preselil v Maribor, kjer je postal pomemben član slačilnice ter v desetih letih odigral 357 tekem, osvojil 13 lovorik in petkrat igral v skupinskem delu evropskih tekmovanj.
23. decembra lani so se vijoličasti po desetih letih in pol na Vilerjevo željo sporazumno razšli ter ob tem za deset let, do 2030, upokojili mariborski dres s številko 28, ki jo je nosil Primorec.

Na lestvici igralcev z največ nastopi v vijoličastem dresu je na četrtem mestu. Leta 2017 je bil dvakrat vpoklican v slovensko reprezentanco.

Viler je Ljudski vrt zapustil pol leta pred iztekom pogodbe. Le teden dni zatem je podpisal s Koprčani, kjer pa bo deloval tudi po koncu kariere nogometaša.