V Ljubljani je nemalokrat megla. Albert Riera je v prestolnico prinesel nogometno sonce. Foto: MMC RTV SLO
V Ljubljani je nemalokrat megla. Albert Riera je v prestolnico prinesel nogometno sonce. Foto: MMC RTV SLO

Na 20 tekmah so nabrali kar 48 točk oziroma kar 13 več od prvega zasledovalca Kopra. Kako izenačena je liga, kaže podatek, da je polovica ekip v razmiku le štirih točk (Koper 35, Celje 34, Maribor 33, Domžale in Mura po 31).

Takoj je vedel, kaj ima v rokah
Velike zasluge za vodstvo Olimpije ima trener Albert Riera. Ko je Španec potegnil črto pod jesenskim delom prvenstva, se je v pogovoru z novinarko TV Slovenija Antonijo Ražen najprej spomnil na svoje predstavitvene besede pred nekaj meseci: "Ko sem prišel v ta klub in sem govoril o ferrariju, so se nekateri smejali in se spraševali, kaj govorim. Ta ekipa je tri leta zapored osvojila tretje mesto. Jaz pa sem vedel, kaj imam v rokah. Po enem tednu sem vedel, da ta ekipa lahko igra zelo dober nogomet."

Želi si okrepitev zaradi napredka
Riera, ki je v Prvi ligi igral za Zavrč in Koper, je pred daljšim odmorom razmišljal tudi o kadrovskih vprašanjih: "Hočem dva igralca na vsakem položaju, ne le zaradi okrepitev, ampak da bi se izboljšali tudi igralci, ki so že v ekipi. Če pripeljemo igralce, ki bodo dvignili raven, to koristi tudi njim."

Nasprotnike silijo v napake
Najboljši strelec Svit Sešlar (osem prvenstvenih golov) razlaga del skrivnosti: "Trener zahteva, da mi provociramo nasprotnike, da naredijo napake in zgolj ne čakamo, da bi to storili sami od sebe." Soigralec Timi Max Elšnik pa je dodal: "S samo igro smo lahko izjemno zadovoljni, imamo kontrolo v posesti, morda je bil manjši minus v realizaciji priložnosti. Veliko tekem smo dobili z 1:0 ali 2:0."

Prva liga se bo nadaljevala 11. februarja, ko bo Olimpija v mestnem derbiju gostila Bravo.

Riera je vedel, da ima ferrari v rokah