Foto: NK Olimpija
Foto: NK Olimpija

Antonio Marin je otrok zagrebškega Dinama. V prvem delu sezone je za matični klub nastopal v članski konkurenci in zaigral na sedmih tekmah hrvaškega prvenstva. Pred tem je izkušnje nabiral pri Rijeki, Šibeniku in zagrebški Lokomotivi, za kratek čas je bil tudi član italijanske Monze. V hrvaški ligi je zbral 101 nastop, na katerih je dosegel po 12 golov in 12 podaj.

Zeljković: Verjamem, da lahko naredimo velike stvari
"Vesel sem, da je Antonio izbral Olimpijo. Imel je veliko ponudb in to pove, za kakšnega igralca gre. Nerad govorim, da bo nekdo okrepitev, saj je to vselej treba dokazati na igrišču, a že to, da smo dobili takšnega igralca, ogromno pomeni. Veselim se sodelovanja z njim in verjamem, da lahko skupaj naredimo velike stvari," je okrepitev opisal trener Olimpije Zoran Zeljković.

Sorodna novica Po Nemanji Motiki za Olimpijo še njegov brat Nikola

Slišal se je z Menalom
"Olimpija je moj prvi klub v Sloveniji in zelo sem vesel, kako so me vsi sprejeli. Danes sem spoznal vodstvo, klubsko osebje, igralce, trenerje. Zares brez pripomb. Zdaj, ko so vse podrobnosti urejene, komaj čakam, da se pridružim novim soigralcem na treningu. Rad bi se čim hitreje prilagodil na novo okolje, se ustrezno pripravil in seveda začel igrati. Želim se dokazati, klubu pomagati z goli in asistencami in na koncu sezone znova osvojiti tako želeno dvojno krono. Pred prihodom sem se slišal z Luko Menalom, ki mi je o Olimpiji povedal veliko lepega. V prvem delu sezone sva bila soigralca, zdaj pa bova nasprotnika, ki napadata isti cilj. Zanimivo bo," je povedal Marin.

Z namenom dolga pogodba
Športni direktor Goran Boromisa je poudaril, da v Marinu vidijo velik potencial: "Kljub mladosti ima za seboj že veliko, na nas in njem osebno pa je, da v dresu Olimpije ta potencial potrdi oziroma dokončno razvije. Prepričani smo, da lahko s svojo kakovostjo ekipi pomaga do odmevnih rezultatov. Naše ambicije so visoke, cilji pa vsem dobro znani. O tem govori tudi dolžina sklenjene pogodbe."

Marin je po branilcu Nikoli Motiki in vratarju Galu Lubeju Finku tretja zimska okrepitev ekipe, ki po jesenskem delu Prve lige Telemach zaseda drugo mesto z desetimi točkami zaostanka za Celjem.

Omladič ostaja v Kopru
Koper pa bo še naprej lahko računal na 34-letnega vezista Nika Omladiča. Kot so sporočili iz kluba, je nogometaš, ki je lani poleti prišel v Koper, podaljšal pogodbo do poletja 2025. "Srečen sem v Kopru, kar je najpomembnejše, zato je bila odločitev lahka," je dejal Omladič. Ta je v karieri igral za številne klube, med njimi so Hallescher, velenjski Rudar, Hansa Rostock, Greuther Fürth, Eintracht Braunschweig in Olimpija.