Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Zimski prestopni rok v Sloveniji se je končal 15. februarja. Tik pred koncem je delodajalca zamenjal grški nogometni igralec, ki je pred prihodom v Mursko Soboto igral za madžarski Debrecen, s katerim je to sezono nastopal tudi v kvalifikacijah za Konferenčno ligo.

Krilni napadalec je do konca sezone posojen v vrste Mure, ki lahko Grka ob izteku dogovora tudi dokončno odkupi. V tej sezoni je na devetih tekmah madžarskega prvenstva dosegel dva zadetka. Pred tem je igral za slovaški Vion Vrable iz Zlatih Moravcev. Njegova vrednost na transfermarktu znaša 250.000 evrov.

"V napadu smo iskali še dodatno moč v napadalnem delu in mislim, da smo s Kiziridisom zdaj dobili širino tudi na krilnih položajih. Spremljali smo ga nekaj časa in ima značilnosti, kakršne so potrebne za našo igro. Vemo pa, da je konkurenca v ekipi lahko samo zdrava, da nogometaša žene k napredku," je novinca predstavil športni direktor Mure Robert Koren.

Po Aljažu Antolinu, Žigi Laciju, Julienu Lamyju, Čakšu in Sandiju Nuhanoviću je Kiziridis šesta zimska okrepitev črno-belih v tem prestopnem roku. Muraši na prvenstveni lestvici zasedajo šesto mesto, s 25 točkami, polovico manj kot vodilno Celje.