Četveroboj za naslov prvaka

38-letni Slavonec je sredi oktobra drugič sedel na klop zeleno-belih, a je njegov drugi mandat trajal le 17 uradnih tekem. Niz slabih rezultatov in nezadovoljstvo ljubljanskega občinstva sta prinesla novo menjavo na klopi Olimpije. O njej so tokrat v nogometnem podkastu Žoga je okrogla govorili tudi nogometni reporterji radijskega uredništva. Odločitev o prekinitvi sodelovanja s Skenderjem je glede na vodstveno strukturo ljubljanskega kluba marsikoga presenetila.

Sorodna novica Robert Prosinečki res pred vrati Stožic?

Ena sama zmaga na šestih tekmah

"Ta odločitev niti ni bila pričakovana. Dino Skender se je ves čas izgovarjal, da ni krize igre, da je bil slab le en polčas na zadnjih treh tekmah, ob tistem porazu proti Celju. Olimpija je na zadnjih šestih tekmah le enkrat zmagala. Skender ni imel vsega pod nadzorom v slačilnici, čeprav je trdil drugače. Pred petimi meseci je zamenjal Sava Miloševića, res pa je, da je dobil zelo prenovljeno ekipo. Je pa zdaj, ko sledi reprezentančni premor, čas za menjavo pri Olimpiji primeren," razmišlja Boštjan Janežič. V povezavi s trenerskim stolčkom se največ omenjata imeni Roberta Prosinečkega in Igorja Bišćana. Oba sta v ljubljanskem nogometu že pustila velik pečat.

Biščan ali Prosinečki bi prinesla plebiscitarno podporo

"Olimpija morda zdaj, ko je do konca sezone ob sedmih točkah zaostanka za Mariborom še osem tekem, igra tudi na karto t. i. šok terapije. Če ti dve imeni držita, potem je jasno, da Olimpija na varčuje. Kdor koli od njiju bi prišel, bi postal najbolje plačani trener v slovenski ligi. Jasno pa je, da bo imel bodisi Prosinečki bodisi Bišćan na tribunah in, verjetno tudi med igralci, tako rekoč plebiscitarno podporo. Mislim, da se v tem primeru lahko navijači Olimpije kar veselijo," pravi Jože Pepevnik, ki meni, da je zdaj že nekdanji trener Dino Skender iz moštva Olimpije vlekel premalo.

Sorodna novica Skender po novi razprodaji točk ni več trener Olimpije, Koper premagal Aluminij

"Zimski prestopni rok je bil za Olimpijo dober. Nogometaši, ki so bili pripeljani, imajo kakovost za igranje v slovenskem prvenstvu. Negativno gledano pa izstopa to, da so se pri Olimpiji prelahko odrekli Tomislavu Tomiću, ki bi verjetno moral po kakovosti igrati v njeni prvi enajsterici. Tej klubski odločitvi se čudijo ne le v Ljubljani, ampak tudi drugje po Sloveniji."

Nestanovitni vijoličasti v 'pole positionu'

Radijsko omizje prednost v boju za naslov zdaj daje Mariboru, čeprav glede na nestanovitnost klubov v tej pomladi nič ni odločeno.

"Maribor je v veliki prednosti, bo pa vmes še en večni derbi, na kar stavi Olimpija, ki pa bo morala vzpostaviti bolj stalno enajsterico. Tudi Maribor bo verjetno odslej zbral nekaj več točk kot v zadnjih nekaj tednih," daje vijoličastim prednost Janežič, Pepevnik pa ne odpisuje niti aktualnih državnih prvakov: "Mislim, da imamo četveroboj za naslov prvaka. Mure ne bi odpisal, spomnimo se, kaj se je zgodilo lani, kakšno prednost je zapravila Olimpija. Nihče v tej ligi ne kaže konstantnosti, tudi Mariboru je zaradi poškodb prišel prav ta premor. Ne vemo, kdo bo vodil Olimpijo, na klopeh preostalih treh klubov pa so trenerji, ki izkušenj z osvajanjem slovenskega prvenstva oz. lovorik nasploh nimajo. Mura lahko igra še bolje, kljub statusu prvaka pa je tudi manj obremenjena kot Maribor in Olimpija."

Osem krogov pred koncem prvenstva 2021/22 vodilni kvartet loči devet točk. Foto: www.alesfevzer.com
Osem krogov pred koncem prvenstva 2021/22 vodilni kvartet loči devet točk. Foto: www.alesfevzer.com

Koprčani umirjeno tečejo maraton

"Koper kljub polnemu seznamu poškodovanih nogometašev ne izgublja koraka z vrhom. Zdaj je poškodovan Guberac, do konca sezone ne bo tudi Maksa Barišića," o trenutno drugouvrščenem klubu z Bonifike razmišlja Boštjan Janežič. "Zoran Zeljković z redom in hierarhijo v ekipi Koper pelje naprej, tudi ko se izgubijo točke tu in tam. Ni pretirano nervozen, ves čas govori, da je prvenstvo maraton in zna dobro zarotirati igralce. Tokrat je tudi pritiska v Kopru manj."

V tokratni epizodi se je omizje dotaknilo tudi stanovitnih Radomljanov, nezadovoljstva slovenskih klubov s sodniki in dogajanja na evropskem prizorišču, kjer sta izstopala žreb četrtfinala Lige prvakov in visoka zmage Barcelona nad madridskim Realom.

Prašnikar po novem predsednik trenerskega združenja

Na ponedeljkovi redni letni skupščini je Združenje nogometnih trenerjev Slovenije (ZNTS) za predsednika potrdilo Bojana Prašnikarja, ki je na tem mestu nasledil Igorja Beleta, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.