Damjan Vuklišević in Aljoša Matko sta nagnila tehtnico na stran Celja. Foto: www.alesfevzer.com
Damjan Vuklišević in Aljoša Matko sta nagnila tehtnico na stran Celja. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so v Murski Soboti prevladovali v drugem polčasu in zanesljivo drvijo proti naslovu prvaka. Že šestič zapored so premagali Muro, v kateri je bil v ekipi po dolgem okrevanju po poškodbi znova Kai Cipot. Celje ima pred najbližjo zasledovalko Olimpijo deset točk naskoka.

Matko stresel vratnico
Celjani so imeli že v 3. minuti lepo priložnost za vodstvo, ko je iz ugodnega položaja po kotu zgrešil Rolando Aarons, v 5. minuti pa so bili po novem kotu blizu zadetku, ko je Aljoša Matko spretno prišel do strela iz bližine, vendar zadel vratnico.

Robert Čakš je poskrbel za hitro vodstvo Mure. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Čakš je poskrbel za hitro vodstvo Mure. Foto: www.alesfevzer.com

Čakš kaznoval neodločnost branilcev Celja
Čeprav so izbranci Damirja Krznarja silovito začeli, pa so Sobočani povedli po protinapadu v 7. minuti. Mark Zabukovnik je slabo podal žogo na sredini, do nje je prišel Robert Čakš in jo ob neodločni družbi treh celjskih čuvajev peljal praktično do kazenskega prostora, z 20 metrov je streljal, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo.

Mojstrovina Karničnika za izenačenje
Celjani so v živahnem začetku zagrozili še v 12. minuti prek Jegorja Pruceva, nato pa je v 22. minuti zadel nekdanji član Mure Žan Karničnik. Izenačil je z izjemnim strelom z 20 metrov, žogo je poslal pod prečko.

Vuklišević zadel z glavo po podaji iz kota
Luka Turudija je pri črno-belih v 30. minuti z glavo meril previsoko, na drugi strani je iz še lepšega položaja malce čez gol meril Denis Popović. Natančnejši je bil Damjan Vuklišević tri minute pred odmorom, ko je zadel z glavo po Popovićevi podaji iz kota z desne strani.

Matko znova prevzel vodstvo na lestvici strelcev
Mura je odločno začela tudi drugi polčas, vendar jo je hitro umiril nov zadetek Celja. Po novi Popovićevi podaji, takrat z leve strani, je z glavo zadel Aljoša Matko in dosegel svoj 14. gol sezone, s katerim je najboljši strelec Prve lige.

Menalo izgubil živce tik pred koncem
Zabukovnik je bil v 59. minuti zelo blizu zadetku po strelu z 20 metrov, ko je zadel vratnico, pozneje pa je Celje nadziralo dogajanje. Domači strateg Tonči Žlogar je z menjavami predvsem v napadalnem delu skušal poživiti igro, a je imel širok celjski kader odgovore na vse in brez posebnih težav pripeljal tekmo do konca.

Tik pred koncem pa je Luka Menalo pri Celju popolnoma izgubil živce ob provokaciji Learda Sadriuja. Odrinil je domačega nogometaša, zaradi tega je dobil tudi rdeči karton.

Zadetki s tekme Mura – Celje

Florucz zrežiral zmago zmajev v Rogaški
Na zadnjih šestih prvoligaških tekmah so Slatinčani štirikrat zmagali in dvakrat remizirali. Danes pa so doživeli poraz. Eden glavnih junakov Olimpije, ki v spomladanskem delu še ni izgubila, je Raul Florucz, ki je dosegel gol, vknjižil pa je še dve podaji.

Nogometaši Rogaške so zapretili že v 6. minuti, ko je Patrik Mijić streljal od blizu, a za malo zgrešil.

Olimpija je potem prevzela pobudo, toda nevarnih strelov ni imela.

Priložnost so imeli tudi nogometaši Rogaške. Di Mateo Lovrić je v 28. minuti streljal znotraj kazenskega prostora, vratar Olimpije Matevž Vidovšek, ki je zaigral prvič po skoraj polletnem premoru zaradi poškodbe, pa je dobro posredoval.

Vidovšek je klonil v 44. minuti, ko je v polno zadel Oliver Kregar. Gal Kurež je poslal predložek z desne strani, Kregar pa je žogo s 15 m nizko streljal v desni spodnji kot, žoga je Vidovšku pod telesom ušla v mrežo. V 47. minuti je po novi napaki Matea Karamatića Alen Korošec "potegnil" napad Rogaške, podal je Kurežu na desni, ta pa je zadel okvir gola.

Po izjemni priložnosti Rogaške je Olimpija izenačila v sodnikovem dodatku – Raul Florucz je streljal s 15 m in zadel ob bližnji vratnici (1:1).

Rogaška je imela v prvem polčasu več strelov v okvir vrat (3:2), Olimpija pa je imela terensko premoč (34:66).

Olimpija je hitro po uvodu drugega polčasa proslavljala nov gol. Po prostem strelu Florucza je v 49. minuti dobro posredoval Jorge Silva, ki je zmaje popeljal v vodstvo, od blizu je mojstrsko streljal s peto in zadel (1:2).

To ni dolgo trajalo, saj je Kregar že nekaj minut pozneje izvedel kot, Alen Korošec pa je streljal s 15 m v levi zgornji kot.

Florucz je v 80. minuti poslal podajo z desne strani, Admir Bristrić pa je pritekel in potrdil zmago Olimpije.

Bristrić zagotovil zmago Olimpiji v Rogaški Slatini

Delitev točk med Kalcerjem in Koprom
Ekipi Kalcerja iz Radomelj in Kopra sta si razdelili točke (1:1). Obračun v Domžalah, kjer igrajo svoje domače tekme Radomljani, je bil pomemben predvsem zanje. V želji po boljših izidih v boju za obstanek so pred dnevi tudi prekinili sodelovanje z Oliverjem Bogatinovom, ki pa je danes vodil tekmeca iz Kopra, kjer je zamenjal Aleksandra Radosavljevića.

Timothe Nkada je zadel z 11-m. Foto: www.alesfevzer.com
Timothe Nkada je zadel z 11-m. Foto: www.alesfevzer.com

Mlinarji pa so tokrat igrali pod vodstvom Luke Žinka in se po zaslugi zadetka v sodniškem dodatku veselili točke. Kljub tej ostajajo na zadnjem mestu, Koper pa je precej trdno na sredini lestvice.

Kalcer iz Radomelj je imel v prvem polčasu dva strela v okvir vrat, v 30. minuti je tako od blizu streljal Darly N’Landu, Koprčane pa je rešil okvir vrat. Koprčani niso imeli niti enega strela v okvir vrata v prvem polčasu.

V 75. minuti je sodnik Slavko Vinčić pokazal na belo točko zaradi igre z roko nogometaša Kalcerja v kazenskem prostoru. Timothe Nkada je zadel in Koper je vodil (0:1). V 91. minuti pa je Kalcer izenačil. Gaber Dobrovoljc je svoj drugi gol v sezoni dosegel po predložku Dejana Vokića – Dobrovoljc je visoko skočil v kazenskem prostoru in z glavo je matiral vratarja Kopra Jana Koprivca.

Zadetka s tekme Radomlje – Koper

29. krog:
ROGAŠKA – OLIMPIJA 2:3 (1:0)
1000; Kregar 44., Korošec 52.; Florucz 45.+3, Silva 49., Bristrić 80.

Rogaška: Lorber (1./Mulalić), Pirtovšek, Vujčić, Flis, Kambič, Lovrić, Thalisson (64./Kitek), Kregar (75./Diaby), Kurež (75./Satchwell), Korošec, Mijić.

Olimpija: Vidovšek, Lasickas, Karamatić (46./Ristić), Ratnik, Sualehe (46./Silva), Elšnik, Doffo, Pinto (58./Bristrić), Ne. Motika (69./Brest), Florucz, Durdov (83./Agba).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


KALCER RADOMLJE – KOPER 1:1 (0:0)
250; Dobrovoljc 91.; Nkada 75./11-m

Kalcer Radomlje: Velić, Posavac (70./Hrvoj), Ševelj, Dobrovoljc, Marković, Gnjatić (58./Korun), N'Landu (70./Krolo), Barnabas, Malenšek (64./Vokić), Šošić, Kukovec (64./Da Cruz).

Koper: Koprivec, Bručić, Palčič, Sidibe, Pabai, Lauš, Ankrah, Tomek (68./Omladič), Ruedl (46./Jelenič), Nkada, Osuji (68./Sule).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


MURA – CELJE 1:3 (1:2)
2300; Čakš 7.; Karničnik 22., Vuklišević 42., Matko 49.
RK: Menalo 94./Celje

Mura: Mihelak, Pucko, Sadriu, Proleta, Kous (81./Jovićević), Tripi, Turudija (59./Antolin), Nuhanović (81./Šarić), Trontelj, Kiziridis (59./Lamy), Čakš (59./Maroša).

Celje: Rozman, Karničnik, Vuklišević, Zec, Ajhmajer, Zabukovnik, Popović (74./Dulca), Svetlin (84./Vrbanec), Prucev (84./Menalo), Aarons (64./Edmilson), Matko (74./Bobičanec).

Sodnik: Mateo Tozan (Škofije)


Nedelja ob 15.00:
BRAVO KOSTEL – DOMŽALE


Odigrano v petek:
ALUMINIJ – MARIBOR 0:2 (0:1)
2000; Jakupović 30., Soudani 47.

Lestvica:                             
CELJE            29 20 6  3  64:24  66
OLIMPIJA         28 16 8  4  57:35  56
MARIBOR          28 14 7  7  49:29  49
BRAVO KOSTEL     28 11 9  8  35:33  42
KOPER            28 10 8 10  41:40  38
MURA             29  9 7 13  34:44  34
DOMŽALE          27  9 2 16  38:47  29
ROGAŠKA          29  8 5 16  30:51  29
ALUMINIJ         29  7 5 17  28:55  26
KALCER RADOMLJE  29  6 7 16  25:43  25