Celjani so v Stožicah prvi zadeli, toda Olimpija je ob koncu izenačila. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so v Stožicah prvi zadeli, toda Olimpija je ob koncu izenačila. Foto: www.alesfevzer.com

Stožice so gostile obračun drugo- in prvouvrščene ekipe v ligi. Olimpija je imela večji del tekme premoč, precej več strelov, toda žoge ji dolgo ni uspelo spraviti mimo Matjaža Rozmana. Celje je zadelo v prvem polčasu, točko gostiteljem, ki so zadeli tudi vratnico (12-3 v strelih v okvir vrat), pa je prinesel Marcel Ratnik v 85. minuti.

Karničnik razveselil Celjane
Olimpija je v uvodnih 20 minutah narekovala tempo. Nevarno akcijo zmajev je v 17. minuti začel Raul Florucz, ki je streljal s približno 12 metrov, žoga se je od sodnika Slavka Vinčića odbila proti celjskim vratom, z obrambo pa se je izkazal vratar Matjaž Rozman.

V 25. minuti je Olimpija slabo posredovala pred svojimi vrati, Mark Zabukovnik je streljal z 11 metrov, Denis Pintol pa je ohranil svoja vrata nedotaknjena. V 29. minuti je Peter Agba streljal z okoli 30 metrov, Celjane in Rozmana je rešila vratnica.

Tekmo so v 31. minuti začasno prekinili, saj so navijači ljubljanske ekipe Green Dragons na zelenico vrgli zvitke papirja. David Sualehe je v 39. minuti streljal z leve strani, toda strel ni bil dovolj močen in Rozman je posredoval brez težav.

V 40. minuti pa so gol slavili Celjani. V 40. minuti je zadel Žan Karničnik, ki se je po izgubljeni žogi Agustina Doffa sprehodil v kazenski prostor, streljal je, žoga pa je od bloka Marcela Ratnika končala v ljubljanski mreži.

V 43. minuti se je na tleh v kazenskem prostoru znašel Pedro Lucas Schwaizer, toda Vinčič ni ničesar dosodil. V 53. minuti je po izvedenem prostem strelu Timi Max Elšnik poskušal z glavo izenačiti, toda Celjani so na odmor odšli s prednostjo.

V prvem polčasu je imela Olimpija pet strelov v okvir vrat, Celjani pa dva.

Ratnik Olimpiji zagotovil točko
V 61. minuti je Florucz stekel proti celjskim vratom, streljal je, a branil je Rozman. Avstrijski nogometaš je bil nevaren tudi v 70. minuti, ko je streljal z vrha kazenskega prostora, a na mestu je bil znova Rozman. Sualehe je v 78. minuti streljal od daleč.

Olimpija je izenačila v 85. minuti. Po podaji iz kota je Elšnik podaljšal z glavo na drugo vratnico, tam pa je spretno posredoval Marcel Ratnik, ki je z diagonalnim strelom premagal Rozmana.

V 90. minuti je Olimpija spet zapretila, ko je Redi Kasa iz bližine zadel vratnico, žoga se je od nje odbila v Karničnikovo roko, a sodniki niso posredovali.

Krznar in Zeljković nista bila zadovoljna po remiju v Stožicah

Zeljković objokuje zadnjo priložnost
Zoran Zeljković, trener Olimpije: "Na žalost nam ni uspelo, kar smo si želeli, zmanjkalo nam je tudi malo sreče. A nismo se predali in do zadnje minute smo napadali. Nadzorovali smo tekmo in bili boljši. Priigrali smo si veliko priložnosti, nisem pa zadovoljen z učinkovitostjo. Objokujem predvsem zadnjo priložnost, ko bi Kasa moral streljati v daljši kot, kjer je imel vse odprto."

Damir Krznar, trener Celja: "Vodili smo do 85. minute, na koncu nam ni uspelo zadržati vodstva. Vtis imam, da nam je manjkalo malo več poguma, da bi v obrambi stali 10 ali 15 metrov višje. S tem se ne bi samo lažje branili, ampak tudi lažje organizirali igro, kreirali protinapade in porabili manj moči. Tako pa smo zelo trpeli. Lahko nam je žal, ker smo iz rok izpustili dve točki, čeprav je imela Olimpija več od igre."

Olimpija nadigrala Celje, a osvojila le točko
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Po razveljavljenem golu Domžalčanov trije goli Maribora
Na drugi sobotni tekmi je Maribor s 3:0 premagal Domžale, ki so v prejšnjem krogu premagale vodilne Celjane.

Tokrat so vijolični prevladovali v posesti žoge, kljub nekaterim priložnostim Domžalčanov so že v prvem polčasu dosegli dva gola in tako postavili trdne temelje za zmago. To so potrdili v drugem, v katerem je svoj drugi gol na tekmi dosegel Hilal Soudani. Maribor se je s tem utrdil na tretjem mestu, Domžale so šeste.

Soudani je že v 10. minuti požel aplavz domačih navijačev, ko je skušal atraktivno s škarjicami presenetiti vratarja Domžal, a pri tem ni bil dovolj natančen.

Veselje strelcev Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje strelcev Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

V 20. minuti je Josip Iličić izgubil žogo, Domžalčani so krenili v protinapad. Filip Stuparević je skušal s strelom od blizu premagati Ažbeta Juga, toda ta je pravočasno posredoval. Jug je prebral tudi namero Luke Topalovića v 26. minuti, ko je streljal od blizu.

Gostje so v 32. minuti slavili gol, saj je zadel Jošt Pišek. A veselje ni trajalo dolgo, ker je sodnik po pregledu VAR-a razveljavil gol, saj je predtem Edvinu Krupiću žoga ušla in s celotnim obsegom prešla stransko črto.

Hilal Soudani je v 35. minuti povedel Maribor v vodstvo. Jan Repas je podal Pijus Širvysu, ta je nato lepo zaposlil Soudanija, ki je žogo dobro sprejel, obrnil se je proti golu in z 11 metrov streljal v desni spodnji kot. Maks Barišić je "zakuhal" naslednji mariborski gol, ki je padel v 42. minuti. Barišić je po uspešnem preigravanju v kazenskem prostoru podal v sredino, kjer je bil Arnel Jakupović. Ta je meril v spodnji levi kot (2:0).

Drugi polčas se je začel obetavno za Domžalčane. Sodnik je pokazal na belo točko, ko je Blaž Vrhovec Stuparevića podrl na tla v kazenskem prostoru. Sodnik Denis Šabanagić je po pregledu VAR-a preklical najstrožjo kazen, saj je bil nogometaš Domžal Luka Dovžan Karahodžić pred podajo v kazenski prostor v prepovedanem položaju. V 65. minuti je Repas neuspešno skušal presenetiti Lovra Štubljara s strelom z okoli 20 metrov.

Marko Božić je odlično preigraval, podal je Soudaniju, ki je z diagonalnim strelom z desetih metrov potrdil zmago Mariborčanov (3:0).

Topalović je ob odločeni tekmi pozneje v 87. minuti žogo poslal čez mariborska vrata, na drugi strani je bil nenatančen še Tine Čuk, tako da je ostalo pri 3:0.

Zadetki s tekme Maribor – Domžale
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

24. krog:

OLIMPIJA – CELJE 1:1 (0:1)
3811; Ratnik 85.; Karničnik 40.

Olimpija: Pintol, Lasickas (60./Silva), Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Doffo, Elšnik, Agba (77./Posavec), Ne. Motika (60./Brest), Florucz (81./Kasa), Lucas (60./Durdov).

Celje: Rozman, Karničnik, Zec, Vuklišević (od 65. Nemanič), Ajhmajer, Zabukovnik, Popović (65./Kouter), Dulca (65./Svetlin), Prucev, Matko (71./Kvesić), Adetunji (86./Edmilson).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


MARIBOR – DOMŽALE 3:0 (2:0)
5500; Soudani 35., 79., Jakupović 42.

Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič (78./Milec), Lorbek, Vrhovec, J. Repas, Soudani (82./Čuk), Iličić (68./Ž. Repas), Barišić (68./Božić), Jakupović (83./Beugre).

Domžale: Štubljar, Mutavčić (64./Brecl), Hempt (64./Offenbacher), Hodžić, Đapo, Markuš, Pišek, Topalović (89./A. Zabukovnik), Krupić (64./Šturm), Dovžan Karahodžić, Stuparević (78./Hmura).

Sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana).


Nedelja ob 15.00:
KOPER – ROGAŠKA

Ob 17.30:
KALCER RADOMLJE – BRAVO KOSTEL


Odigrano v petek:
ALUMINIJ – MURA 2:0 (0:0)
Matić 55., 61.

Lestvica:                              
CELJE            24 17 4  3  53:18  55 
OLIMPIJA         24 14 6  4  49:29  48 
MARIBOR          24 11 6  7  42:27  39 
KOPER            22  9 7  6  33:27  34 
BRAVO KOSTEL     23  9 7  7  31:29  34 
MURA             23  8 5 10  25:33  29 
DOMŽALE          24  8 2 14  33:40  26 
ALUMINIJ         24  7 3 14  26:48  24 
KALCER RADOMLJE  23  5 6 12  21:37  21 
ROGAŠKA          23  4 4 15  22:47  16