Amagol Maroša poskrbel za sanjski teden

Odmevno zmago nad Tottenhamom je Mura nadgradila še z uspehom proti Mariboru. Posebni gost tokratne epizode je Ian Samuel, Britanec je postal zvezda družbenih omrežij, ko je po tekmi v Ljudskem vrtu poklical v zelo znano radijsko oddajo Talk Sport.

Sorodna novica Maroša v 94. minuti zadel za zgodovinsko zmago Mure

V najnovejši oddaji podkasta Žoga je okrogla so sodelovali voditelj Luka Petrič in nogometni reporterji radia Slovenija Boštjan Janežič, Marko Cirman in Jože Pepevnik.

Tottenham, Maribor ... Za Muro ni nepremagljivega tekmeca

Sorodna novica Šimundža: Želimo dati energijo vsem slovenskim klubom

Slovenski prvak je poskrbel za eno najodmevnejših zmag slovenskega kluba v Evropi. Po čarobnem večeru v Ljudskem vrtu so se na družbena omrežja vsule številne kritike in tudi šale na račun londonskih belih. Murin preporod v zadnjih sezonah je sicer neverjeten. "Ante Šimundža je vodja, nogometaši mu zelo dobro sledijo, verjamejo mu. Pokazalo se je, kako dober strokovnjak je. Na eni strani imamo Muro, na drugi pa slovensko reprezentanco. Na eni strani dobro voden, urejen klub, ki sledi svojemu cilju, na drugi pa reprezentanca, ki ni skupek posameznikov, ki bi verjel v nekaj. Marsikaj se da torej postoriti in Ante Šimundža je pokazal pot tudi slovenski reprezentanci," je povedal Marko Cirman.

Sorodna novica Mura sanjski teden zaokrožila še z zmago nad Mariborom

Mura je po zmagi nad Tottenhamom v nedeljo v domačem prvenstvu odpravila še Maribor. Tekmo je na reporterskem mestu v Fazaneriji spremljal Jože Pepevnik: "V nobenem trenutku na tej tekmi ni bilo videti, da je bil za Muro tako zelo naporen in hkrati lep teden. Po tekmi smo se z novinarskimi kolegi spraševali, kdo ima kakovostnejšo zasedbo: Mura ali Maribor. Mura v zadnjem obdobju redno premaguje Maribor, ki nima, gledano po kakovosti, slabše ekipe, a ravno Ante Šimundža je trenutno tisti jeziček na tehtnici. Iz igralcev, od katerih ni nihče pričakoval, da bodo nosilci igre ne v Muri in ne v slovenski ligi, je naredil prav to. Največji simbol tega Murinega igralskega vzpona je zagotovo Žan Karničnik."

Zdaj 27-letni Amadej Maroša se je po propadu stare Mure leta 2013 za nekaj časa bolj kot nogometu posvetil kmetovanju na družinski ekološki kmetiji v Melincih pri Beltincih, a ko se je oživljena Mura prebila v 2. ligo, je v ospredju napadalca samo še nogomet. Foto: www.alesfevzer.com
Zdaj 27-letni Amadej Maroša se je po propadu stare Mure leta 2013 za nekaj časa bolj kot nogometu posvetil kmetovanju na družinski ekološki kmetiji v Melincih pri Beltincih, a ko se je oživljena Mura prebila v 2. ligo, je v ospredju napadalca samo še nogomet. Foto: www.alesfevzer.com

Mura je dokaz, da premišljeno delo na dolgi rok prinaša uspeh. S svojimi zvestimi navijači še naprej piše izjemno zgodbo. Ante Šimundža je pustil še en izjemen pečat v slovenskem nogometnem prostoru. Dosegel je gol proti kijevskemu Dinamu za zmago Maribora v Ligi prvakov, zadel je tudi proti Lyonu, bil trener Maribora ob drugi uvrstitvi v Ligo prvakov, dosegel pa je tudi prvi gol slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih. Uganete proti komu?

"Ti si naša ljubezen, dajmo Mura ole, oleeee"

Murina evropska zmaga nad Tottenhamom je odmevala tudi onkraj slovenskih meja. Še posebej v Angliji, kjer ni zmanjkalo takšnih ali drugačnih zbadljivk predvsem navijačev nasprotnikov londonskih belih. V zelo znano radijsko oddajo Talk Sport pa je po tekmi poklical tudi navijač Mure Ian Samuel, Britanec oziroma Londončan, ki že vrsto let živi v Prekmurju in je poskrbel za internetno uspešnico.

Iana Samuela je pred tekmo z Mariborom v Murski Soboti pred mikrofon povabil Jože Pepevnik. Radijska zasedba podkasta se je spraševala tudi o odmevnosti zmage Mure. Je ta največja v zgodovini slovenskega klubskega nogometa? "Težko je reči, da je to največja zmaga. Šimundža je uporabil kar primeren izraz, da je najprestižnejša ali pa najodmevnejša. Že v Evropski ligi, ko je bil tudi Šimundža glavni v Mariboru, je bila vrednejša točkovna bera proti Zulte Waregemu, Wiganu ... pa še prej Milaničeva zmaga nad Panathinaikosom je morda vrednejša. Je pa res, da so tu v igri Angleži in da je ta zmaga res odmevala v angleškem, nogometno bogatem svetu." Kakšno pa je vaše mnenje?

Vaterpolo v Ljubljani, sramota v Lizboni in zlata žoga

Omizje je spregovorilo tudi o preostalih odigranih tekmah aktualnega kroga v domačem nogometnem prvenstvu. V en glas se je strinjalo, da tekma med Bravom in Koprom ni bila regularna in da prizori s takšne tekme kvarijo podobo slovenske Prve lige.

V Lizboni je Belenenses zaradi okužb zaigral proti Benfici le z devetimi igralci in izgubil s 7:0. Športna javnost je zgrožena, zdravstvene institucije pa zaskrbljene, ker so v taboru Belenensesa odkrili tudi nekaj okužb z novo različico virusa omikron.

Ob koncu tokratne epizode je stekla debata tudi o ponedeljkovi podelitvi zlate žoge. Sedmič v karieri jo je osvojil Lionel Messi. Zasluženo? Za nekoga ja, za drugega ne.