Poljski huligani se niso izneverili tradiciji in so tudi v Mariboru povzročali težave. Foto: MMC RTV SLO
Poljski huligani se niso izneverili tradiciji in so tudi v Mariboru povzročali težave. Foto: MMC RTV SLO
Slovenskima navijačema, ki sta na igrišče vrgla bakle, so policisti izdali plačilni nalog. Foto: MMC RTV SLO

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je dobro uro pred začetkom nogometne tekme med Slovenijo in Poljsko na Mladinski ulici pred vhodom na stadion prišlo do množične kršitve javnega reda in miru. Poljski navijači so na stadion hoteli vstopiti na silo, zato so policisti zoper njih uporabili prisilna sredstva. Pri tem so bili trije Poljaki lažje poškodovani.

Napad na policista z deskami in kovinsko palico
Policisti pred tekmo obravnavali tudi poljskega državljana, ki je preplezal ograjo med dvema sektorjema in skočil na igrišče. Pridržali pa so tudi tri Poljake, ki so z deskami in kovinsko palico, dolžine 2,6 metra, napadli policista. Ovadili so jih pristojnemu državnemu tožilstvu.

Tudi Slovenci niso stali križem rok
Težave so povzročali tudi slovenski navijači. V času nogometne tekme so policisti prijeli dva slovenska privrženca, ki sta na stadionu prižigala bakle, in obema izdali plačilni nalog. Plačilne naloge so policisti izdali tudi trem Slovencem, ki so se po tekmi pretepali pred stadionom na Gregorčičevi ulici, še enemu, ki se je po tekmi nedostojno vedel na avtobusni postaji v Mlinski ulici.

Pri izvajanju nalog varovanja na tekmi sta se poškodovala dva policista, so še sporočili iz PU Maribor.