Robert Lewandowski je dosegel le en regularen gol, dva mu je razveljavil videosodnik zaradi prepovedanega položaja. Rezervist Leroy Sane je potrdil zmago Bavarcev. Foto: Reuters
Robert Lewandowski je dosegel le en regularen gol, dva mu je razveljavil videosodnik zaradi prepovedanega položaja. Rezervist Leroy Sane je potrdil zmago Bavarcev. Foto: Reuters

Hansi Flick je v vlogi glavnega trenerja Bayerna debitiral pred letom dni, 9. novembra 2019 so Bavarci na Allianz Areni povozili Borussio s 4:0 in napovedali sanjsko sezono, ki so jo sklenili v Lizboni z zmago v Ligi prvakov in v vitrino pospravili trojno krono. Tokrat se je veselil že četrte zmage na derbijih z Borussio.

Kapetan Marco Reus je v 45. minuti poskrbel za vodstvo Borussie, ki pa ji ni uspelo zadržati prednosti do odmora. Foto: Reuters
Kapetan Marco Reus je v 45. minuti poskrbel za vodstvo Borussie, ki pa ji ni uspelo zadržati prednosti do odmora. Foto: Reuters

Dortmundčani niso bili v podrejenem položaju. Imeli so celo malce večjo posest žoge (51:49 %). Če bi jim uspelo ohraniti vodstvo do odmora, bi morda izvlekli točko. Tudi po zaostanku z 1:3 so še naprej napadali in kapetan Marco Reus je imel na nogi izenačenje na 3:3, vendar je volej poslal čez vrata.

Zadetek Lewandowskega razveljavljen
V 24. minuti je Serge Gnabry z leve strani podal pred vrata, kjer je Robert Lewandowski z drsečim štartom potisnil žogo v mrežo. Veselje serijskih nemških prvakov ni trajalo dolgo, saj se je oglasil videosodnik, ki je opazil, da je bil Poljak kakšen centimeter v prepovedanem položaju.

Huda poškodba Kimmicha
V 34. minuti je Haaland stekel v protinapad, tik pred polovico igrišča ga je z drsečim štartom pokosil Joshua Kimmich. Prejel je rumeni karton, a takoj se je videlo, da si je nemški reprezentant poškodoval koleno. Bolečine so bile velike, v solzah je zapustil zelenico, vstopil je Corentin Tolisso.

Joshua Kimmich je v velikih bolečinah zapustil zelenico. Pod vodstvom Flicka se je razvil v nosilca igre, ki lahko igra na desni strani obrambe ali pa tudi na sredini igrišča. Če bo odsoten dalj časa, bo to velik udarec za Bavarce. Foto: Reuters
Joshua Kimmich je v velikih bolečinah zapustil zelenico. Pod vodstvom Flicka se je razvil v nosilca igre, ki lahko igra na desni strani obrambe ali pa tudi na sredini igrišča. Če bo odsoten dalj časa, bo to velik udarec za Bavarce. Foto: Reuters

Reus unovčil podajo Guerreira
Gostitelji so igrali zelo disciplinirano, Favre se je odločil za šahovsko partijo. V 45. minuti je Mats Hummels na levi strani našel Jadona Sancha, ki je lepo podaljšal do Raphaela Guerreira. Tolisso je pozabil na Reusa in kapetan Borussie je z desnico poslal žogo pod prečko.

Alaba izenačil s prostega strela
Zaradi poškodbe Kimmicha se je prvi polčas precej zavlekel. V četrti minuti sodnikovega dodatka je Thomas Delaney 17 metrov od vrat podrl Serga Gnabryja. Žogo si je naravnal Lewandowski, a je le kratko podal do Thomasa Müllerja, ki je zaustavil žogo, David Alaba pa je močno streljal z levico. Žoga je zadela branilca Thomasa Meunierja, spremenila smer in končala v mreži. Vratar Roman Bürki je bil nemočen.

Lewandowski unovčil natančno podajo Hernandeza
Bayern je udarno začel drugi polčas. V 48. minuti je Gnabry na levi strani našel Lucasa Hernandeza. Francoz je poslal natančen predložek v kazenski prostor, najboljši strelec Bundeslige Lewandowski pa je z desetih metrov z glavo poslal žogo v mrežo. To je bil že njegov enajsti gol v 7. krogu nove sezone!

Davidu Alabi se ni uspelo dogovoriti z vodstvom kluba in bo poleti brez odškodnine zapustil München. Vodja obrambe je pravi profesionalec in vedno iztisne maksimum. Tokrat je izenačil s prostega strela. Foto: Reuters
Davidu Alabi se ni uspelo dogovoriti z vodstvom kluba in bo poleti brez odškodnine zapustil München. Vodja obrambe je pravi profesionalec in vedno iztisne maksimum. Tokrat je izenačil s prostega strela. Foto: Reuters

Gnabry v vratnico, rezervist Sane v polno
Bavarci so dobili zalet in začeli prevladovati na zelenici. V 51. minuti je Gnabry stresel vratnico. Flick je 20 minut pred koncem v igro poslal Leroya Saneja, igrišče je zapustil junak finala Lige prvakov Kingsley Coman.

Borussia je skušala pritisniti in priigrala si je nekaj priložnosti, a je bil Manuel Neuer vedno na pravem mestu. Deset minut pred koncem je Bayern izvedel protinapad. Lewandowski je v idealnem trenutku podal do Saneja, ki si je naravnal žogo na levico in jo poslal mimo Bürkija v mrežo.

Haaland znižal, Reus skoraj izenačil
Tri minute zatem je Sane naredil veliko napako. Guerreiro mu je odvzel žogo in jo v visokem loku poslal v kazenski prostor, pritekel je Haaland, preigral Neuerja in poslal žogo v prazno mrežo. V zadnjih minutah je Borussia vse moči usmerila v napad. V 87. minuti je Reus popolnoma neoviran z volejem streljal čez vrata. To je bila največja priložnost za 3:3.

Na vrsti je bilo še pet minut sodnikovega dodatka. Lewandowski je v 93. minuti znova zatresel mrežo, žoga je oplazila najstnika Juda Bellinghama in v loku preletela Bürkija. Videosodnik se je znova oglasil, tokrat pa je bil Poljak pol metra v prepovedanem položaju.

Reus in Haaland sta se tri minute pred koncem lahko le prijela za glavo. Kapetan Borussie je zapravil veliko priložnost za 3:3. Foto: Reuters
Reus in Haaland sta se tri minute pred koncem lahko le prijela za glavo. Kapetan Borussie je zapravil veliko priložnost za 3:3. Foto: Reuters

Flick: Vrhunska predstava dveh izjemno kakovostnih ekip
"To je bila vrhunska predstava dveh izjemno kakovostnih ekip. Malce učinkovitejši smo bili in naša zmaga je zaslužena. Borussia je bila nevarna, ko smo naredili kakšno napako. Najbolj me skrbi poškodba Kimmicha, težko ga bo nadomestiti. Zadovoljen sem, da smo se tako dobro odzvali po zaostanku tik pred odmorom. Konec prvega in začetek drugega polčasa sta bila nato odlična," je poudaril 55-letni Flick.

"Ključen je bil gol Alabe tik pred koncem prvega polčasa. To nas je dvignilo. Iz garderobe smo prišli odločno in takoj smo povedli. Naša obramba je bila pod velikim pritiskom, saj je Haaland zares iznajdljiv igralec, ves čas je usmerjen proti vratom in težko ga je pokrivati," je dodal Neuer.

Favre: Morali bi osvojiti vsaj točko in to je grenek poraz
"Zelo dobra tekma. Najbolj žal je lahko navijačem, ker niso smeli priti na tekmo. Zapravili smo preveč priložnosti. Neverjetno, da smo si proti zmagovalcem Lige prvakov priigrali toliko izrazitih priložnosti. Reus bi moral izenačiti na 3:3. Morali bi osvojiti vsaj točko in to je grenek poraz," je razmišljal trener Borussie Lucien Favre.

Gladka zmaga Leipziga
Leipzig je odpravil Freiburg s 3:0. V 15. minuti je Willi Orban z glavo zadel okvir vrat, le tri minute pozneje pa je vratnica zaustavila tudi poskus Emila Forsberga. Ibrahima Konate je v 26. minuti po lepi akciji domačih le zatresel mrežo.

Marcel Sabitzer je v 70. minuti povišal iz enajstmetrovke, ki je bila dosojena po prekršku Nikolasa Höflerja nad Francozom Christopherjem Nkunkujem. Končni izid je minuto pred koncem rednega dela z izjemnim prostim strelom postavil Angelino. Kevin Kampl je zapustil zelenico slabih deset minut pred koncem.

Glavno presenečenje začetka sezone je Union Berlin
Union iz Berlina še naprej preseneča in je tik za vodilnimi. S 5:0 je ugnal Arminio Bielefeld. 32-letni nekdanji nemški reprezentant Max Kruse je izenačil rekord Bundeslige. Uspešno je zadel še 16. enajstmetrovko v nizu, kar je pred tem uspelo le Jochenu Abelu v sedemdesetih in na začetku osemdesetih let za Bochum in Schalke.

7. krog:
BORUSSIA (D) - BAYERN 2:3 (1:1)
Reus 45., Haaland 83.; Alaba 45.+4., Lewandowski 48., Sane 80.

Borussia (D): Bürki, Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro, Witsel, Delaney (60./Bellingham), Sancho (69./T. Hazard), Reus, Reyna (69./Brandt), Haaland.

Bayern: Neuer, Sarr, Boateng (69./Javi Martinez), Alaba, Hernandez, Kimmich (37./Tolisso), Goretzka, Gnabry, Müller, Coman (69./Sane), Lewandowski.

Sodnik: Manuel Gräfe


WERDER - KÖLN 1:1 (0:0)
Bittencourt 82./11-m; Moisander 67./ag

RB LEIPZIG - FREIBURG 3:0 (1:0)
Konate 26., Sabitzer 70./11-m, Angelino 89.
Kampl (Leipzig) je igral do 82. minute.

UNION BERLIN - ARMINIA 5:0 (3:0)
Endo 3., Andrich 13., Becker 45., Kruse 52./11-m, Teuchert 89.

MAINZ - SCHALKE 2:2 (2:1)
Brosinski 6./11-m, Mateta 45./11-m; Uth 36., St. Juste 82./ag

AUGSBURG - HERTHA 0:3 (0:1)
Cunha 44./11-m, Lukebaio 52., Piatek 86.

STUTTGART - EINTRACHT 2:2 (2:0)
Gonzalez 17./11-m, Castro 37.; Silva 61., Abraham 75.


WOLFSBURG - HOFFENHEIM 2:1 (2:0)
Steffen 5., Weghorst 26.; Adamjan 87.
Weghorst (Wolfsburg) je v 82. minuti zapravil 11-m; Dabburju (Hoffenheim) je
v 94. minuti vratar ubranil 11-m.

BAYER LEVERKUSEN - BORUSSIA (M) 4:3 (2:2)
Alario 27., 41., Bailey 68., Baumgartlinger 82.; Stindl 18./11-m, 30., Lazaro 94.

Lestvica:
BAYERN               7  6 0 1 27:11 18
LEIPZIG              7  5 1 1 15:4  16
BORUSSIA (D)         7  5 0 2 15:5  15
BAYER (L)            7  4 3 0 14:8  15
UNION BERLIN         7  3 3 1 16:7  12
WOLFSBURG            7  2 5 0  7:5  11
BORUSSIA (M)         7  3 2 2 12:12 11
STUTTGART            7  2 4 1 13:9  10
WERDER               7  2 4 1  9:9  10
AUGSBURG             7  3 1 3  9:10 10
EINTRACHT            7  2 4 1 10:12 10
HERTHA               7  2 1 4 13:13  7
HOFFENHEIM           7  2 1 4 11:12  7
FREIBURG             7  1 3 3  8:16  6
ARMINIA              7  1 1 5  4:15  4
KÖLN                 7  0 3 4  7:12  3
SCHALKE              7  0 3 4  5:22  3
MAINZ                7  0 1 6  7:20  1