Sergio Araujo je v 92. minuti znižal na 1:2. Vse je kazalo na podaljšek, a je AEK dosegel zmagoviti zadetek še v rednem delu. Foto: EPA
Sergio Araujo je v 92. minuti znižal na 1:2. Vse je kazalo na podaljšek, a je AEK dosegel zmagoviti zadetek še v rednem delu. Foto: EPA

Srečanje v Atenah bi moralo biti odigrano že prejšnji torek, a je bilo zaradi umora Mikalisa Kacurisa pred stadionom v atenskem predmestju Nea Filadelfeia preloženo. V torek je Dinamo izgubil na domači zelenici z 1:2, precej boljšo predstavo pa je prikazal pred 30.100 gledalci na OPAP Areni.

Minuta molka pred začetkom tekme v Atenah. Foto: EPA
Minuta molka pred začetkom tekme v Atenah. Foto: EPA

Šutalo in Ljubičić poskrbela za lepo prednost Dinama
V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Dinamo povedel. Bogdan Mihajlčenko je nevarno streljal z glavo, Cican Stanković je žogo odbil, na pravem mestu pa je bil Josip Šutalo, ki je zatresel mrežo.

V 65. minuti je Bruno Petkovič z izjemno podajo zaposlil Roberta Ljubičića, ki je povišal na 0:2. Vse je kazalo, da bo Dinamo napredoval v zadnji predkrog, a prava drama se je začela v sodnikovem dodatku.

Nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan je doživel hladno prho v sodnikovem dodatku. Foto: EPA
Nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan je doživel hladno prho v sodnikovem dodatku. Foto: EPA

Mojstrski volej jokerja Arauja
Najprej je v 90. minuti Petros Mantalos zatresel mrežo Dinama, a je bil v prepovedanem položaju. V 92. minuti je po podaji iz kota Petković zelo slabo izbil žogo. Padla je naravnost na nogo rezervista Sergia Arauja, ki jo je z volejem zabil v mrežo.

Livaković ubranil 11-m, a zadnji se je smejal Vida
AEK je silovito pritiskal, priložnosti so se kar vrstile, junak lanskega svetovnega prvenstva Dominik Livaković je bil večkrat na pravem mestu. Vseskozi je bilo vroče v kazenskem prostoru Dinama, Ljubičića je žoga zadela v roko. Oglasil se je videosodnik, glavni sodnik Espen Eskas pa si je ogledal posnetek ob stranski črti in takoj pokazal na belo točko.

Žogo si je v 100. minuti nastavil Levi Garcia, a Livaković je bil na pravem mestu. Žogo je odbil v zrak, pritekel pa je nekdanji hrvaški reprezentant Vida in z desne strani z glavo potisnil žogo v mrežo. Takoj po izvajanju sredine je Eskas zapiskal konec tekme in veliko veselje v Atenah se je začelo.

AEK bo v torek v zadnjem predkrogu Lige prvakov gostoval v Antwerpnu. Dinamo bo v četrtek na stadionu Maksimir gostil Sparto iz Prage v zadnjem predkrogu Evropske lige.


3. predkrog, povratne tekme, prvaki:
AEK ATENE – Dinamo Zagreb 2:2 (0:1) 2:1
Araujo 92., Vida 100.; Šutalo 45., Ljubičić 65.

AEK: Stanković, Rota, Vida, Moukoudi, Haji Safi, Jönsson (76./Mantalos), Szymanski (67./Gačinović), Amrabat (67./Eliassson), Zuber (67./Araujo), Pineda (76./Galanopulos), Garcia.

Dinamo Zagreb: Livaković, Moharrami, Ristovski, Šutalo, Ljubičić, Bulat, Mišić, Špikić (86./Marin), Mihajlčenko, Ivanušec, Petković.

Sodnik: Espen Eskas (Norveška)

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Aris Limasol – RAKOW CZESTOCHOWA 0:1 (0:0) 1:2
Tudor 49.

Sparta Praga – KØBENHAVN * 5:7 (3:3, 1:1, 0:1) 0:0
* – po streljanju 11-m

MOLDE – Klaskvik * 2:0 (1:0) 1:2
Eriksen 17., Linnes 112.
* – po podaljšku

MACCABI HAIFA – Slovan Bratislava 3:1 (2:0) 2:1
Pierrot 29., Saba 45., David 93.; Tolić 85.
Bajrić (Slovan Bratislava) je igral vso tekmo.


4. predkrog, prve tekme, prvaki, torek ob 21.00:
ANTWERP – AEK ATENE
RAKOW CZESTOCHOWA – KØBENHAVN
Povratni tekmi bosta 28. avgusta.

Sreda ob 21.00:
MACCABI HAIFA – YOUNG BOYS
MOLDE – GALATASARAY
Povratni tekmi bosta 29. avgusta.

Neprvaki, torek ob 21.00:
RANGERS – PSV EINDHOVEN
Povratna tekma bo 28. avgusta.

Sreda ob 21.00:
BRAGA – PANATHINAIKOS
Povratna tekma bo 29. avgusta.