V ponedeljek, 7. avgusta, je v Atenah v spopadu med navijači AEK-ja in Dinama zaradi več vbodnih ran umrl 29-letni privrženec AEK-ja Mikalis Kacuris. Foto: Reuters
V ponedeljek, 7. avgusta, je v Atenah v spopadu med navijači AEK-ja in Dinama zaradi več vbodnih ran umrl 29-letni privrženec AEK-ja Mikalis Kacuris. Foto: Reuters

Identificirali so ga s pomočjo videoposnetkov. Gre za znanega navijača Panathinaikosa, ki je v preteklosti že sodeloval v navijaških spopadih.

Kot pišejo grški mediji, je pridržani moški vodil navijače zagrebškega Dinama do kraja spopada z navijači AEK-a. Dvanajst Hrvatov še vedno iščejo.

Pričakovati je nove tiralice, saj so policisti uprave za boj proti nasilju na stadionih s proučevanjem avtomobilskih registrskih tablic prepoznali tudi druge huligane.

Sorodna novica Po smrti grškega navijača še 35 obtoženih

Po prijetju in pridržanju 105 huliganov se je preiskava osredotočila na pregled zaseženih mobilnih telefonov in videoposnetkov s prizorišča spopadov ter analizo DNK-ja aretiranih, da bi identificirali morilca 29-letnega Kacurisa.

Kot poroča Hrvaška radiotelevizija, se bodo hrvaški premier Andrej Plenković ter ministra za zunanje zadeve in pravosodje Gordan Grlić Radman in Ivan Malenica v ponedeljek na povabilo grškega premierja Kiriakosa Micotakisa udeležili neformalne večerje, na kateri bo ena od tem tudi primer hrvaških huliganov, ki so po nasilju pred tekmo med AEK-om in Dinamom pristali v grških zaporih.

Hrvaški premier je nedavno po telefonu govoril z Micotakisom in zahteval, da se priprtim navijačem Dinama zagotovi varnost v grških zaporih ter pravičen in učinkovit proces. Pred tem je ostro obsodil huliganstvo in navijaško nasilje, ki po njegovih besedah predstavlja zanikanje športa ter škodi hrvaškemu nogometu in ugledu Hrvaške.

Plenković je še poudaril, da ni realno, da je vseh približno sto pripadnikov navijaške skupine Dinama Bad Blue Boys enako odgovornih za izgrede, povzročanje telesnih poškodb ali uničevanje lastnine.

Plenković je še zahteval, da tiste, ki za to niso odgovorni, čim prej izženejo na Hrvaško.