Živce je ob koncu tekme izgubljal tudi Jan Oblak, ki je od 69. minute nosil kapetanski trak Atletica Madrida. Foto: AP
Živce je ob koncu tekme izgubljal tudi Jan Oblak, ki je od 69. minute nosil kapetanski trak Atletica Madrida. Foto: AP

Četudi se je povratna tekma na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu končala z 0:0, kar je pomenilo, da v polfinale Lige prvakov s skupnim izidom 1:0 napreduje Manchester City, ta tekma ni bila dolgočasna. A resda bolj iz nenogometnih razlogov, predvsem pa zaradi incidenta ob koncu tekme, ki se je zavlekel še v drobovje stadiona, na katerem domuje Atletico Madrid.

Tretji polčas na hodniku

V 91. minuti je bil izključen branilec Atletica Felipe, ki je grobo podrl Phila Fodna. Sledilo je ruvanje ob stranski črti, kar je dobilo nadaljevanje na hodniku ob odhodu z igrišča. TV-posnetek prikazuje, kako se želi Stefan Savić pomeriti z Jackom Grealishem, ki ga je predtem na zelenici že vlekel za lase. Domačega rezervista Šimeta Vrsaljka je komajda zadržalo Atleticovo osebje, medtem ko je Kyla Walkerja nazaj povlekel vratar Ederson.

Zatem je na pomoč trenerjem in varnostnikom prikorakalo osem policistov, da so vzpostavili red in ločili vročekrvne nogometaše, ki so želeli še naprej poračunavati račune.

"Tekma te razjezi. Spraviš jih pod pritisk, ustvarjaš si priložnosti, oni pa padajo in porabljajo čas," je kapetan Atletica Koke odgovoril na vprašanje, ko so ga vprašali o rdečem kartonu in prepirih, ki so sledili. "A to je nogomet. Zaradi tega nas pogosto kritizirajo. Poglejmo, kaj si ti ljudje danes mislijo o tem."

Sorodna novica V polfinale še Liverpool in Manchester City

Oblak: Man City je tako izgubil še malo časa

Atleticovi igralci niso skrivali jeze zaradi poskusov zavlačevanja na strani Manchester Cityja, ki je učbeniško povzel trike in veščine, ki jih je v zadnjem desetletju v elitnem nogometu populariziral ravno trener Madridčanov Diego Simeone. Ne nazadnje Pep Guardiola dobro pozna svojega kolega še iz igralskih časov, obenem pa ga pred zlasti angleškimi mediji nikoli ni želel napadati ali mu sploh oporekati tovrstnih metod.

"V takšni napeti tekmi se lahko kaj takšnega zgodi," je dejal vratar Atletica Jan Oblak. "Igralci so prišli s klopi, veliko je bilo živčnosti. Normalno je, da pride do potiskanja in da so izrečene grde besede. A kar se zgodi na tekmi, naj ostane tam. Za Man City je bilo to dobro, saj se je s tem izgubilo še malo dodatnega časa," je slovenski vratar priznaval nasprotnikom legitimnost taktike zavlačevanja.

Sami so si škodovali, ravno ko so bili najboljši

Nasprotnega mnenja je bil branilec zmagovalcev Aymeric Laporte, ki iz let, preživelih pri Athletic Bilbau, pozna miselnost in pristop Atletica. "Vemo, kdo so, saj vedno počnejo iste stvari. Vedno je grdo gledati te boje, veliko hrupa za malo koristi. Mislim pa, da so si sami najbolj škodovali, saj so ravno igrali svoje najboljše minute na tekmi," je bil jasen francoski Bask, ki pa igra za špansko reprezentanco.

Stefan Savić (na sredini) bržkone čaka Uefina kazen, saj je bil že na igrišču vlekel Jacka Grealisha vlekel za lase, nato pa spor nadaljeval še v hodniku in skoraj zakuhal vsesplošni pretep. Foto: AP
Stefan Savić (na sredini) bržkone čaka Uefina kazen, saj je bil že na igrišču vlekel Jacka Grealisha vlekel za lase, nato pa spor nadaljeval še v hodniku in skoraj zakuhal vsesplošni pretep. Foto: AP

Guardiola: Imeli smo srečo v drugem polčasu

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola na novinarski konferenci ni želel odgovarjati na vprašanja o zavlačevanju in poznejših incidentih. "V drugem polčasu so bili boljši kot mi. Imeli smo srečo, da smo jo odnesli brez posledic. Skupno gledano – smo v polfinalu, in to zasluženo," je bil jedrnat Katalonec, ki se že veseli naslednjega gostovanja v Madridu, kjer se bo na povratni tekmi v dvoboju z Realom Madridom odločalo o finalistu Lige prvakov.

Tudi poraženi Diego Simeone ni želel govoriti o dogodkih ob in po koncu tekme. "Naši navijači so bili izjemni, da so spodbudili ekipo, nakar so se še bolj dvignili, ko je bila ekipa blizu zmage. Kakor koli že počnete, tekmujete. Edino, kar je treba poudariti, je, da nismo zmagali. To je vse, kar resnično šteje," je sklenil Argentinec na klopi Atletica, ki bo sezono 2021/22 končal brez lovorike.

Roberto Firmino je z dvema goloma na povratni četrtfinalni tekmi prišel do 20. zadetka kariere v Ligi prvakov. Foto: AP
Roberto Firmino je z dvema goloma na povratni četrtfinalni tekmi prišel do 20. zadetka kariere v Ligi prvakov. Foto: AP

Klopp zadovoljen kljub zapravljeni zmagi

Veliko manj razburjanja in tudi zanimanja je bilo za drugi sredni četrtfinale. Liverpool je že na prvi tekmi na Portugalskem premagal Benfico s 3:1, a vseeno tudi na Anfieldu ni manjkalo akcije. Na koncu se je druga tekma končala s 3:3.

"Čeprav smo se uvrstili v polfinale Lige prvakov, nisem srečen? Ni bilo ravno tako, kot smo si želeli, a to na koncu ni pomembno, saj smo napredovali," je trener Liverpoola Jürgen Klopp zavrnil vprašanje, če slučajno ni zadovoljen z videnim, zlasti ker so na povratni domači tekmi zapravili vodstvo s 3:1.

"Dosegli so gol tako rekoč iz nič, ko smo mi skupno vodili že s 6:2 in smo se mogoče že preveč sprostili," je napadalec Diogo Jota priznal, da je rdečim v končnici popustila zbranost. Vendar remi s šestimi goli ni pokvaril vzdušja na Anfieldu, kjer se veselijo že 12. polfinala v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Liverpool je dobil kar 9 od 11 polfinalnih dvobojev.

Simeone: Na dveh tekmah smo kar kljubovali Cityju