Andre Onanan je na mestu številke ena pri Manchester Unitedu zamenjal Davida de Geo. Foto: Reuters
Andre Onanan je na mestu številke ena pri Manchester Unitedu zamenjal Davida de Geo. Foto: Reuters

V osrednjem obračunu prvega kroga nove sezone najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja je Bayern na Allianz Areni s 4:3 odpravil rdeče vrage. V obračunu šestkratnega in trikratnega evropskega prvaka je nemški velikan povedel v 28. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Leroy Sane. Poskus nekdanjega nogometaša Manchester Cityja se je zdel nenevaren za Onanaja, ki pa je napravil veliko napako, saj mu je žoga pod rokama ušla v mrežo.

Sorodna novica Bayern dobil spektakel na Allianz Areni proti rdečim vragom

"Mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Napaka, ki sem jo naredil, nas je stala zmage. Do tistega trenutka smo po mojem mnenju kontrolirali potek srečanja. Po golu smo padli, dobili še drugega in res se ni bilo lahko vrniti. Toda ekipa je pokazala pravi značaja. A, kot pravim, drago nas je stala moja napaka," je za beIN Sports razlagal 27-letni Kamerunec, ki je poleti za okoli 50 milijonov evrov na Old Trafford prišel iz Milana.

Lani je branil za Inter in z njim zaigral v finalu Lige prvakov, predtem pa je vratar, ki je bil tudi v Barcelonini sloviti šoli La Masii, nosil dres Ajaxa. V Amsterdamu je uspešno sodeloval z zdajšnjim trenerjem Manchester Uniteda Erikom ten Hagom, ko je nizozemski velikan z imenitnimi predstavami prišel med najboljše štiri v Evropi. Zdaj sta moči združila na Old Traffordu, kjer pa se epizoda Onanaja ni začela po željah, saj ima na uvodu sezone za sabo številne neprepričljive predstave. O skromni formi priča tudi slab odstotek ubranjenih strelov.

Harry Kane je uspešno začel sezono v novem klubu. Foto: Reuters
Harry Kane je uspešno začel sezono v novem klubu. Foto: Reuters

"Verjeli smo, da lahko izvlečemo vsaj točko, saj smo igrali dobro. Vesel sem za takšno igro moštva. Moramo naprej. Je pa težko, ko napraviš tako napako. Napake so sicer del vratarskega dela, treba se je soočiti s situacijo, ki pa je težka. Ravno sem prišel v klub, a verjamem, da se bom pobral. Pobrala se bo tudi ekipa, saj smo velik klub," je prepričan vratar rdečih vragov, ki so po petih krogih Premier lige s šestimi točkami šele 13.

Erik ten Hag ima precej težav s poškodbami svojih varovancev. Foto: Reuters
Erik ten Hag ima precej težav s poškodbami svojih varovancev. Foto: Reuters

V nizu so klonili pred Bayernom, Brightonom in Arsenalom, predtem sicer ugnali Nottingham, premagal pa jih je tudi Tottenham. "Sem razočaran, ker bi morali ostati v igri za zmago. Ko v Münchnu dosežeš tri gole, bi moral osvojiti vsaj točko. Moramo se zazreti v ogledalo. Smo v položaju, ko nam stvari ne gredo na roko, toda vseeno smo odvisni od sebe. Ko se ne držiš dogovorov in načrta, prejemaš tako zadetke. Moramo biti bolj konstantni," je dodal ten Hag, ki ima zaradi številnih poškodb veliko težav s sestavo ekipe. Nizozemski strokovnjak na angleški klopi je bil sicer lahko zadovoljen s kombinatornima akcijama svojih varovancev za prva gostujoča zadetka.

Njegov kolega na bavarski Thomas Tuchel je zaradi kazni srečanje spremljal s tribune: "Paradoks je, da je bil naš drugi polčas boljši od prvega, ampak smo drugega izgubili, prvega pa dobili. Rezultat je pomemben za našo samozavest in razvoj, je pa še veliko stvari, ki jih moramo popraviti.. Zasluženo smo zmagali. Vsaka zmaga v Ligi prvakov je velika, sploh pa proti ekipi, kot je Manchester United. Nismo sicer vzpostavili ritma, kakršnega smo želeli. Pri 3:1 bi morali dokončati delo, ampak smo se po vsakem golu dobro odzvali."

"Zelo dober začetek sezone v Ligi prvakov. Ob koncu je bilo malce divje, a vseeno mislim, da smo imeli kontrolo nad posestjo. Ko smo dosegli tretji zadetek, bi morali hitro še četrtega in celo petega, toda zasluge Unitedu, ki ni popuščal in se je skušal vrniti. Glavne so tri točke in da smo dobro vstopili v sezono, pa ne le v Ligi prvakov, nasploh. Še vedno pa lahko močno napredujemo, kar je dober znak," je razlagal Harry Kane, največja poletna okrepitev Bayerna, ki so ga v preteklosti večkrat konkretno povezovali tudi z dresom rdečih vragov. V 54. minuti je dolgoletni napadalec Tottenhama uspešno izvedel enajstmetrovko za 3:1. S tem je šestič v karieri zatresel mrežo Manchester Uniteda.