Harry Kane se je hitro znašel v Münchnu. Z Leroyjem Sanejem sta udarna naveza. Foto: Reuters
Harry Kane se je hitro znašel v Münchnu. Z Leroyjem Sanejem sta udarna naveza. Foto: Reuters

Serijske nemške prvake je tokrat vodil pomočnik Zsolt Löw, saj je bil Thomas Tuchel kaznovan, potem ko je aprila na povratni tekmi četrtfinala proti Manchester Cityju prejel rdeči karton. Rdeči vragi so zelo slabo začeli Premier ligo, imajo številne poškodovane nosilce igre in tokrat so bili v podrejenem položaju.

Rdeči vragi so v uvodnih minutah srečanja kar nekajkrat nevarno pritisnili na bavarska vrata, v 4. minuti je Svena Ulreicha v pomembno obrambo prisilil Christian Eriksen. Tudi v 17. minuti se je moral domači čuvaj mreže potruditi, da je preprečil nevarno Rashfordovo akcijo, potem ko je ta že preigral Konrada Laimerja.

Serge Gnabry je podvojil vodstvo Bayerna. Foto: Reuters
Serge Gnabry je podvojil vodstvo Bayerna. Foto: Reuters

A kaj kmalu so na svoj račun prišli tudi navijači bavarskega velikana, po slabe pol ure igre so imeli končno razlog za veselje, ko je Leroy Sane z roba kazenskega prostora premagal Andreja Onanaja za 1:0. Gostujoči vratar si je sicer privoščil veliko napako, žogo je po razmeroma nenevarnem strelu odbil v mrežo.

Nemški serijski prvaki so zavohali kri, že nekaj minut pozneje so vodstvo podvojili. Jamal Musiala je imenitno prodiral po levi strani v kazenski prostor in našel prostega Serga Gnabryja, ki je hladnokrvno z levico žogo poslal v malo mrežico za nov val navdušenja na tribunah Allianz Arene.

Do odmora se izid ni več spremenil, je pa do spremembe prišlo na uvodu drugega polčasa, ko je po lepi podaji Rashforda zadel Rasmus Højlund. Žoga se je po njegovem strelu rahlo odbila, spremenila smer in pretentala Ulreicha. A veselje angleških navijačev ni trajalo dolgo, že hip zatem je z roko v kazenskem prostoru igral Eriksen. Po krajšem ogledu videoposnetka je glavni sodnik Glenn Nyberg pokazal na belo točko, s katere je suvereno zadel Harry Kane. 3:1.

Kane je bil natančen z bele točke. Foto: Reuters
Kane je bil natančen z bele točke. Foto: Reuters

Kaj kmalu bi se zgodilo, da bi nemški prvaki že nekaj trenutkov pozneje povedli s +3, po hitrem napadu je Sane zadel vratnico. Bayern je znova zagospodaril na igrišču, 'stopil' na žogo in mirno nadziral potek srečanja. Po dobri uri igre se je Kane med strelce skoraj vpisal še drugič, njegov poskus ob bližnji vratnici je Onanaju uspelo odbiti. V 64. je njegove dlani z razdalje ogrel še Sane.

Casemiro je takole dosegel drugi zadetek Uniteda na Allianz Areni. Nekaj minut je zadel še iz bližine po predložku Bruna Fernandesa, za kaj več pa je varovancem Erika Ten Haga zmanjkalo časa. Foto: Reuters
Casemiro je takole dosegel drugi zadetek Uniteda na Allianz Areni. Nekaj minut je zadel še iz bližine po predložku Bruna Fernandesa, za kaj več pa je varovancem Erika Ten Haga zmanjkalo časa. Foto: Reuters

Napadi Bayerna so se nadaljevali. Kane in Sane sta se razigrala, obramba Uniteda je imela z njima obilo težav, ko je v 75. minuti Musialo zamenjal Eric Maxim Choupo-Moting, so se njihove težave še poglobile. Kamerunski napadalec je dvakrat nevarno zapretil, obakrat se je z obrambo izkazal Onana.

Za napeto končnico je poskrbel Casemiro, ki je v enem izmed napadov v 88. minuti stopil na žogo, se znašel na tleh, a jo kljub vsemu nekako strpal za Ulreichov hrbet za 3:2. Nekaj upanja so Angleži imeli, vendar le do uvodnih minut sodnikovega dodatka. Thomas Müller je najprej zatresel desno vratnico, v nadaljevanju akcije pa je Mathys Tel žogo po dobrem sprejemu zabil pod prečko za 4:2.

Piko na i prekrasnemu nogometnemu večeru v bavarski prestolnici je postavil Casemiro, ki je iz bližine premagal Ulreicha po predložku Bruna Fernandesa s prostega strela za končnih 4:3. Bayern je bil skoraj vso tekmo boljši tekmec, na trenutke pa je vseeno pokazal šibke točke v obrambi, ki so jih nogometaši Uniteda izkoristili. Na koncu jim je za morebitno vrnitev zmanjkalo časa.

Jude Bellingham je osrečil navijače v Madridu. Foto: Reuters
Jude Bellingham je osrečil navijače v Madridu. Foto: Reuters

Bellingham v 94. minuti zadel za zmago Reala

Nogometaši Reala so na svojem stadionu z 1:0 ugnali Union iz Berlina. Španci so bili veliki favoriti, to so pokazali tudi na zelenici, saj so bili boljši tekmec – a vsa dominantnost in nenehno obleganje berlinskih vrat v rednem delu srečanja nista obrodila sadov. Resda so bili nekajkrat zelo blizu zadetka – dvakrat so stresli okvir vrat –, vendar tako želenega zadetka jim ni uspelo doseči. V prvem polčasu je najlepšo priložnost zapravil Joselu, ki je v 6. minuti z glavo žogo poslal mimo vrat, v nadaljevanju je bil vratar Uniona Frederik Ronnow ves čas pod pritiskom, v 63. minuti je poskrbel za potezo večera, ko je nevaren strel Rodryga odbil v levo vratnico. Ko je že kazalo, da se bosta ekipi v španski prestolnici razšli brez zmagovalca, je Berlinčane pokopal Jude Bellingham. Po strelu z razdalje se je žoga v kazenskem prostoru od Paula Jaeckela odbila naravnost do njega, iz bližine ni imel težkega dela za eksplozijo navdušenja na Santiago Bernabeuu.

Arsenal se je na Emiratesu znesel nad PSV-jem iz Eindhovna. Foto: Reuters
Arsenal se je na Emiratesu znesel nad PSV-jem iz Eindhovna. Foto: Reuters
Lautaro Martinez je Interju v San Sebastianu rešil točko. Foto: Reuters
Lautaro Martinez je Interju v San Sebastianu rešil točko. Foto: Reuters

1. krog:

Sorodna novica Leipzig s tremi goli do treh točk, Kampl podal za 2:1, Šeško postavil izid tekme

Skupina A:
GALATASARAY - KÖBENHAVN 2:2 (0:1)
Boey 86., Tete 88.; Elyounoussi 35., Goncalves 58.
RK: Jelert 73./Köbenhavn

BAYERN - MANCHESTER UNITED 4:3 (2:0)
Sane 28., Gnabry 32., Kane 53./11-m, Tel 92.; Højlund 49., Casemiro 88., 95.

Bayern: Ulreich, Laimer, Upamecano, Kim, Davies, Kimmich, Goretzka, Sane (87./Tel), Musiala, Gnabry (63./Coman), Kane (87./Müller).

Manchester United: Onana, Dalot, Lindelof, Martinez, Reguilon, Casemiro, Eriksen (69./McTominay), Pellistri (81./Garnacho), Fernandes, Rashford, Højlund (81./Martial).

Sodnik: Glenn Nyberg (Švedska)


Skupina B:
SEVILLA - LENS 1:1 (1:1)
Ocampos 9.; Fulgini 24.

ARSENAL - PSV EINDHOVEN 4:0 (3:0)
Saka 8., Trossard 20., Jesus 38., Odegaard 70.


Skupina C:
REAL MADRID - UNION BERLIN 1:0 (0:0)
Bellingham 94.

BRAGA - NAPOLI 1:2 (0:1)
Bruma 84.; Di Lorenzo 45+1., Niakate 88./ag


Skupina D,:
BENFICA - SALZBURG 0:2 (0:1)
Šimić 15./11-m. Gloukh 51.
Konate (Salzburg) je zapravil 11-m/3.
RK: A. Silva 13./Benfica

REAL SOCIEDAD - INTER 1:1 (1:0)
Mendez 4.; Lautaro 87.