Jan Oblak se je veselil napredovanja v četrtfinale Lige prvakov. Foto: Reuters
Jan Oblak se je veselil napredovanja v četrtfinale Lige prvakov. Foto: Reuters

Najboljši slovenski nogometaš zadnjih let Jan Oblak je imel v zadnjih mesecih precej slab odstotek obramb, na gledališču sanj pa je blestel, saj je zaklenil vrata. Atleti so od sezone 2013/2014 že 42. ostali brez prejetega zadetka, kar je največ med vsemi klubi.

Sorodna novica Atletico z zadetkom Lodija in obrambami Oblaka utišal Old Trafford, naprej še Benfica

Zavedali so se zahtevnosti naloge
Oblak je po tekmi poudaril ekipno delo: "To je bila težka tekma, vsak član ekipe je odigral svojo vlogo. Vsi smo vedeli, kako težko je priti na ta stadion in zmagati, zato sem res vesel, da nam je uspelo opraviti posel."

V 13. minuti je nagonsko ustavil strel Elangi: "Če bi zadeli na začetku tekme, bi se nam bilo težko vrniti v dvoboj. Na srečo je žoga zadela moj obraz, take stvari se zgodijo. To je poseben trenutek v naši sezoni. V zadnjem času smo res napredovali. Dobili smo res pomembno tekmo, to nam bo brez dvoma dalo samozavest v četrtfinalu."

Lodi vesel napredka
Tekmo je odločil Renan Lodi, ki je zadel ob koncu prvega polčasa: "To je poseben večer. Vesel sem svojega zadetka. Moja vloga je sicer zahtevna, veliko delam in se učim od Carrasca. Ves čas želim napredovati, vesel sem, kam se odvija naša sezona. Še pred nekaj meseci sploh nisem igral, zdaj se je vse spremenilo, česar sem res vesel."

Trener Diego Simeone je dodal: "Res sem srečen. Veliko ljudi je v zadnjem času res veliko in trdo delalo, da lahko žanjemo te trenutke. Prav vsi igralci so prispevali svoj delež, to je brez dvoma ena najboljših tekem v sezoni."

Diego Simeone je spet pokazal taktično odličnost. Foto: Reuters
Diego Simeone je spet pokazal taktično odličnost. Foto: Reuters

Oblak poskrbel za mirnost
Simeone je kot eno od ključnih potez poudaril spremembo sistema: "Začeli smo s postavitvijo 5-3-2, nato sem moral spremeniti v 5-4-1, kjer je šel Griezmann bolj desno, Lodi pa levo. Obramba je bila odlična, Oblak je s svojimi obrambami ves čas skrbel, da smo ostali mirni. Res bi še enkrat rad poudaril ekipni uspeh."

Rangnick: Morali bi zadeti v prvem polčasu
Manchester United je po slovesu legendarnega trenerja Alexa Fergusona le bleda senca zlatega obdobja (z nekaj redkimi izjemami). Rdeči vragi so na zadnjih osmih obračunih bojev na izpadanje izpadli kar šestkrat. Očitno ni veliko bolje niti pod novim (začasnim) trenerjem Ralfom Rangnickom, ki je povzel: "V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, igra je bila na visoki ravni, kot smo načrtovali. A prevlade nismo znali nadgraditi v gol ali dva. Na odmor bi morali oditi s prednostjo."

"V nadaljevanju je bilo težko najti pravi ritem. Vedeli smo, da je Atletico dober v obrambi. Vseeno smo si pripravili nekaj priložnosti, a vedno nas je ustavil njihov vratar. Dobro smo se zavedali, da moramo zadeti prvi, a nam to žal ni uspelo," je še dodal nemški strokovnjak.