Jan Oblak je imel zelo dober večer na Old Traffordu. Foto: EPA
Jan Oblak je imel zelo dober večer na Old Traffordu. Foto: EPA

Pred tremi tedni je bilo na dvoboju Atletica in Uniteda v Madridu 1:1, Angleži so izenačili v 80. minuti.

Na Old Traffordu so gostje edini zadetek dosegli v 41. minuti, ko je z glavo zadel bočni branilec Renan Lodi. V akciji sta sodelovala še Joao Felix in Antoine Griezmann, ki je z desne strani poslal predložek Brazilcu na drugo vratnico.

Gostitelji so protestirali pri mariborskem sodniku Slavku Vinčiću, češ da je bil predtem storjen prekršek nad Anthonyjem Elango, vendar neuspešno. V domačem taboru se v drugem polčasu niso strinjali še z nekaterimi Vinčićevimi odločitvami, po njihovem mnenju je Atleticu dopuščal preveč zavlačevanja.

V prvem polčasu se je z nekaj obrambami izkazal tudi Jan Oblak, enkrat je veselje domačim preprečil kar z glavo. V 13. minuti je ustavil strel junaku prvega srečanja Elangi.

Na drugi strani so bili španski prvaki blizu vodstva že v 16. minuti, ko je od daleč streljal Rodrigo De Paul, po rahlo preusmerjenem strelu pa se je z imenitno obrambo pod prečko izkazal David de Gea. V 33. minuti je bil zadetek Joaa Felixa razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Renan Lodi je v 41. minuti zadel z glavo. Foto: EPA
Renan Lodi je v 41. minuti zadel z glavo. Foto: EPA

Koke: Oblak je najboljši vratar na svetu

V drugem polčasu je United napadal, vendar jalovo, čeprav je trener Ralf Rangnick v zadnje pol ure v napad poslal še Marcusa Rashforda in Edinsona Cavanija. Nemočen je bil tudi Cristiano Ronaldo, ki je v soboto proti Tottenhamu dosegel hat-trick. Ker je v 67. minuti z igrišča odšel Bruno Fernandes, je Unitedu v zadnjem delu tekme primanjkovalo kreativnosti.

Disciplinirani Atletico, ki je s tipično igro spomnil na svoje najboljše čase, je preprečil večje nevarnosti in se veselil velike zmage. Oblak je v 77. minuti ubranil poskus Raphaela Varana z glavo in imel pomembne zasluge za uspeh varovancev Diega Simeoneja.

"Zame je Jan Oblak najboljši vratar na svetu. To je danes pokazal še enkrat," je Škofjeločana pohvalil kapetan Koke, ki je ob odhodu z zelenice v 80. minuti slovenskemu vratarju predal kapetanski trak.

Nunez junak Benfice

V četrtfinale je napredovala še Benfica, ki je v Amsterdamu v 77. minuti z 0:1 porazila Ajax, ki je v skupinskem delu šestkrat zmagal. Na prvi tekmi v Lizboni je bilo 2:2.

Junak Benfice na Nizozemskem je bil urugvajski napadalec Darwin Nunez, ki je po prostem strelu edini gol dosegel z glavo.

Portugalci so se večinoma branili, izkušena Jan Vertonghen in Nicolas Otamendi sta predstavljala pravi zid, ki ga Ajaxu kljub konstantnemu pritisku ni uspelo prebiti.

Benfica je v portugalskem prvenstvu trenutno na tretjem mestu 12 točk za vodilnim Portom.

Odločilni trenutek na tekmi v Amsterdamu v 77. minuti, ko je Darwin Nunez zadel z glavo. Foto: EPA
Odločilni trenutek na tekmi v Amsterdamu v 77. minuti, ko je Darwin Nunez zadel z glavo. Foto: EPA

Osmina finala, povratne tekme

Ajax - BENFICA 0:1 (0:0) 2:2
Nunez 77.

Ajax: Onana, Mazraoui, Timber (90./Kudus), Martinez, Blind, Alvarez (82./Brobbey), Berghuis (82./Klaassen), Gravenberch, Antony, Haller, Tadić.

Benfica: Vlachodimos, Gilberto (90./Lazaro), Otamendi, Vertonghen, Grimaldo, Weigl, Taarabt (46./Meite), Everton (72./Jaremčuk), Goncalo Ramos (90./Bernardo), Rafa Silva, Darwin Nunez (81./Goncalves).

Sodnik: Carlos del Cerro Grande (Španija)


Manchester United - ATLETICO MADRID 0:1 (0:1) 1:1
Lodi 41.

Manchester United: de Gea, Telles, Maguire (84./Mata), Varane, Dalot, Fred (76./Cavani), McTominay (67./Matić), Elanga (67./Rashford), Bruno Fernandes (67./Pogba), Sancho, Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak, Savić, Gimenez, Reinildo, Llorente, Herrera, Koke (80./Kondogbia), De Paul, Lodi, Joao Felix (90./Felipe), Griezmann (90./Correa).

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)


Sorodna novica Ronaldo se je s hat-trickom pripravil na soočenje z Oblakom

Sreda ob 21.00:
LILLE - CHELSEA 0:2

JUVENTUS - VILLARREAL 1:1


Odigrano prejšnji teden:
REAL MADRID - Paris SG 3:1 (0:1) 0:1
Benzema 61., 76., 78.; Mbappe 39.

MANCHESTER CITY - Sporting 0:0 5:0

BAYERN - Salzburg 7:1 (4:0) 1:1
Lewandowski 11./11-m, 21./11-m, 23., Gnabry 31., Müller 54., 83., Sane 86.; Kjaergaard 71.
Šeško (Salzburg) je igral od 62. minute.

LIVERPOOL - Inter 0:1 (0:0) 2:0
Martinez 61.
RK: Sanchez 63./Inter
Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem. Žreb četrtfinala bo v petek ob 12.00.