Samir Handanović je bil v 75. minuti po strelu Roberta Firmina z glavo nemočen. Foto: EPA
Samir Handanović je bil v 75. minuti po strelu Roberta Firmina z glavo nemočen. Foto: EPA

Angleži so na San Siru povedli v 75. minuti, ko je po podaji iz kota z glavo Samirja Handanovića premagal Roberto Firmino, ki je na začetku drugega polčasa zamenjal Dioga Joto (poškodoval si je gleženj). Brazilec je na bližnji vratnici diagonalno streljal v malo mrežico. Podal mu je Andrew Robertson.

V 83. minuti je na 0:2 povišal Mohamed Salah, do katerega se je žoga odbila po dolgi podaji v kazenski prostor, Egipčan pa jo je z 12 metrov po tleh poslal za Handanovićev hrbet. Še osmič zapored je zadel na gostujočih tekmah v Ligi prvakov, kar je drugi najdaljši niz. Cristiano Ronaldo se je med letoma 2013 in 2015 v majici Reala med strelce vpisal 12-krat zapovrstjo.

Calhanoglu zadel prečko

V prvem polčasu je bil najbližje zadetku Hakan Calhanoglu, ki je v 16. minuti po predložku Ivana Perišića z leve strani iz bližine z levico stresel prečko. Prvi nevarni strel je v 5. minuti sprožil Lautaro Martinez, končal je malo mimo vratnice.

Spodbuden začetek Interja je hitro ogrel navijače črno-modrih, ki so bili zelo glasni, čeprav je bilo zaradi ukrepov v boju proti covidu-19 na tribunah "samo" 37.918 gledalcev.

Gostje so imeli prvo priložnost v 9. minuti, ko Thiago Alcantara ni najbolje zadel žoge, vseeno pa ta po strelu iz voleja ni šla veliko čez vrata. Pet minut pozneje je po prostem strelu z leve strani čez vrata z glavo streljal Sadio Mane. Isti igralec je v 23. minuti iz težkega položaja s škarjicami zatresel zunanji del mreže.

Zadnjo priložnost v zelo živahnem prvem polčasu je imel na drugi strani Milan Škriniar, v 40. minuti je bil po podaji iz kota z glavo premalo natančen.

Dvoboj Milana Škriniarja in Sadia Maneja na San Siru. Foto: EPA
Dvoboj Milana Škriniarja in Sadia Maneja na San Siru. Foto: EPA

Van Dijk: Pripravljeni smo bili na trpljenje

Tudi v drugem polčasu so imeli do zadetka nekoliko več od igre gostitelji. Trener Liverpoola Jürgen Klopp je v 59. minuti opravil trojno menjavo, redsi pa so nato kaznovali zapravljene priložnosti italijanskih prvakov.

"Pričakovali smo, da bomo pod pritiskom, saj je to Liga prvakov. Pripravljeni smo bili na trpljenje. Zelo dobro smo se odzvali in ohranili mrežo nedotaknjeno," je po tekmi povedal Liverpoolov branilec Virgil van Dijk, podajalec pri drugem zadetku.

"Nismo si zaslužili poraza, a to je nogomet. Predstava nam lahko vliva veliko samozavesti, saj smo odigrali zelo dobro tekmo proti eni izmed najboljših ekip v Evropi. Mislim, da smo lahko ponosni," ni bil preveč razočaran trener Interja Simone Inzaghi. Domači niso niti enkrat streljali v okvir vrat, gosti so dvakrat in dvakrat so zadeli.

Liverpool drugič v dobrih dveh mesecih zmagal na San Siru

Liverpool, ki je trenutno na drugem mestu v Premier ligi, je drugič v tej sezoni gostoval na San Siru. 7. decembra je v zadnjem krogu skupinskega dela z 2:1 premagal Milan in predtekmovanje končal s šestimi zmagami.

Inter je bil v skupini D drugi za madridskim Realom in prvič po letu 2012 se je uvrstil med 16 najboljših. V zadnjih dveh tednih je odigral že štiri pomembne tekme. Pred obračunom proti Liverpoolu je na mestnem derbiju izgubil proti Milanu (1:2), nato je v četrtfinalu italijanskega pokala izločil Romo (2:0), v soboto pa je remiziral v Neaplju (1:1).

Nigerijec z avstrijskim potnim listom Chukwubuike Adamu je v 21. minuti popeljal Salzburg v presenetljivo vodstvo. Foto: EPA
Nigerijec z avstrijskim potnim listom Chukwubuike Adamu je v 21. minuti popeljal Salzburg v presenetljivo vodstvo. Foto: EPA

Coman preprečil poraz Bayerna

Bayern je k "sosedom" v Salzburg prišel po sobotnem porazu v Bochumu s 4:2 in dolgo je kazalo, da bo doživel še drugi zaporedni neuspeh.

Salzburg, ki prvič igra v osmini finala Lige prvakov, je povedel v 21. minuti. Domače navijače (na stadionu je bilo 29.520 ljudi) je po protinapadu s strelom v daljši kot na noge spravil 20-letni Chukwubuike Adamu, ki je tekmo začel na klopi, nato pa v 12. minuti zamenjal poškodovanega napadalca Noaha Okaforja.

V drugem polčasu je vratar Salzburga Philipp Köhn preprečil izenačenje Leroyu Saneju, potem pa bi avstrijski prvaki deset minut pred koncem kmalu povišali vodstvo, a je poskus Karima Adeyemija Sven Ulreich ustavil z nogo, strel Adamuja pa je pred golovo črto izbil Benjamin Pavard.

Kimmich: Remi je zame dober izid

Bavarci so se na koncu le rešili z roba prepada. Izenačili so v 90. minuti, ko je Pavard z desne strani poslal dolg predložek v kazenski prostor, žogo je z glavo podaljšal Thomas Müller, na daljši vratnici pa jo je prestregel Kingsley Coman in zadel iz bližine. Francoz je pred dvema letoma dosegel edini gol v finalu v Lizboni proti PSG-ju.

"V prvem polčasu nismo bili dovolj zbrani, izgubljali smo druge žoge, to pa je omogočilo Salzburgu nevarne priložnosti iz protinapadov. V drugem polčasu smo bolje nadzorovali tekmo, več pritiskali in na koncu izenačili, kar je zame dober izid," je dejal Bayernov vezist Joshua Kimmich. Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 5:9.

Tudi Bayern je tako kot Liverpool v skupinskem delu jeseni zmagal na vseh šestih srečanjih.

Salzburg z odlično igro namučil Bayern

Osmina finala, prve tekme

SALZBURG – BAYERN 1:1 (1:0)
Adamu 21.; Coman 90.

Salzburg: Köhn, Kristensen, Solet, Wöber, Ulmer, Camara, Capaldo, Seiwald (80./Sučić), Aaronson, Okafor (12./Adamu), Adeyemi (87./Kjaergaard).

Bayern: Ulreich, Pavard, Süle, Hernandez, Kimmich, Tolisso (80./Sabitzer), Gnabry (78./Choupo-Moting), Coman, Müller, Sane, Lewandowski.

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)


INTER – LIVERPOOL 0:2 (0:0)
Firmino 75., Salah 83.

Inter: Handanović, Škriniar, de Vrij (87./Ranocchia), Bastoni (90./Dimarco), Dumfries (87./Darmian), Vidal (87./Gagliardini), Brozović, Calhanoglu, Perišić, Džeko, Martinez (70./Sanchez).

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson, Elliott (59./Keita), Fabinho (59./Henderson), Thiago Alcantara (86./Milner), Salah, Jota (46./Firmino), Mane (59./Luis Diaz).

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)

Povratni tekmi bosta 8. marca.


Sorodna novica Mbappe v 94. minuti z mojstrovino popravil napako Messija, City napolnil mrežo Sportinga

Odigrano v torek:
PARIS SG
– REAL MADRID 1:0 (0:0)
Mbappe 94.
Courtois je v 62. minuti ubranil 11-metrovko Messiju.

SPORTING – MANCHESTER CITY 0:5 (0:4)
Mahrez 7., Silva 17., 44., Foden 32., Sterling 58.

Povratni tekmi bosta 9. marca.


Torek, 22. februarja, ob 21.00:
CHELSEA – LILLE

VILLARREAL – JUVENTUS

Povratni tekmi bosta 16. marca.


Sreda, 23. februarja, ob 21.00:
BENFICA – AJAX

ATLETICO MADRID – MANCHESTER UNITED
(Oblak)

Povratni tekmi bosta 15. marca.