Carlo Ancelotti in Karim Benzema sta bila zelo sproščena na zadnjem treningu na Anfieldu. Foto: EPA
Carlo Ancelotti in Karim Benzema sta bila zelo sproščena na zadnjem treningu na Anfieldu. Foto: EPA

Kraljevi klub bo igral brez Tonija Kroosa in Aurliena Tchouamenija, ki imata gripo in sta ostala v Madridu. Vrača se dobitnik zlate žoge Karim Benzema, ki je izpustil sobotno tekmo proti Osasuni. V kadru je tudi 18-letni urugvajski napadalec Alvaro Rodriguez, ki je v soboto debitiral v majici Reala v španskem prvenstvu.

Klopp: Ancelotti je najbolj sproščen trener, kar sem jih srečal v življenju
Liverpool je našel pot iz krize v zadnjem tednu. Prejšnji ponedeljek je premagal Everton na mestnem derbiju z 2:0. V soboto je ugnal še Newcastle na St. James Parku (0:2). Redsi so v Premier ligi trenutno na osmem mestu, za četrtouvrščenim Tottenhamom zaostajajo sedem točk. Liga prvakov v naslednji sezoni je še precej oddaljena in novih spodrsljajev si ne smejo privoščiti.

Jürgen Klopp je pred štirimi leti popeljal Liverpool do zmage v Ligi prvakov. Leta 2018 in lani je v finalu moral priznati premoč madridskemu Realu. Foto: EPA
Jürgen Klopp je pred štirimi leti popeljal Liverpool do zmage v Ligi prvakov. Leta 2018 in lani je v finalu moral priznati premoč madridskemu Realu. Foto: EPA

"Odigrati bomo morali dve popolni tekmi, če se bomo želeli uvrstiti v četrtfinale. Real lahko napreduje tudi takrat, ko ne igra odlično. Ancelotti je najbolj sproščen trener, kar sem jih srečal v življenju. Zelo je pameten, vedno je prijazen in njegove trenerske sposobnosti so na najvišji ravni. Zelo ga občudujem. Real ima na voljo vrhunsko ekipo, tudi mladi igralci so se hitro vklopili. Na srečo je ta tekma na sporedu v torek in ni bila na vrsti pred nekaj tedni. Pričakujem, da nas bo poln Anfield znova ponesel," je napovedal Jürgen Klopp, ki se še vedno zelo dobro spomni grenkobe poraza finala na Stade de Franceu.

"V izločilnih bojih je vsaka tekma pomembna. Na najtežjih tekmah sezone se pokaže, katera ekipa je prava. Zdaj imamo lepo priložnost, da dokažemo, da smo znova ujeli zmagoviti ritem," je dodal Cody Gakpo, ki je na zadnjih dveh tekmah v Premier ligi zatresel mrežo.

Ancelotti: Imamo lepše možnost za naslov v Ligi prvakov kot v lanski sezoni
V španskem prvenstvu Real zaostaja že osem točk za Barcelono. Izkušena ekipa se je lani v izločilnih bojih trikrat skozi šivankino uho prebila do finala, kjer je v St. Denisu premagala Liverpool z 1:0. Carlo Ancelotti je prejemal številne pohvale, saj so njegovi varovanci v zadnjih minutah zrežirali preobrat proti PSG-ju, Chelseaju in Manchester Cityju.

"Pričakujem, da bo ritem zelo visok, ne bo pa časa, da bi zadihali. Pripravljeni smo za take tekme. Mislim, da imamo lepše možnost za naslov v Ligi prvakov kot v lanski sezoni. Ekipa je zelo dobro fizično pripravljena in vsi si želimo ponoviti lanski uspeh. Vsi smo komaj čakali, da se začnejo izločilni boji. Zelo rad se spominjam lanskega finala. To je bila zelo izenačena tekma. Liverpool je imel večjo posest žoge, mi pa smo igrali odlično v obrambi. V torek ne bo finalna tekma, odločalo bo 180 minut," je razlagal Ancelotti.

"Čaka na zelo zahtevna preizkušnja. Anfield je prav poseben stadion, kjer so navijači res neverjetni. Brez odlične predstave ne bomo odšli v Madrid z ugodnim izidom. Poznamo vse njihove igralce, veliko tekem smo že odigrali v preteklih letih. Vseeno smo si ogledali videoanalize njihovih zadnjih tekem," je poudaril Luka Modrić.

Giovanni Di Lorenzo, Hviča Kvarachelija in soigralci v Serie A meljejo vse pred seboj. Foto: EPA
Giovanni Di Lorenzo, Hviča Kvarachelija in soigralci v Serie A meljejo vse pred seboj. Foto: EPA

Eintracht želi presenetiti Napoli
Na drugi torkovi tekmi bo zmagovalec Evropske lige Eintracht v Frankfurtu gostil Napoli. Vodilna ekipa Serie A ima 15 točk prednosti pred Interjem. Neapeljčani so blizu prvega "scudetta" po letu 1990.

"To bo prav posebna tekma. Želimo si priigrati prednost na prvi tekmi. Napoli ni odličen le v napadu. V skupinskem delu Lige prvakov so igrali odlično. Igrajo agresivno in zelo težko je zadržati žogo na sredini igrišča proti njim. Igrajo odličen presing po celotnem igrišču. Pred to tekmo sploh ni bilo treba motivirati igralcev. Vsi komaj čakajo na začetek, vsak si želi igrati v začetni postavi," je razmišljal uspešni trener Eintrachta Oliver Glasner.

Izjemni napadalec Eintrachta Randal Kolo Muani je dosegel že 10 zadetkov v Bundesligi. Foto: EPA
Izjemni napadalec Eintrachta Randal Kolo Muani je dosegel že 10 zadetkov v Bundesligi. Foto: EPA

Za Neymarja in Adeyemija vsaj tri tedne premora
Zvezdnik PSG-ja Neymar in odlični nogometaš Borussie iz Dortmunda Karim Adeyemi bosta zaradi poškodb, ki sta jih staknila na ligaških tekmah konec tedna, z igrišč odsotna vsaj tri tedne.

Neymar si je v nedeljo na tekmi proti Lillu zvil gleženj. Brazilec bo verjetno počival tri do štiri tedne, več pa bo znano po dodatnih pregledih, ki naj bi jih igralec opravil do torka.

Če se bodo te napovedi uresničile, bo moral izpustiti tudi povratno tekmo osmine finala Lige prvakov z Bayernom 8. marca v Münchnu. Prvo tekmo prejšnji torek v Parizu so Bavarci dobili z 1:0.

Težave s poškodbo svojega aduta pa imajo tudi pri Borussii. Eden ključnih adutov zadnjih tednov, po zadnji tekmi je porurski klub na prvem mestu Bundeslige ujel Bayern in Union pri 43 točkah, je Adeyemi. A zaradi poškodbe stegenske mišice na nedeljski tekmi s Hertho bo tudi 21-letnik, ki je na zadnjih šestih tekmah dosegel štiri gole, manjkal vsaj tri tedne.

Tako bo vprašljiv tudi njegov nastop na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Chelseaju 7. marca. Na prvi je prav nemški reprezentant z izjemno samostojno akcijo poskrbel za minimalno zmago črno-rumenih.

Modrić: Soočenje dveh velikih ekip na zgodovinskem stadionu

Osmina finala, prve tekme, torek ob 21.00:
LIVERPOOL – REAL MADRID

Verjetni postavi:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Bajčetić, Salah, Nunez, Gakpo.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Eder Militao, Rüdiger, Alaba, Modrić, Ceballos, Camavinga, Valverde, Benzema, Vinícius Junior.

Sodnik: Istvan Kovacs (Romunija)


EINTRACHT FRANKFURT – NAPOLI

Verjetni postavi:

Eintracht: Trapp, Jakić, N'Dicka, Tuta, Buta, Kamada, Sow, Max, Lindström, Götze, Kolo Muani.

Napoli: Meret, Di Lorenzo, Kim, Rrahmani, Mario Rui, Lobotka, Zambo Anguissa, Zielinski; Lozano, Osimhen, Kvarachelija.

Sodnik: Artur Dias (Portugalska)

Povratni tekmi bosta 15. marca.


Sreda ob 21.00:
RB LEIPZIG – MANCHESTER CITY

Verjetni postavi:

Leipzig: Blaswich, Simakan, Orban, Gvardiol, Halstenberg, Laimer, Schlager, Szoboszlai, Forsberg, Andre Silva, Werner.

Man. City: Ederson, Walker, Ruben Dias, Laporte, Ake, De Bruyne, Rodri, Gündoğan, Mahrez, Haaland, Grealish.

Sodnik: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)


INTER – PORTO

Verjetni postavi:

Inter: Onana, Škriniar, Acerbi, Bastoni, Darmian, Barella, Brozović, Calhanoglu, Dimarco, Martínez, Lukaku.

Porto: Diogo Costa, Joao Mario, Pepe, Marcano, Wendell, Grujić, Eustáquio, Andre Franco, Pepe, Taremi, Toni Martínez.

Sodnik: Srđan Jovanović (Srbija)

Povratni tekmi bosta 14. marca.


Odigrano prejšnji teden:
MILAN – TOTTENHAM 1:0 (1:0)
Diaz 7.

PARIS SG – BAYERN 0:1 (0:0)
Coman 53.
RK: Pavard 92./Bayern

Povratni tekmi bosta 8. marca.

CLUB BRUGGE – BENFICA 0:2 (0:0)
Joao Mario 51./11-m, Neres 88.

BORUSSIA DORTMUND – CHELSEA 1:0 (0:0)
Adeyemi 63.

Povratni tekmi bosta 7. marca.