Kingsley Coman se ni želel veseliti gola. Foto: Reuters
Kingsley Coman se ni želel veseliti gola. Foto: Reuters

Zgornjo misel je povzel trener Bayerna Julian Nagelsmann: "V prvih 25 minutah smo igrali zelo dobro. Nekoliko smo bili presenečeni, da smo imeli tako veliko posest žoge, res nismo pričakovali, da bo Pariz tako pasiven. S prvim polčasom sem tako zadovoljen. Dobro smo začeli tudi po odmoru, ko smo hitro zadeli."

Sorodna novica Coman znova junak Bayernove zmage nad prepozno prebujenim PSG-jem

Coman zabil na 50. tekmi v Ligi prvakov
Junak tekme je bil Kingsley Coman, ki je v 53. minuti zadel z dobrih desetih metrov z desne strani. To je bil za 26-letnega Francoza jubilejni 50. nastop v Ligi prvakov, kjer se je že veselil 39. zmage.

Previden pred povratno tekmo
Rojeni Parižan se zadetka ni želel veseliti: "Res sem vesel, igrali smo dobro. Moje otroške želje so bile vedno, da bi dal gol na tem stadionu. Ta klub res spoštujem, zato nisem želel slaviti pred njihovimi navijači. Zadovoljen sem z zmago, a to je samo prvi korak, še vedno nas čaka povratna tekma. Seveda bi lahko dosegli še kakšen gol, kar še posebej velja za prvi polčas. Dobro bi bilo zgraditi čim večje vodstvo, ker smo vedeli, da bodo prej ali slej začeli igrati dobro. Na koncu bi se lahko razpletlo tudi drugače, zato smo veseli zmage."

Galtier razočaran po porazu
Trener PSG-ja Christophe Galtier je po tekmi razmišljal: "Bayern je igral dobro, res pa je, da bi naši obrambni igralci lahko prikazali boljšo tekmo. Bayern si je zaslužil vodstva, saj je prvo uro igral res dobro. Sledilo je 25 minut, v katerih smo bili boljši, a tega žal nismo znali nadgraditi v obliki zadetka. Seveda smo razočarani, a vedeli smo, da si danes gotovo še ne bomo priigrali napredovanja, niti izgubili vseh možnosti. Ravno, ko sem želel poslati Mbappeja v igro, so zadeli."

Se PSG še lahko vrne v boj za četrtfinale? Foto: Reuters
Se PSG še lahko vrne v boj za četrtfinale? Foto: Reuters

Ramos: Rezultat je slab
Dobre volje ni bil niti Sergio Ramos: "To je bila res težka tekma proti res zahtevnemu tekmecu, ki skorajda ni delal napak. Na začetku smo začeli preveč razpuščeno in smo jim dovolili, da so prevzeli pobudo. V drugem polčasu smo skušali razširiti igro in igrati na protinapade. To je bila težka tekma, rezultat je slab. Domačo tekmo je treba končati s pozitivnim izidom, kar pa nam danes ni uspelo. Morda smo bili premalo odločni pri igri z žogo, morali bi biti bolj pogumni v napadu. Tega se moramo preprosto naučiti. A ne bomo se predali, pred nami je še ena tekma, kjer je vse mogoče."

PSG ima že zdaj več porazov kot lani
Potem ko je večji del sezone kazalo, da je PSG v izjemni formi, Bayern pa se je vsaj ponekod mučil, se je zdaj vse postavilo na glavo. PSG je v koledarskem letu 2022 izgubil vsega štirikrat, v letu 2023 pa je zdaj že pri petih porazih (in to že sredi februarja)! Bayern je v tej izvedbi Lige prvakov dobil vseh sedem tekem, nazadnje mu je šlo tako dobro v sezoni 2019/2020, ko je dobil vseh 11 tekem in šestič dobil najbolj elitno nogometno tekmovanje.

Diaz poskrbel za prednost Milana
Na drugi tekmi je Milan premagal Tottenham z 1:0. Edini gol je San Siru že na samem začetku dosegel Brahim Diaz: "Zadovoljen sem z golom, še bolj pa z zmago. Pomembno je, da smo si pred povratno tekmo priigrali prednost. To smo si zaslužili, navijači so bili res neverjetni, samo poglejte jih. Nismo favoriti, ampak pred povratno tekmo imamo dobro izhodišče. Zdaj se bomo osredotočili na državno prvenstvo, nato pa nas čaka izziv v Londonu."