Samir Handanović je ostal nepremagan, a pot Interja v Ligi prvakov je vseeno končana. Foto: EPA
Samir Handanović je ostal nepremagan, a pot Interja v Ligi prvakov je vseeno končana. Foto: EPA

Po uri igre je za italijanske prvake zadel Lautaro Martinez, a že dve minuti pozneje je bil izključen Alexis, s čimer je Inter izgubil nekaj vetra. "Pokazali smo značaj, pokazali smo, da si res želeli napredovanje. Tudi na San Siru smo igrali dobro. Na tem stadionu je res težko igrati, a mi smo poskušali, tudi zadeli smo."

Sorodna novica Bavarci zadeli sedmico, pirova zmaga Interja na Anfieldu

Inter je bil prvi po enem letu, ki je zmagal na Anfieldu, a to seveda ni osrečilo trenerja Simoneja Inzaghija: "Smo zelo razočarani, res smo si želeli napredovanja. Če pogledamo obe tekmi, je bilo razmerje moči zelo izenačeno, odločilna pa sta bila gola Liverpoola v zadnjih 15 minutah prve tekme. Na tisti tekmi smo si zaslužili precej več, saj smo v prvih 75 minutah igrali zelo dobro. Danes smo res dali vse od sebe, a žal je bilo premalo za napredovanje."

Salah: Morda smo jih podcenjevali
Liverpool ni bil brez možnosti, saj je trikrat stresel okvir vrat, Mohamed Salah je povzel: "Inter je kakovostna ekipa, kar je pokazal tokrat, saj se je dokopal do zmage. Danes smo imeli precej težav predvsem na začetku tekme. A najpomembneje je, da smo napredovali. Morda je bil kriv tudi izid prve tekme in smo morda podzavestno tekmeca malo podcenjevali. Sam se dvakrat zadel vratnico, morda bom pa na naslednji tekmi zadel trikrat."

Trener Liverpoola Jürgen Klopp pa je razmišljal: "Imeli smo kar nekaj težav, ki sem jih tudi pričakoval. Inter je res dobra ekipa, ki zelo dobro igra prav na takih tekmah. Danes nismo bili dovolj pametni, preveč lahko smo izgubljali žoge, nismo najbolje podajali, danes nam je preprosto nekaj manjkalo. Če pogledam obe tekmi skupaj, se mi zdi pravično, da je Inter dobil eno tekmo, mi pa smo napredovali."

Lewandowski s trojčkom načel mrežo Salzburga

Leroy Sane je postavil piko na i visoki zmagi Bayerna. Foto: EPA
Leroy Sane je postavil piko na i visoki zmagi Bayerna. Foto: EPA

Na papirju bi morala biti zanimivejša druga tekma, saj se je prvi obračun med Salzburgom in Bayernom končal brez zmagovalca (1:1). A povratna tekma je bila zgolj enosmerni promet, Bavarci so že po pol ure vodili s 4:0 in zmagovalec je bil znan, na koncu je bilo kar s 7:1. Prve tri gole je dosegel Robert Lewandowski, ki je bil izbran tudi za igralca tekme. Poljak je postal šele peti igralec, ki je v eni sezoni Lige prvakov dosegel vsaj dva hat-tricka.

Kapetan Manuel Neuer je bil navdušen nad predstavo: "To je bila zmaga, s katero smo pokazali svojo moč in sposobnost. Seveda se je dobro začela z dvema enajstmetrovkama, nato se je le še nadaljevalo. Še bolj pomembno je, da Salzburgu nismo ponudili veliko priložnosti. V obrambi smo bili zelo stabilni, kar nam je omogočilo dobro igro v drugih segmentih igre."