Haaland in Camara sta bila v ospredju pozornosti zaradi različnih vzrokov. Foto: Reuters
Haaland in Camara sta bila v ospredju pozornosti zaradi različnih vzrokov. Foto: Reuters

Nogometaši Manchester Cityja so na Etihadu gostili Young Boyse in Švicarje odpravili s 3:0. Tekma je bila popolnoma enostranska, razmerje v strelih je bilo namreč 28:0, v okvir vrat 8:0. Sredi polčasa je Sandro Lauper podrl Matheusa Nunesa, žogo je vzel Erling Haaland in poslal vratarja Anthonyja Racioppija v napačno smer. Tik pred odmorom je prednost gostiteljev podvojil Phil Foden, ki je zadel po prodoru s povsem desne strani in res neugodnega kota.

Sorodna novica Milan končal zmagoviti niz PSG-ja; Šahtar Barceloni zadal prvi poraz

McCoist: To se ne počne
Po koncu prvega polčasa smo ob odhodu v slačilnico videli nenavaden prizor, gostujoči kapetan Mohamed Ali Camara je pristopil do Haalanda in ga prosil za dres. Norvežan je slekel dres, ga predal Gvinejcu in mrko zabrundal "to se ne počne". Še bolj zgrožen je bil strokovni komentator na TNT Sports Ally McCoist: "To mi 100-odstotno ni všeč, to se preprosto ne počne."

No, Haaland je bil takoj na začetku drugega polčasa precej bolj nasmejan. Žogo je prejel približno 20 metrov od vrat, tekel vzporedno z golom, pri tem preigral prav Camaro in nato s čudovitim rahlo diagonalnim strelom postavil izid tekme. Ta akcija je navdušila tudi McCoista, ki se je spomnil pripetljaja z dresom: "Če sem pošten, bi to naredil tudi sam, Haaland je pravi stroj za doseganje golov."

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Ekspresno v Top 20
Norvežan je na svoji 34. tekmi Lige prvakov dosegel že 39 golov, s čimer je že na 20. mestu večne lestvice.

MestoNogometašTekmeGoliGoli/tekmo
1.Cristiano Ronaldo1831400,77
2.Lionel Messi1631290,79
3.Robert Lewandowski114920,81
4.Karim Benzema152900,59
5.Raul142710,50
...............
7.Thomas Müller144530,37
17.Kylian Mbappe65420,65
20.Erling Haaland34391,15

Guardiola bi rad še kak gol več
"Seveda smo veseli, da smo si napredovanje zagotovili že dve tekmi pred koncem. Zdaj je naš cilj končati na vrhu skupine," je bil sistematičen trener Cityja Pep Guardiola, ki je sicer videl še nekaj rezerv svojih varovancev: "Na trenutke smo preveč mehki in premalo odločni, lahko bi dosegli še več golov, a vesel sem, ko gledam svojo ekipo."

Openda zadovoljen ob napredovanju
City ima vseh 12 točk, Leipzig jih ima tri manj, a ima prav tako vstopnico za osmino finala. To si je izboril v Beogradu, kjer je premagal Crveno zvezdo z 2:1. Za igralca tekme je bil izbran napadalec Lois Openda, ki je zadel za 2:0: "Zmagali smo in si zagotovili napredovanje, kar je čudovito. Uspehe si delimo tako z osebjem kot navijači."

Slovenski napadalec Benjamin Šeško je odigral 15. tekmo za Leipzig v vseh tekmovanjih in šele četrto, ki jo je začel od samega začetka. Odigral je 70 minut in ostaja pri šestih golih.

Šeško zadel vratnico, Oblak preprečil tudi avtogol
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com