Jan Oblak je bil po strelu Anthonyja Elange brez moči. Foto: EPA
Jan Oblak je bil po strelu Anthonyja Elange brez moči. Foto: EPA

"Povedal sem vam, kako miren in odločen sem. Vsakič, ko dobim priložnost, se želim oddolžiti trenerju za zaupanje. Ko stopim na igrišče, hočem dati vse od sebe. Želim ekipi pomagati po najboljših močeh in narediti vse, da bi bil najboljši igralec na zelenici," je dejal junak rdečih vragov na Wandi Metropolitanu. Elanga je z 19 leti in 302 dnevoma postal najmlajši Šved, ki je zadel v Ligi prvakov.

"Sanjal sem v takih trenutkih. Zadeti v Ligi prvakov proti evropskemu velikanu, kot je Atletico Madrid, predstavlja uresničitev sanj," je še dodal švedski najstnik kamerunskih korenin, ki je po podaji Bruna Fernandesa mrežo zatresel s prvim stikom z žogo, šest minut po prihodu v igro. Portugalec je v letošnji sezoni Lige prvakov vpisal tako že sedmo podajo.

Sorodna novica Rezervist Elanga rešil rdeče vrage v Madridu

"Če bi igrali še deset minut, bi mogoče zmagali, smo pa razočarani s prvim polčasom. Ko smo imeli žogo, smo bili prestrašeni," je slab prvi del gostov opravičil trener rdečih vragov Ralf Rangnick. Njegovi varovanci se v prvih 45 minutah niti enkrat niso dotaknili žoge v kazenskem prostoru Atletica.

Na Wandi Metropolitano so gostitelji povedli prek Joaa Felixa v sedmi minuti. "Prejšnji teden smo trenirali predložke proti meni. Načrtovali smo tako akcijo. Moramo nadaljevati tako igro in trdo delati, da dobro končamo sezono," je razmišljal portugalski napadalec, ki je v Ligi prvakov zadel prvič po decembru 2020.

Atletico je 15. zapored ostal v izločilnih bojih najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja na svojem stadionu neporažen, šele drugič na zadnjih 13 domačih tekmah izločilnih bojev Lige prvakov pa mu ni uspelo ohraniti mreže nedotaknjene. "Zadovoljen sem z našo predstavo. Ekipni duh je bil izjemen, kot moštvo smo igrali odlično in izvajali smo dober pritisk na nasprotnika. Le nadaljevati moramo tako," je pristavil trener Madridčanov Diego Simeone.

 Sebastien Haller je zadel na vseh tekmah Lige prvakov v tej sezoni. Foto: EPA
Sebastien Haller je zadel na vseh tekmah Lige prvakov v tej sezoni. Foto: EPA

Ten Hag: Dobili smo popolnoma nepotreben zadetek

Ajax, ki je v skupinskem delu dobil vseh šest tekem, je v Lizboni remiziral z Benfico (2:2). "V drugem polčasu smo imeli lepše priložnost, tekma pa bi se lahko razpletla v korist katere koli ekipe. Ajax je imel pobudo s posestjo žogo, mi pa smo bili zelo nevarni, ko se je tako odpiralo dovolj prostora. Rezultat je pred povratno tekmo v Amsterdamu ugoden," je prepričan branilec Benfice Jan Vertonghen, sicer nekdanji nogometaš Ajaxa.

"Imam mešane občutke o tej tekmi. Rezultat je dober, a smo po drugi strani zapravili zmago. Imeli smo nekaj lepih priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Alvarez, Gravenberch in Antony bi vsi lahko zadeli. Potem smo po protinapadu prejeli zadetek. Res popolnoma nepotrebno," je razplet opisal trener Ajaxa Erik ten Hag. Nizozemski velikan je letos v Ligi prvakov dosegel že 22 golov, s čimer je izenačil klubski rekord ii sezon 1995/96 in 2018/19.

Znova je zadel Sebastien Haller, ki je sprva sicer zatresel svojo mrežo, nato pa povedel Ajax v vodstvo z 2:1. Na 2:2 je izenačil Roman Jaremčuk. Haller je zadel že 11. v sezoni. Je edini, ki mu je na svojih prvih sedmih srečanjih Lige prvakov uspelo doseči gol. Predtem so rekord v lasti imeli Erling Haaland, Alessandro Del Piero in Diego Costa, ki so bili uspešni na prvih petih.