Švedski napadalec Anthony Elanga je izenačil pet minut po vstopu v igro. Foto: EPA
Švedski napadalec Anthony Elanga je izenačil pet minut po vstopu v igro. Foto: EPA

Na stadionu Wanda Metropolitano je potekal taktičen boj, priložnosti je bilo malo. Končno razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 1:2. Jan Oblak in soigralci so bili po koncu precej bolj razočarani, saj so dvakrat zadeli tudi okvir vrat. Obeta se napeta povratna tekma čez tri tedne na Old Traffordu.

Ronaldo tokrat ni blestel proti Atleticu
Rdeči vragi so igrali brez napadalca Edinsona Cavanija. Izkušeni Urugvajec ima še vedno težave z dimljami, zaradi katerih je izpustil že zadnje tri tekme v Premier ligi. Cavani je sicer v tej sezoni, v kateri je manjkal na 20 od 35 tekem, dosegel dva gola na enajstih obračunih.

Ralf Rangnick je imel na voljo le enega pravega napadalca, 37-letnega Cristiana Ronalda. Portugalec je na 35 tekmah proti Atleticu dosegel 25 golov. Tokrat ni imel svojega večera.

Joao Felix je v 7. minuti mojstrsko zadel z glavo. Foto: EPA
Joao Felix je v 7. minuti mojstrsko zadel z glavo. Foto: EPA

Natančen strel Felixa z glavo
Gostitelji so začeli sanjsko. V 7. minuti je odbita žoga po podaji iz kota prišla do Renana Lodija na levi strani. Brazilec se je odločil za predložek v kazenski prostor, obramba rdečih vragov pa je pozabila na Joaa Felixa, ki je z osmih metrov z glavo poslal žogo od vratnice v mrežo. David de Gea je bil nemočen in je le obstal na golovi črti.

Prečka rešila goste tik pred odmorom
United je prvič zapretil po četrt ure, ko je Ronaldo zaposlil rojaka Bruno Fernandesa, njegov strel z 20 metrov pa je zletel mimo vrat. Gostje niso našli prave igre in lahko so bili srečni, da so odšli na odmor le z minimalnim zaostankom. V zadnji minuti prvega polčasa je Renan Lodi z leve strani podal pred vrata, Harry Maguire je nespretno preusmeril žogo na daljšo vratnico, kjer je Šime Vrsaljko streljal z glavo. Zadel je Victorja Lindelöfa, žoga pa se je odbila v prečko.

Ronaldo je jezen odšel v garderobo po prvem delu, rdeči vragi niso sprožili niti enega strela v okvir vrat Jana Oblaka.

Elanga izenačil pet minut po vstopu v igro
Madridčani so tudi večino drugega polčasa brez težav nadzorovali potek tekme in kazalo je, da bodo odnesli minimalno prednost na povratno tekmo. Ralf Rangnick je opravil štiri menjave, četrt ure pred koncem je vstopil tudi napadalec Elanga.

Deset minut pred koncem so gostje prvič streljali na vrata in takoj so se veselili izenačenja. Bruno Fernandes je v idealnem trenutku zaposlil Elango na desni strani kazenskega prostora. Šved je z diagonalnim strelom z desnico ukanil Oblaka.

Griezmann zadel prečko
Atletico je po izenačenju znova pritisnil. Antoine Griezmann, ki je vstopil v 75. minuti, je dve minuti pred koncem z levico stresel prečko. V 95. minuti je Jesse Lingard poskusil s 25 metrov, a Oblak ni imel nobenih težav. To je bil edini strel v okvir vrat na tekmi, ki ni končal v mreži.

Sebastien Haller je dosegel že 11 golov v Ligi prvakov v letošnji sezoni. Foto: EPA
Sebastien Haller je dosegel že 11 golov v Ligi prvakov v letošnji sezoni. Foto: EPA

Haller zatresel obe mreži v Lizboni
Na drugi tekmi večera sta se Benfica in Ajax na stadionu Luz razšla z remijem (2:2). Goste iz Amsterdama je v 18. minuti v vodstvo popeljal Dušan Tadić. Vratar Benfice Odysseas Vlachodimos je zelo slabo podal do Grimalda, Noussair Mazraoui je prestregel žogo in zaposlil kapetana Tadića, ki je z desnico zatresel mrežo.

V 26. minuti je Jan Vertonghen poslal oster predložek pred vrata, Sebastienu Hallerju pa se ni uspelo umakniti in žogo je potisnil v lastno mrežo. Sijajni napadalec, ki je najboljši strelec Lige prvakov v tej sezoni, se je nato hitro odkupil za napako, saj je tri minute zatem zadel še na drugi strani igrišča. Z levico je bil v drugem poskusu natančen po podaji Stevena Berghuijsa. Njegov prvi strel je vratarju Vlachodimosu še uspelo odbiti. Prednost Ajaxa bila lahko še višja, saj je Edson Alvarez v 44. minuti zadel vratnico.

Jaremčuk izenačil z glavo
V drugem polčasu je bila Benfica vse nevarnejša. V 72. minuti je strel Goncala Ramosa vratarju Remku Pasveerju še uspelo odbiti, Roman Jaremčuk pa je nato z glavo zatresel mrežo za končnih 2:2. Ukrajinski napadalec je po uri igre zamenjal Evertona.


Osmina finala, prve tekme:
ATLETICO MADRID - MANCHESTER UNITED 1:1 (1:0)
Joao Felix 7.; Elanga 80.

Atletico: Oblak, Vrsaljko, Gimenez, Savić, Reinildo, Llorente, Kondogbia, Herrera, Renan Lodi (76./Lemar), Correa, Joao Felix (76./Griezmann).

Man. United: de Gea, Lindelöf (66./Wan Bissaka), Varane, Maguire, Shaw (66./Alex Telles), Fred, Pogba (66./Matić), Rashford (75./Elanga), Fernandes, Sancho (82./Lingard), Ronaldo.

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)


BENFICA - AJAX 2:2 (1:2)
Haller 26./ag, Jaremčuk 72.; Tadić 18., Haller 29.

Benfica: Vlachodimos, Gilberto (91./Goncalves), Otamendi, Vertonghen, Grimaldo, Rafa, Taarabt (85./Bernardo), Weigl, Everton (62./Jaremčuk), Goncalo Ramos, Darwin (90./Lazaro).

Ajax: Pasveer, Mazraoui (92./Rensch), Timber, Martinez, Blind (73./Tagliafico), Alvarez, Berghuis, Gravenberch (73./Klaassen), Antony, Haller, Tadić.

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)

Povratni tekmi bosta 15. marca.


Odigrano v torek:
CHELSEA - LILLE 2:0 (1:0)
Havertz 8., Pulišić 63.

VILLARREAL - JUVENTUS 1:1 (0:1)
Parejo 66.; Vlahović 1. (33. sekunda)

Povratni tekmi bosta 16. marca.


Odigrano prejšnji teden:
SALZBURG - BAYERN 1:1 (1:0)
Adamu 21.; Coman 90.
Šeško (Salzburg) zaradi poškodbe mišice ni bil v ekipi.

INTER - LIVERPOOL 0:2 (0:0)
Firmino 75., Salah 83.
Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

Povratni tekmi bosta 8. marca.


SPORTING - MANCHESTER CITY 0:5 (0:4)
Mahrez 7., Silva 17., 44., Foden 32., Sterling 58.

PARIS SG - REAL MADRID 1:0 (0:0)
Mbappe 94.
Courtois (Real) je v 62. minuti ubranil 11-metrovko Messiju.

Povratni tekmi bosta 9. marca.