Real Madrid se je rešil v podaljšku. Foto: EPA
Real Madrid se je rešil v podaljšku. Foto: EPA

A modri se niso vdali, v prvem polčasu je najprej zadel Mason Mount, na začetku drugega je bil z glavo natančen Antonio Rüdiger, v 75. minuti pa je po samostojnem prodoru in nekaj sreče v polno zadel še Timo Werner. Kakšen preobrat, Chelsea je povedel s 4:3!

Sorodna novica Benzema v podaljšku rešitelj Madrida; senzacija Villarreala v Münchnu

Modrić: Chelsea izkoristil priložnosti
Domači trener Carlo Ancelotti je v 78. minuti v igro poslal Rodryga, ki je le dve minuti pozneje zadel z desne strani. Fantastično mu je podal Luka Modrić, ki je bil tudi izbran za igralca tekme. "Neverjetno, ne vem, kako naj drugače opišem to tekmo. Chelsea je dosegel tri res lepe gole. Dobro, pri zadnjem so imeli zaradi odboja nekaj sreče. Ne bi rekel, da smo igrali slabo, a Chelsea je znal izkoristiti svoje priložnosti," je prvi del drame opisal Modrić.

Izkušnje so pomagale
"A po zaostanku smo še vedno verjeli, nismo se predali, borili smo se, pokazali smo pravi značaj. Tudi stadion in gledalci na njem so nam dali energijo. Kljub zaostanku treh golov smo še verjeli, to nam je dalo energijo za preobrat. Pohvaliti je treba tudi našega trenerja, ki je naredil nekaj pomembnih sprememb, kar je prineslo preobrat. Na takih tekmah pomagajo tudi izkušnje," je še dodal hrvaški zvezdnik.

Modrić je bil izbran za igralca tekme. Foto: EPA
Modrić je bil izbran za igralca tekme. Foto: EPA

Trener navdušen nad močjo stadiona
Ancelotti je opisal dogajanje: "Tekma je bila res zahtevna, že vnaprej smo vedeli, da nam ne bo lahko. Mislim, da si nismo zaslužili zaostanka 0:2, ampak kar je bilo, je bilo. Morda v prvem polčasu nismo prikazali lakote po zadetkih. Ko smo prejeli drugi gol, smo bili psihološko v nezavidljivem položaju. A moč stadiona je bila res magična, pokazala nam je, da ne smemo obupati."

Navdušen nad Rodrygom
Italijanski strateg pa je o strelcu prvega gola, ki je Real spet vrnil v igro, dejal: "Rodrygo je res naredil razliko, to je pokazal že večkrat, tako v Parizu kot danes. Je zelo mlad igralec, ki je zelo pomemben, pred njim je še veliko časa, ko bo napredoval. Zelo sem zadovoljen z njim."

Tuchel: Zaslužili smo si napredovanje
Trener Chelseaja Thomas Tuchel je bil po tekmi seveda razočaran, a hkrati je poudaril: "Seveda boli, taki porazi bolijo, ampak bomo preboleli, ker si enostavno nimamo česa očitati. Igrali smo v skladu z našim načrtom, pokazali smo kakovost in naš značaj. Mislim, da smo si zaslužili napredovanja, a nam očitno ni bilo usojeno."

V šesti minuti podaljška je namreč z glavo zadel Karim Benzema in odločilno prednost vrnil na stran Špancev. "Najbolj pomembna je naša igra. Moji fantje so bili neverjetni, taktično so bili odlični, pokazali so veliko discipline, kar še posebej velja za prekinitve. Res jim moram dati vso pohvalo. Naloga je bila zahtevna, potrebovali smo dobro igro in zadetke, zmanjkalo je le napredovanje, ki smo si ga zaslužili," je še dodal nemški strokovnjak.

Unai Emery je zrežiral veliko presenečenje. Foto: EPA
Unai Emery je zrežiral veliko presenečenje. Foto: EPA

Emery: Pokazali smo samozavest
Za popolni španski večer je poskrbel Villarreal, ki je v gosteh remiziral proti Bayernu (1:1) in se presenetljivo razveselil napredovanja s skupnim izidom 2:1. Trener Unai Emery je bil navdušen nad skupno zmago: "Za preboj v polfinale je treba izločiti veliko favoritov. Že v osmini finala smo proti Juventusu pokazali veliko samozavesti. Tudi v polfinalu bomo morali izkoristiti vse priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Brez dvoma se veselim tega izziva."

Bayern je povedel na začetku drugega polčasa, Špance pa je rešil Samuel Chukwueze, ki je zabil v 88. minuti, le štiri minute po prihodu na igrišče. "Zelo pomembno je bilo, da ob golu Lewandowskega nismo padli v paniko. Bayern se pogosto po prvem golu ne zaustavi in jih v seriji zabije še nekaj. Reakcija na njihov gol je bila zelo pomembna."

Nagelsmann tarnal nad prvo tekmo
Trener nemških velikanov Julian Nagelsmann pa je prepričan, da je bila ključna prva tekma: "Mislim, da smo tam izgubili napredovanje, takrat res nismo dobro igrali. Danes smo bili sicer dobri tako taktično kot dinamično. To je bila ena boljših tekem v zadnjih mesecih. V drugem polčasu bi morali povesti z 2:0, Thomas je imel res dobro priložnost, ne dobiš prav veliko takih priložnosti. Villarreal je bil zelo discipliniran v obrambi."