Jude Ebllingham je na 12 tekmah za Real Madrid dosegel kar 11 golov. Foto: EPA
Jude Ebllingham je na 12 tekmah za Real Madrid dosegel kar 11 golov. Foto: EPA

Kraljevi klub je 14. junija uradno najavil prihod angleškega vezista. Za najboljšega igralca Bundeslige v minuli sezoni je Borussii Dortmund odštel 103 milijone evrov, odškodnina pa bi lahko z dodatki narasla še za 30 milijonov evrov. V španski prestolnici je podpisal šestletno pogodbo, nemudoma pa postal ljubljenec navijačev.

Dobrih 14 dni po prestopu v Madrid je Bellingham dopolnil šele 20 let in je glavni favorit za t. i. nagrado Golden Boy, priznanje, ki ga dobi najboljši mladi igralec v Evropi. V minulih dveh letih sta jo prejela vezista Barcelone Gavi in Pedri, v soboto pa si bodo izjemno obetavni nogometaši stali nasproti. Pedrijev nastop je sicer pod velikim vprašajem, saj še ni okreval po poškodbi, se pa obeta izjemen el clasico. Real vodi na lestvici, Barca pa je tretja s točko zaostanka.

Prvi strelec La lige in Lige prvakov

Sorodna novica United zmagal po zapravljeni 11-m Köbenhavna v 97. minuti, Bayern v drugem polčasu strl Galatasaray

Bellingham bo glavni adut madridske zasedbe na velikem derbiju. Anglež je sijajno začel svojo pot v belem dresu, saj je trenutno tako na vrhu strelcev La lige kot Lige prvakov. V španskem prvenstvu je v 10. krogih mrežo zatresel osemkrat, dvakrat zadel neposredno za Realove tri točke, v evropskem tekmovanju pa je pot v mrežo našel na vseh treh obračunih skupinskega dela. Proti Bragi je zadel za vodstvo z 2:0.

Carlo Ancelotti je sicer na gostovanju na Portugalskem predčasno Bellinghama vzel iz igre, toda le preventivno in v skladu s previdnostjo pred težko pričakovanim obračunom z večnim tekmecem. “Je v redu. Začutil je nekaj v mišici, saj je bil teren zelo mehak. Malce je le utrujen in nič drugega,“ je povedal italijanski strokovnjak, o tokratni predstavi Bellinghama pa dodal: “Želeli smo igrati s štirimi v liniji v sredini. Malce smo žrtvovali na levi strani, da je bil Vinicius bolj svež v napadu. Jude je bil nevaren in veliko je pretekel. Prisilili smo tekmeca v podaje nazaj in tako tudi prišli do prvega gola. Z Viniciusom vse bolje sodelujeta.“

Dve podaji Viniciusa

V luči uspeha Reala je zelo pomembno, da je v vse boljši formi Vinicius Junior, ki je imel v tej sezoni že nekaj težav s poškodbami. Proti Bragi je Brazilec igral odlično in bil podajalec tako pri vodilnem zadetku Rodryga kot drugem Bellinghama, ob koncu pa je bil izbran za igralca tekme. “Individualna nagrada je odraz ekipe. Igrali smo zares dobro. Tudi dobro smo se branili, kar je zelo pomembno. Vesel sem zmage in tudi svoje dobre igre. Na zadnjih tekmah nisem igral najboljše in vesel sem take predstave,“ je dejal 23-letni napadalec.

“Z zmago smo okrepili samozavest pred tako veliko tekmo, kot je pred nami. Želimo pokazati novo dobro igro in seveda zmagati,“ je pristavil Vinicius, ki zdaj v konici napada igra z rojakom Rodrygom, veliko pa je v ofenzivne akcije vključen torej tudi Bellingham, ki je po podatkih OptaJoseja postal drugi igralec Reala z doseženim golom na prvih treh tekmah Lige prvakov. Pred 25 leti je to uspelo le še Christianu Karembeuju.

Bellingham je bil mož odločitve v uvodnem krogu Lige prvakov ob zmagi nad Unionom iz Berlina (1:0), ob zmagi nad Napolijem s 3:2 pa je zadel za 2:1. Pred dvema tednoma je izenačil dosežek Cristiana Ronalda, saj je na prvih desetih nastopih v dresu kraljevega kluba mrežo zatresel desetkrat, sicer pa se v sezoni še ni zgodilo, da ne bi bil med strelci na dveh tekmah zapored.