Benjamin Šeško je tožil nad bolečinami in načetostjo že med oktobrsko reprezentančno akcijo, po kateri se je poškodoval na naslednji tekmi Salzburga, po le 10 minutah igre proti Altachu. Po manj kot treh tednih, kot je napovedala klubska zdravniška služba, se je vrnil za Ligo prvakov, a nato izpustil zadnjo tekmo
Benjamin Šeško je tožil nad bolečinami in načetostjo že med oktobrsko reprezentančno akcijo, po kateri se je poškodoval na naslednji tekmi Salzburga, po le 10 minutah igre proti Altachu. Po manj kot treh tednih, kot je napovedala klubska zdravniška služba, se je vrnil za Ligo prvakov, a nato izpustil zadnjo tekmo "rdečih bikov" v avstrijskem prvenstvu. Foto: Reuters

Najboljše volje v domovino sicer prihaja Jasmin Kurtić, ki je za PAOK v nedeljo zabil kar dva gola in s tem Solunčanom prinesel sladko zmago nad Panathinaikosom s 3:1. Naprej je z bele točke v 85. minuti popeljal črno-bele v vodstvo, v 8. minuti sodnikovega podaljška pa je s prostim strelom potrdil zmago.

32-letni Belokranjec si s štirimi goli deli status prvega strelca PAOK-a, kjer je eden ključnih igralcev ekipe, ki zaseda tretje mesto v grški Superligi.

Gola Kurtića za zmago PAOK-a nad Panathinaikosom

Zajc začel vrnitev Fenerbahčeja z roba poraza

Konec tedna se je med strelce od slovenskih reprezentantov vpisal še povratnik v izbrano vrsto Miha Zajc. Tudi 27-letni Šempetrčan je zadel pozno – v 85. minuti je po lepi kombinaciji udaril z roba kazenskega prostora za 1:2 in začel vrnitev Fenerbahčeja proti Kayserisporju, ki je vodil z 0:2. Na koncu so Carigrajčani po 11-metrovki Mesuta Özila iztržili remi 2:2, s čimer so v turški Süperlig sicer šele sedmi.

V zadnjem mesecu prebujeni napadalci

Zdaj 25-letni Luka Zahović je ravno ujel strelsko formo pri Pogonu, zadel na dveh zaporednih tekmah in prispeval še dve podaji, a zdaj je izločen zaradi koronavirusa. Foto: www.alesfevzer.com
Zdaj 25-letni Luka Zahović je ravno ujel strelsko formo pri Pogonu, zadel na dveh zaporednih tekmah in prispeval še dve podaji, a zdaj je izločen zaradi koronavirusa. Foto: www.alesfevzer.com

Napadalci so sicer konec tedna ostali brez zadetka, a so zato v preteklem mesecu po zboru za oktobrski tekmi večinoma dvignili formo in zlasti učinkovitost. Prvi mož Slovenije Josip Iličić je strelsko formo iz reprezentance prenesel v klub in v tem času dosegel štiri gole. Po dvakrat so v tem času zabili tudi Andraž Šporar, David Tijanić in Luka Zahović.

A zato selektorja Matjaža Keka zadnje novice, povezane z napadalci, silijo k novim vpoklicem. Ravno Luka Zahović, ki je pri Pogonu sklenil oktober z dvema goloma in dvema podajama ob dveh suverenih zmagah kluba iz Szczecina, se namreč ne more udeležiti zbora. Zaradi okužbe s koronavirusom je izoliran in je izpustil nedeljsko tekmo z Rakowom. Pogon sicer zaseda visoko 3. mesto v poljski Ekstraklasi.

Zaradi zdravstvenih težav v reprezentančnem kadru ni tudi Jona Gorenca Stankovića, vnovič pa se je poškodoval talentirani Benjamin Šeško. 18-letnik iz Radeč se je po poškodbi mišičnih vlaken sicer vrnil na tekmi Lige prvakov proti Wolfsburgu (odigral 27 minut ob porazu z 1:2), a v soboto ga znova ni bilo v postavi Salzburga. Pred tekmo z Austrio Dunaj so ga rdeči biki navedli med odsotnimi zaradi poškodbe s stegnom.

Trije naknadni vpoklicani igralci

Zaradi treh poškodb so se članski vrsti na Brdu pri Kranju pridružili novinec Žan Celar, Blaž Vrhovec in Haris Vučkić.