Jose Mourinho je med tekmo proti Monzi nosil mikrofon, po koncu srečanja pa je ostro kritiziral sodnika Chiffija, s katerim imata že bogato zgodovino. Foto: EPA
Jose Mourinho je med tekmo proti Monzi nosil mikrofon, po koncu srečanja pa je ostro kritiziral sodnika Chiffija, s katerim imata že bogato zgodovino. Foto: EPA

Stephan El Shaarawy je v 24. minuti zadel za Romo, a je šest minut pred odmorom izenačil Luca Caldirola. Roma je po remiju padla na sedmo mesto, ki ne vodi v evropska tekmovanja v naslednji sezoni. Atalanta in Milan imata prav tako 58 točk, vendar imata boljšo razliko v zadetkih.

"Že na tekmo sem prišel z mikrofonom. Vse je posneto. Moral sem se zaščititi, prižgal sem ga v garderobi in ga imel prižganega vse do prihoda nazaj v garderobo po tekmi. Chiffi je najslabši sodnik. Tehnično gledano, je obupen. Nima nobene empatije, nobene komunikacije in nobenega občutka za igro," je bil oster 60-letni Mourinho.

V 96. minuti je drugi rumeni karton prejel Zeki Celik. "Pokazal je rdeči karton igralcu, ki mu je spodrsnilo v 96. minuti. Nehal sem opravljati delo trenerja 20 ali celo 30 minut pred koncem tekme. Vedel sem, da mi bo pokazal rdeči karton, ko se samo oglasim. Ne glede na to, kaj bi rekel. Nisem mu želel dati te priložnosti. Odločil sem se, da je dovolj," se nikakor ni uspelo pomiriti Portugalcu.

Roma nima take moči kot nekateri drugi italijanski klubi
"Verjemite mi, da sem se v trenerski karieri srečal že s številnimi zelo slabimi sodniki. O sodnikih govorim le takrat, ko neposredno vplivajo na razplet tekme. Chiifi je obupen sodnik, sploh ne išče stika z igralci ali s trenerji. Roma nima take moči kot nekateri drugi italijanski klubi, ki dajo jasno vedeti, koga ne želijo imeti za sodnika," je udarno sklenil Mourinho.

Roma je zelo uspešna tudi v Evropski ligi. V četrtek bo na prvi tekmi polfinala Evropske lige gostila Bayer iz Leverkusna.