Če bo Christian Eriksen še igral nogomet, bo najprej na vrsti prestop iz Interja. Foto: Reuters
Če bo Christian Eriksen še igral nogomet, bo najprej na vrsti prestop iz Interja. Foto: Reuters

29-letni Eriksen se je v Københavnu zgrudil v prvem polčasu obračuna s Finsko. Zdravniškemu osebju je po hitrem posredovanju uspelo vzpostaviti srčni utrip. Kasneje so mu v bolnišnici vstavili srčni spodbujevalnik, če bi se težave s srcem ponavljale. Zaradi tega ne more več igrati za Inter, saj italijanska pravila tega ne dovoljujejo. "Četudi mu zaradi zdravstvenega stanja italijanska pravila preprečujejo igranje, pa bi lahko nadaljeval kariero v drugih državah," so med drugim zapisali pri italijanskih prvakih. Na Apeninskem polotoku bi lahko nogomet igral le, če mu napravo odstranijo.

Ker torej v nekaterih drugih državah pravila niso tako stroga, Inter razmišlja o Eriksenovi prodaji. V Milano je prišel januarja 2020 iz Tottenhama, kjer je preživel sedem let. Odškodnina je tedaj znašala okoli 20 milijonov evrov. Pred odhodom v London je igral za Ajax, kamor je iz Danske prišel že v mlajših kategorijah. Z Interjem ga sicer pogodba veže do leta 2024, je pa trenutno celo najbolje plačan igralec v zasedbi italijanskih prvakov. Po Interjevi izjavi se je oglasil nogometašev agent Martin Schoots, ki je zatrdil, da je Eriksen v dobrem stanju, ni pa razkril, kdaj bi bil morda pripravljen za vrnitev na igrišče.

Za zdaj sicer ni jasno, ali bo Eriksen lahko igral v drugih državah, so pa recimo zaradi vnetja srčne mišice spodbujevalnik vstavili tudi Daleyu Blindu. Nizozemec je potem še naprej igral za Ajax in reprezentanco. Blind in Eriksen sta bila pred leti soigralca pri Ajaxu, prav amsterdamski velikan pa naj bi bil eden izmed morebitnih snubcev Danca v primeru Interjeve prodaje.