Luca Gotti je vodil Udinese od 1. novembra 2019. Foto: EPA
Luca Gotti je vodil Udinese od 1. novembra 2019. Foto: EPA

Udinese na 14. mestu lestvice Serie A zgolj šest točk loči od mest, ki peljejo v drugo ligo.

Gotti se je Udineseju pridružil leta 2019. Po odstavitvi hrvaškega strokovnjaka Igorja Tudorja, zdajšnjega trenerja Verone, pa je na položaj glavnega trenerja napredoval 1. novembra istega leta z mesta pomočnika trenerja.

Po poročanju Sky Sport Italia bo furlansko zasedbo začasno kot glavni trener vodil Gottijev pomočnik, 46-letni Gabriele Cioffi.

Kot mogoča naslednika Gottija na položaju se omenjata nekdanji trener Granade in Raya Vallecana Paco Jemez in nekdanji trener Cagliarija Rolando Maran.

Gotti je skoraj vso svojo trenersko kariero preživel kot pomočnik trenerja, pri čemer je vztrajal na stališču, da mu je bil ta položaj veliko ljubši zaradi pritiskov, ki jih mora prenašati glavni trener.

54-letni Gotti je bil od leta 2010 pred prevzemom trenerskega krmila v Vidmu pomočnik trenerja Cagliarija, Parme, Bologne ter londonskega Chelseaja pod vodstvom Maurizia Sarrija v sezoni 2018/19.

Slab začetek Udineseja v tej sezoni se je izkazal za odločilnega za konec sodelovanja, saj je zasedba vpisala zgolj štiri zmage, sedem remijev in šest porazov v Serie A in italijanskem pokalu.