Klub navijačev slovenske nogometne reprezentance v Ljudskem vrtu vedno poskrbi za dobro vzdušje. Foto: MMC RTV SLO
Klub navijačev slovenske nogometne reprezentance v Ljudskem vrtu vedno poskrbi za dobro vzdušje. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Kaučič
Aleš Kaučič napoveduje zmago Slovenije z 2:1. Foto: SportForum
Slovenija Supporters
Skupinica članov v petek v središču Bratislave. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Aleš Kaučič
Aleš Kaučič (desno) v Londonu ob gostovanju Slovenije na Wembleyju prejšnji mesec. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z Alešem Kaučičem

S Kaučičem smo se v središču slovaške prestolnice pogovarjali v petek popoldne, ko se je s skupinico kolegov odpravljal na ogled mesta. Člani kluba navijačev slovenske nogometne reprezentance so se v Bratislavo vozili kar osem ur (od 3.00 do 11.00), a to seveda le zaradi številnih (pivskih) postankov na poti. Kako Kaučič pričakuje večerno tekmo, si preberite v spodnjem intervjuju.


Aleš, skupina Slovenija Supporters se je znova zbrala na reprezentančni akciji. Dobili smo vas tukaj pred hotelom Kijev. Ali mogoče zbirate pozitivno energijo iz Ukrajine izpred desetih let, ko se je Slovenija prvič uvrstila na veliko tekmovanje?
Ne, saj nam pozitivne energije ne manjka, tako kot je tudi ne našim reprezentantom. Malo smo se sprehodili po Bratislavi, da malo vidimo, kakšno je stanje. Slovenskih navijačev je tukaj že kar nekaj, večina pa prihaja v soboto. Mi smo v petek prišli z dvema avtobusoma, v soboto prihajajo še trije avtobusi.

Koliko članov vaše skupine bo na tekmi?
Naših članov v organizaciji naše skupine bo okrog 250, pričakujemo pa še kakšnih 100 drugih, ki bodo prišli v lastni režiji. Potem pa še razne ultra skupine in tako naprej, tako da bo kar lepo število.

Kako se boste pripravljali za tekmo? Boste imeli kakšno zabavo?
Gotovo bomo obiskali slovaške pivnice, nekaj pojedli in popili. Mislim, da bo kar malo žurke, saj se tokrat med navijači čuti zelo pozitiven naboj. Enostavno ne vem, če je kdo pesimist za sobotno tekmo.

Danes ste tu še brez navijaških rekvizitov. Kdaj boste oblekli majice, si nadeli zastave? Se boste mogoče sprehodili z njimi skozi središče mesta?
Gotovo. Danes smo pravzaprav prišli na ogled Bratislave in se niti nočemo še preveč izpostavljati, v soboto pa bo nekako vse v reprezentančni zeleno-beli barvi in trobojnici. Mislim, da bo v soboto tukaj v središču mesta pokalo od Slovencev.

Na Severnem Irskem ste odigrali tekmo s severnoirskimi navijači. Se tokrat obeta kaj podobnega?
Ne. S severnoirskimi navijači je bila tekma odigrana, ker je bila že v Ljubljani. Takrat smo povabili severnoirske navijače in so potrdili. Oni so nas nato povabili nazaj. Povabila slovaških navijačev nismo prejeli in tudi mi se nekako ne silimo v to. Če prejmemo povabilo, odigramo, če ne, ne. Je pa bilo danes odigranih oziroma bodo odigrane še nekatere tekme. Med Slovaško in Slovenijo obstajajo razna prjjateljstva, tako da na primer veterani ND Gorica se mi zdi, da igrajo eno tekmo. Mislim, da se tudi na tej ravni nekaj odvija.

Kaj pripravljate za soboto, morda kakšno posebno koreografijo?
Ne, saj je s koreografijo na gostovanju zelo težko. Vse koreografije, ki so na gostovanjih, moraš že veliko vnaprej načrtovati in dobiti razna soglasja organizatorja. Tokrat je tekma tudi na zelo visoki varnostni ravni. Upam, da bo tistih 2.300 Slovencev, ki si bodo v živo ogledali tekmo, podprlo reprezentanco, ne glede na to, ali so to sponzorji, starši igralcev, kdor koli. Vsi skupaj moramo podpreti reprezentanco in pokazati tisti odnos, kot smo ga pokazali v Angliji, kjer smo po naših navijaških ocenah gotovo presegli Angleže.

Lani ste se že srečali s slovaškimi navijači v Mariboru. Pričakujete, da boste tudi tukaj glasnejši od njih?
Če bodo Slovaki hitro prejeli gol, bomo gotovo glasnejši. Oni pričakujejo 2.000 svojih navijačev. Ne vem, kakšen način navijanja imajo, kar se tiče njihovega prvenstva, so zelo močni v navijanju. A Slovenci smo do zdaj vedno dokazali, da znamo marsikoga preglasiti, tako da zagotavljam, da bo imela Slovenija zelo močno podporo s tribun.

Kakšen izid napovedujete?
Seveda ne bi bil navijač Slovenije, če ne bi upal na našo zmago. Upam se napovedati 2:1 za Slovenijo.

Kdo bo dosegel odločilni zadetek?
Želim si, da Novakovič, da pokaže tudi Kölnu, da ne morejo delati tako z njim, kakor delajo.

Verjetno se nato v sredo odpravljate tudi v San Marino, kajne?
Tako je. Klub navijačev slovenske nogometne reprezentance ima organiziran prevoz v San Marino. Manjši problem je, ker je tekma med tednom, nasprotnik pa ni atraktiven. Veliko ljudi čaka na izid tekme proti Slovaški, ampak glede na to, da bo rezultat seveda pozitiven (smeh), mislim, da bo zelo veliko slovenskih navijačev odpotovalo tudi v San Marino.

Iz Bratislave,

Pogovor z Alešem Kaučičem