Nogometaši Athletica se veselijo napredovanja v polfinale španskega kraljevega pokala. Foto: EPA
Nogometaši Athletica se veselijo napredovanja v polfinale španskega kraljevega pokala. Foto: EPA

Gostitelji srečanja s Katalonci ne bi mogli začeti bolje: že v uvodni minuti so slabo odzivnost gostujoče obrambe kaznovali s hitro akcijo, žogo pa je po odbitku v mrežo v kazenskem prostoru pospravil Gorka Guruzeta.

Athletic je dominiral v uvodnih minutah, nato pa so se varovanci Xavija Hernandeza le otresli začetnega pritiska in uravnotežili razmerje moči. V 26. minuti so izid izenačili, ko je po napaki v obrambi iz bližine zabil Robert Lewandowski. Že kmalu zatem je sledil preobrat.

Natančneje v 32. minuti, ko je Lamine Yamal z roba kazenskega prostora žogo spravil ob levi vratnici za hrbet nemočnega vratarja Julena Agirrezabale.

Z minimalno prednostjo Barcelone se je polčas tudi končal, v nadaljevanju pa so Baski hitro izenačili: v 49. minuti je po natančnem predložku v kazenski prostor z glavo zadel Oihan Sancet. Vratar Iñaki Peña je bil povsem nemočen.

Do konca rednega srečanja bi se lahko izid večkrat spremenil, a je ostalo pri 2:2. Gledalci so morali na žogo v mreži počakati do izdihljajev prvega podaljška, ko je Iñaki Williams sprejel sijajno globinsko podajo na desni strani in sprožil diagonalni strel.

Žoga se je odbila od desne vratarjeve vratnice, a Williams je bil dovolj zbran, da je odbitek iz bližine pospravil v gol za 3:2. Katalonci so iskali izenačujoči zadetek in morebitno izvajanje 11-metrovk, a brez uspeha. Za nameček je vse njihove upe v 121. minuti s še četrtim zadetkom Athletica na tekmi razblinil Nico Williams.


Španski kraljevi pokal, četrtfinale:

Celta Vigo - REAL SOCIEDAD 1:2 (0:1)
de la Torre 92.; Oyarzabal 2., Becker 66.

MALLORCA - Girona 3:2 (3:0)
Larin 21., Prats 28., 35./11-m; Stuani 68./11-m, Savio 96.
RK: Raillo 67./Mallorca

ATHLETIC BILBAO - Barcelona * 4:2 (2:2, 1:2)
Guruzeta 1., Sancet 49., I. Williams 105., N. Williams 121.; Lewandowski 26., Yamal 32.

Bilbao: Agirrezabala, Inigo Lekue (90./de Marcos), Vivian, Paredes, Yuri Berchiche, Vesga (46./Unai Gomez; 105./Jauregizar), Prados (90./Ander Herrera), Adu Ares (59./I. Williams), Sancet, N. Williams, Guruzeta (73./Villalibre).

Barcelona: Pena, Kounde, Araujo, Christensen (70./Cubarsi), Balde (23./Fort), Gündogan, F. de Jong, Pedri (99./Sergi Roberto), Yamal (105./Guiu), Lewandowski (78./Joao Felix), Ferran Torres.

Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez

* - po podaljšku


ATLETICO MADRID - Sevilla 1:0 (0:0)
Depay 79.
Griezmann (Atletico) je v 26. minuti zapravil 11-m.
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.