Splošna bolnišnica Slovenj Gradec. Foto: BoBo
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec. Foto: BoBo

Začasno vodenje bolnišnice Ksandi Javornik prevzema od dosedanjega direktorja bolnišnice Janeza Lavreta. Ta je eno leto pred iztekom mandata svetu zavoda na začetku februarja podal odpoved pogodbe o zaposlitvi na mestu direktorja bolnišnice. Članom sveta zavoda je nato na seji 15. februarja v pojasnilih odstopa med drugim navedel neodzivnost ustanovitelja glede pomembnih točk za bolnišnico in podcenjenost nekaterih zdravstvenih storitev.

Razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec bo predvidoma objavljen v kratkem, je za STA potrdil predsednik sveta Primož Stošicki.

Slovenjgraška bolnišnica se že nekaj časa spopada z negativnim poslovanjem in finančnimi težavami. Letno poročilo bolnišnice za lani kaže, da je bolnišnica leto sklenila s 3,9 milijona evrov primanjkljaja ob realiziranih 64,8 milijona evrov prihodkov. Plan za lani je predvideval dobrih 70 milijonov evrov prihodkov. Finančni načrt za letos predvideva uravnoteženo poslovanje s skupno 73,8 milijona evrov prihodkov.

O trenutnih razmerah na področju organizacije dela zaradi stavke zdravnikov in finančnem poslovanju bolnišnice je v torek na delovnem sestanku s poslovodstvom bolnišnice govorila tudi ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel. Ta dan se je med drugim udeležila odkritja temeljnega kamna za izgradnjo prizidka k Zdravstvenemu domu Slovenj Gradec.

Ob tem je v izjavi medijem potrdila, da je za petek sklican sestanek glede izvajanja nujne medicinske pomoči v regiji. Po njenih besedah je treba najti optimalno rešitev, da bo urgentni center, ki je v prostorih bolnišnice, optimalno deloval. "To zahteva sodelovanje vseh zdravnikov, predvsem zdravstvenega doma, bolnišnice in preostalih zdravstvenih domov na Koroškem," je med drugim dejala ministrica.