Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji in zamude na slovenskih cestah.

Zadnje

Evropske volitve 2024 Inštitut 8. marec: V SDS-u, NSi-ju in Resni.ci pobude za varen splav ne podpirajo

6.6.2024 13:38

V Inštitutu 8. marec pred volitvami opozarjajo, da so te ključne, saj bodo izvoljeni poslanke in poslanci med drugim odločali o njihovi pobudi My Voice, My Choice za varen in dostopen splav v Evropi. Zbrali so že skoraj polovico zahtevanih podpisov.

Vizualna umetnost V Ljubljani leta 2025 razstava o 12-letni poti slavnega tandema Ulay in Marina Abramović

6.6.2024 13:21

V ljubljanski Cukrarni so napovedali verjetno eno mednarodno najbolj relevantnih razstav v Sloveniji doslej. 30. novembra 2025, na rojstni dan Ulaya in Marine Abramović, bodo odprli razstavo o njunem skupnem delu in življenju.

Preberite tudi V NSi-ju odločno proti predlaganim posegom v sistem normirancev

6.6.2024 13:18

V NSi-ju so po besedah poslanca Jerneja Vrtovca odločno proti vnovičnim posegom v sistem obdavčitve normiranih samostojnih podjetnikov, t. i. normirancev.

Zdravje WHO v Mehiki potrdil prvo znano smrtno žrtev po okužbi z novim podtipom ptičje gripe

6.6.2024 13:11

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v Mehiki potrdila prvo znano smrtno žrtev po okužbi z novim podtipom ptičje gripe. Za posledicami okužbe z virusom H5N2 je aprila umrl 59-letni moški, ki je imel več pridruženih bolezni.

Evropske volitve 2024 Glas ljudstva: V kampanji nekaj izrazito spornih in neetičnih praks

6.6.2024 12:47

Civilnodružbene organizacije so ob izteku predvolilne kampanje opozorile na razlike in verodostojnost zavez in izjav kandidatov. Navedle so tudi nekaj primerov "izrazito spornih in neetičnih praks" strank SDS, NSi in Resni.ca.

Dostopno "Odkar sem se rodil, sem slep, tako živim in tako bom živel"

6.6.2024 12:46

Sedemletni Alexis Panić se je rodil z redko boleznijo, imenovano norrie, ki med drugim povzroča slepoto. Kljub temu da že od rojstva ne vidi, počne skoraj vse stvari, ki jih počnejo njegovi videči vrstniki.

Preberite tudi V trku tramvajev v Sibiriji smrtna žrtev in več kot 100 poškodovanih

6.6.2024 12:36

V trčenju tramvajev v sibirskem mestu Kemerevo je umrl en človek, več kot 100 je poškodovanih. Približno 80 so jih odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Znanost in tehnologija Starship vstal od mrtvih, Super Heavy "pristal" na vodni gladini

6.6.2024 12:22

Neverjeten dan za SpaceX: Super Heavy je uspešno simuliral pristanek na morju, prav tako Starship, čeprav je slednjemu odpovedal toplotni ščit.

Črna kronika Požar na OŠ Bistrica pri Tržiču poškodoval šest učilnic, k pouku se bodo učenci vrnili v ponedeljek

6.6.2024 12:15

Požar, ki je v sredo popoldne zajel Osnovno šolo Bistrica pri Tržiču, je po prvi oceni zajel 600 kvadratnih metrov ostrešja in poškodoval šest učilnic. V teku je aktivna forenzična preiskava vzroka požara, pouka na šoli pa ta teden ne bo.

Gospodarstvo Slovenskemu podjetju Viadukt oblasti BiH-a nočejo plačati odškodnine

6.6.2024 12:13

Slovensko podjetje Viadukt je po arbitražni razsodbi napovedalo prisilno izterjavo 46 milijonov evrov odškodnine, saj oblasti v BiH-u niti mesec dni po odločitvi niso izkazale namere po poplačilu dolga.

Zanimivosti Spominski bankovec nosi podobe slovenskih nogometašev

6.6.2024 11:59

V čast zgodovinske uvrstitve slovenske moške reprezentance na evropsko nogometno prvenstvo so natisnili spominski bankovec. Ta je velik kot bankovec za 20 evrov in v barvi bankovca za 500 evrov, krasi pa ga podoba slovenskih reprezentantov.

Glasba Martina Batič bo prihodnje tri sezone glavna dirigentka zbora Gulbenkian na Portugalskem

6.6.2024 11:49

Septembra bo dirigentka zbora Gulbenkian postala Martina Batič. V mednarodni fundaciji Calouste Gulbenkian s sedežem na Portugalskem so jo ob oznanitvi med drugim označili za dirigentko, ki slovi po vsestranskosti pri vodenju širokega repertoarja.

Slovenija Spremembe v šolstvu: glede predloga novele prispelo približno 40 pripomb

6.6.2024 11:19

Na predlog novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki je bil v javni obravnavi do konca maja, je po navedbah ministrstva za vzgojo in izobraževanje prispelo približno 40 pripomb.

Evropske volitve 2024 Kakšna bo prihodnost EU-ja, nadzor notranjih meja, zeleni prehod ...

6.6.2024 11:15

Mnenja vseh enajstih nosilcev list za evropske volitve so se na zadnjem, velikem soočenju RTV Slovenija med drugim kresala o prihodnosti EU-ja, migracijah, zelenem prehodu in vojni v Ukrajini.

Tenis Iga Swiatek za svoj četrti Roland Garros v soboto z Jasmine Paolini

6.6.2024 11:00

Iga Swiatek je tretje leto zapored finalistka Odprtega prvenstva Francije v tenisu. V polfinalu je s 6:2 in 6:4 premagala Coco Gauff. V sobotnem finalu jo čaka Jasmine Paolini, ki je s 6:3 in 6:1 premagala Miro Andrejevo.

Napovedujemo V Sinagogi Maribor razstava o navdihujočih slovaških ženskah judovske vere

6.6.2024 10:59

V Sinagogi Maribor danes odpirajo razstavo z naslovom Ženske. Zgodbe žensk, ki so vplivale na svet. Pripoveduje o navdihujočih ženskah judovske vere, ki so povezane z današnjim slovaškim ozemljem.

Evropske volitve 2024 EPP izrazil pripravljenost za sodelovanje z madžarsko opozicijsko stranko TISZA

6.6.2024 10:57

Konservativna Evropska ljudska stranka (EPP) je pripravljena sodelovati s stranko Spoštovanje in svoboda (TISZA) madžarskega opozicijskega politika Petra Magyarja, je dejal vodja EPP-ja Manfred Weber.

Napovedujemo Galerija Media Nox odpira Mlade arkade

6.6.2024 10:53

Mladinski kulturni center (MKC) Maribor odpira novo zunanje razstavišče v Kulturni četrti Židovska, kjer pod okriljem tega zavoda deluje Galerija Media Nox.

Ob osmih Dejan Verčič: Kampanja kaže na intelektualno lenobo

6.6.2024 10:50

"Elite ne vedo, kaj bi z Evropo," ob koncu kampanje pred evropskimi volitvami komentira Dejan Verčič. Ob tem pravi, da tako rekoč vse agencije za merjenje javnega mnenja v Sloveniji delajo za katero od političnih strank.

Slovenija KPK pri izvedbi naročila za resničnostni šov Vojak v akciji zaznal korupcijska tveganja

6.6.2024 10:48

Komisija za preprečevanje korupcije je pri izvedbi javnega naročila ministrstva za obrambo (Mors) za produkcijo dokumentarne resničnostne TV-serije Vojak v akciji zaznala korupcijska tveganja, zato je izdala več priporočil.

Glasba Oddaja Opus o družini Avšič, v kateri se ljubezen do glasbe goji od najzgodnejših let

6.6.2024 10:40

Bliža se konec šolskega leta, ko se večina učencev in dijakov pripravlja na zaključne ocene, v Opusu pa bomo tokrat spoznali družino, v kateri kar trije glasbeno nadarjeni otroci opravljajo redno šolanje po izpitih.

Vojna v Ukrajini Ukrajina ukazala evakuacijo iz Donecka. Kijev z letalniki napadel več ruskih pokrajin.

6.6.2024 10:38

Ukrajina je ponoči izvedla nove napade z brezpilotnimi letalniki na več ruskih območij. Eden od napadov je bil usmerjen na rafinerijo nafte v južni Rostovski oblasti, je sporočil njen guverner Vasilij Golubev.

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

6.6.2024 10:36

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

Kulinarika Lovoriko za najboljšo restavracijo na svetu dobila španska Disfrutar, tudi Hiša Franko je na seznamu

6.6.2024 10:29

V Las Vegasu so kot najboljšo restavracijo leta 2024 razglasili Disfrutar, ki deluje v španskem mestu Barcelona in je z ustvarjalnim menijem zaživela v 90. letih prejšnjega stoletja. Hiša Franko je na lestvici najboljših zasedla 48. mesto.

Stran 9 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov