Frontman rockovske skupine Foo Fighters je preživel kar 16 ur za žarom v zavetišču Hope of the Valley in napekel goro rebrc, zarebnic in svinjskih ledij.

Grohl se je za velikodušno potezo odločil po vremenski napovedi, da se nad Los Angeles zgrinja snežno neurje.

Direktor zavetišča Hope of the Valley Rowan Vansleve je na svojih družbenih omrežjih objavil posnetek z Grohlom, s katerim sicer že nekaj časa sodeluje pri dobrodelnih akcijah.

V ozadju se medtem sliši uspešnica Foo Fightersov My Hero.

“Sredi snežnih neurij ta teden. To je Dave Grohl med peko skoraj 500 porcij najboljših jedi z žara za ljudi, ki živijo v naših zavetiščih. Poklon," je pripisal Vansleve.

Med tistimi, ki so bili priča Grohlovi akciji, je bila tudi novinarka Liz Allman Seccuro.

"Ne da bi komu povedal, je med neurji Dave Grohl v zavetišče Hope Mission pripeljal svoj orjaški žar in napekel mesa za 500 ljudi. Plačal za vse sam. Delal 16 ur. Ko pridejo vesoljci na Zemljo in vprašajo, kdo je tu vodja, mislim, da jih lahko peljemo k Davu Grohlu," je tvitnila.

Znova na odrih

Foo Fighters so sicer v teh dneh napovedali tri ameriške koncerte – 24. maja bodo igrali v New Hampshiru, 14. junija v Arkansasu, 16. junija pa v Alabami.

Ob tem so že potrdili serijo nastopov na poletnih festivalih po ZDA in Evropi, vključno z Boston Calling, Sonic Temple, Rock Am Ring, Rock Im Park in Bonnaroo.

To bodo prvi pravi koncerti Foo Fightersov po smrti bobnarja Taylorja Hawkinsa pred letom dni po koncertu v Bogoti. Usoda skupine po tem nekaj časa ni bila znana, nato pa so fantje za silvestrovo sporočili, da bodo nadaljevali brez Hawkinsa, ki bi 17. februarja dopolnil 51 let.

Kdo bo zdaj prevzel bobne, še ni znano.