"Dirka po Sloveniji je eden najodmevnejših športnih dogodkov v Sloveniji in je velika priložnost za povečanje prepoznavnosti Slovenije kot zelene in raznolike destinacije ljubiteljem aktivnega oddiha, zlasti kolesarjenja," je pojasnila direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Pak.

Kot je poudarila, se dirki vsako leto pridružujejo nove destinacije, letos jih sodeluje 39, tako da bo dirka letos kolesarje vodila skozi celo Slovenijo, od Kobarida do Ormoža.

Slovenska turistična organizacija pri dirki sodeluje šesto leto zapored, tudi letos bodo vidnost dirke zagotovili s prenosom na Eurosportu in oglaševanjem na tem kanalu. Zavrteli bodo 230 videospotov Slovenije in destinacij, ki gostijo začetek in cilj posameznih etap, dodatno vidnost pa dirki po besedah direktorice STO-ja zagotavljajo z objavami na drugih kanalih Eurosporta, na družbenih omrežjih in podobno.

Spodbujanje k aktivnim počitnicam

V partnerskem sodelovanju z organizatorjem dirke in destinacijami Slovenijo predstavljajo milijonom kolesarskih navdušencev. "Dirka se namreč ponaša z izredno gledanostjo, v zadnjih petih letih jo je spremljalo več kot 46 milijonov gledalcev po svetu," je podčrtala.

Po njenih besedah je pomemben tudi prenos dirke na Radioteleviziji Slovenija, saj želijo za aktivne počitnice v Sloveniji navdušiti tudi domače turiste. "Hkrati želimo poudariti pomen trajnostne mobilnosti in aktivnega življenjskega sloga, na kar opozarja tudi geslo dirke Boj za zeleno oziroma Fight for green," je dodala.

Dirko po Sloveniji je sicer Pak označila za enega največjih promocijskih projektov, kjer se kažejo veliki sinergijski učinki pri sodelovanju športa in turizma.

Pomembno vlogo pri promociji Slovenije ima tudi sodelovanje STO-ja s kolesarjema Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem. "Sodelovanje z našima vrhunskima kolesarjema, ambasadorjema slovenskega turizma, promocijske projekte STO-ja naredi še vidnejše in učinkovitejše," je sklenila.