Internautica je bila v zadnjih letih nekoliko v zatonu, a prireditelji obljubljajo, da bo letos drugače. Foto: BoBo
Internautica je bila v zadnjih letih nekoliko v zatonu, a prireditelji obljubljajo, da bo letos drugače. Foto: BoBo
V Portorožu mednarodni sejem navtike

Organizatorji Internautice, ki velja za osrednji navtični dogodek v Sloveniji in tudi srednji Evropi, napovedujejo veliko novih zanimivosti in navtičnih premier, tako med jadrnicami kot med motornimi plovili. Letošnja prireditev bo namenjena tudi predstavitvi inovativnih tehnologij, obeta pa se tudi niz spremljevalnih dogodkov. Sejem bo postregel tudi z zanimivimi razstavnimi programi, predstavitvami plovil in različnimi športnimi dogodki.

Organizatorji evropskih navtičnih sejmov se lahko letos pohvalijo z zelo dobrimi rezultati, kar jih navdaja z optimizmom, zlasti ker je bilo letos zanimanje med razstavljavci veliko večje kot v preteklih letih.

Elan bo predstavil vsa svoja plovila
Med drugim Elan prvič do zdaj pripravlja celovito predstavitev vseh plovil, ki se trenutno izdelujejo pod blagovno znamko Elan in Impression. Obeta se tudi evropska premiera jadrnice Azuree 33C turškega proizvajalca Sirena Marine in še nekaj jadranskih premier.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi nekaj res ekskluzivnih jaht najvišjega razreda in letošnje novosti s področja opreme plovil in pripomočkov za navigacijo, ki bodo po sejemskih cenah tudi na prodaj.

Razstava bo priložnost za strokovna srečanja, podelili pa bodo tudi priznanje modra zastava za ekološko neoporečna in urejena kopališča in mednarodno priznanje jadransko plovilo leta. Jubilejna Internautica bo poleg tega vsebinsko naravnana k predstavitvi inovativnih tehnologij prihodnosti. V okviru projekta Zelena Avenija 2015 bodo predstavili električna in hibridna vozila ter plovila in navtično opremo te vrste, predstavili pa bodo tudi dva okoljevarstvena projekta.

Letos bodo v okviru športnih dogodkov Internautice prvič organizirali tudi SUP-tekmo, med petkom in nedeljo pa bo potekalo še tradicionalno srečanje starodobnih plovil in vozil.

V Portorožu mednarodni sejem navtike