Drugo sezono Belega lotosa so snemali na Siciliji, v hotelu Four Seasons v Taormini. Foto: IMDB
Drugo sezono Belega lotosa so snemali na Siciliji, v hotelu Four Seasons v Taormini. Foto: IMDB

To je na Tokijskem filmskem festivalu razkrila japonska producentka Georgina Pope, ki je povedala, da je šla z "vidnim ustvarjalcem serije", ki se je zavzemal za snemanje na Japonskem, na turo potencialnih snemalnih lokacij.

Sorodna novica Taormina – po (obleganih) poteh Belega lotosa ob zvokih Botra

Na teh ogledih so se jima pridružili tudi producenti in vodilni studijski predstavniki. Deadline je pozneje potrdil, da je šlo za avtorja Belega lotosa Mika Whita.

“Odlična tura je bila. Na Honšuju smo našli nekaj naravnost osupljivih lokacij. Ustvarjalcu so bile vse izjemno všeč, jaz pa sem bila prepričana, da imam dogovor v žepu," je povedala Pope.
A nazadnje so Whita premamile finančne spodbude, ki jih je Tajska namenila za snemanje.

“Tajska vlada je ravno napovedala obnovitev in izboljšanje svojega sistema finančnih spodbud za snemanje filmov in serij. 30-odstotno vračilo davka. Za njihov projekt je to pomenilo 4,4 milijona dolarjev,” je povedala Pope.

“Vsi so me gledali s sočutjem. V tistem času na Japonskem nismo imeli nobenih finančnih spodbud, zato nisem mogla odgovoriti s konkretno protiponudbo. Vse, kar sem slišala, je bil zvok 35 milijonov dolarjev vrednega projekta, kako leti skozi okno.”

Prva sezona je bila posneta na Havajih. Foto: HBO
Prva sezona je bila posneta na Havajih. Foto: HBO

Dobrodošli v ... Four Seasons

Vse od finala druge sezone Belega lotosa se je vedelo, da bodo tretjo sezono najverjetneje snemali nekje na Daljnem vzhodu. White sam je takoj po finalu potrdil, da se selijo v Azijo za naslednjo sezono, ki da se bo osredinjala na “smrt ter vzhodnjaško religijo in duhovnost”.

“Prva sezona se je vrtela okoli denarja, druga pa okoli seksa. Mislim, da bo tretja sezona najverjetneje satirični in zabavni pogled na smrt ter vzhodnjaško religijo in duhovnost. Zdi se, da bi bil to lahko bogat material za še en obisk Belega lotosa,” je dejal.

In tudi že pred snemanjem druge sezone je namignil, da bi se rad za vsako sezono selil na drugo celino, pri čemer ga mika Azija. Konkretno – Japonska. Dokler ni prišlo do menjave lokacije. Variety je marca poročal, da se snemanje seli iz Japonske na Tajsko.

Prva sezona Belega lotosa je bila posneta na Havajih, druga pa na Siciliji, pri čemer so obakrat za snemalno lokacijo uporabili hotelske komplekse luksuzne verige Four Seasons.

Kje točno bodo snemali na Tajskem, še ni znano, ima pa Tajska štiri letovišča Four Seasons, in sicer v Bangkoku, Čiang Maiu, Koh Samuiju in v Zlatem trikotniku. Je pa baje do zamud pri snemanju prišlo tudi zato, ker so po pandemičnem odprtju Azije vsi ti hoteli polno zasedeni.

Za nameček pa je bil uspeh Belega lotosa tako velik, da je kar korenito pripomogel tudi k popularizaciji znamke Four Seasons, o čemer smo poročali tudi v naši reportaži iz Taormine, kjer so snemali drugo sezono.