Evrovizijski oder so že postavili, prve delegacije in izvajalci pa so v Rotterdam začeli prihajati po prvomajskih praznikih, 8. maja so se začele tudi prve vaje.

Ana Soklič je z ekipo na Nizozemsko odpotovala v petek, 7. maja, in že naslednji dan stopila na oder rotterdamske arene Ahoy, kjer si bo letos evrovizijski spektakel lahko v živo ogledalo do 3500 gledalcev, milijoni pa bodo tekmovanje lahko spremljali po televizijskih zaslonih ali pa spletu.

Čeprav jo pred velikim nastopom čaka še devet dni intenzivnih priprav, je slovenska predstavnica glavni oder že preizkusila in svojo prvo vajo uspešno izpeljala.

Njena edina želja je, da bi bila sama zadovoljna in ponosna na svoj nastop

Sorodna novica Ana Soklič pred odhodom v Rotterdam: "Kot si želim tega odra, me ga je obenem tudi strah"

Preden je spakirala kovčke in odletela proti Nizozemski, je skupaj z ZKP RTV Slovenija izdala tudi minialbum Born to the Fight, na katerem je tudi posebna različica Amena a cappella, ki jo je posnela z vokalno skupino Perpetuum Jazzile.

Za oddajo Dobro jutro je pevka povedala: "Želim si, da bi bila energija na dan nastopa čim boljša. Lahko izdam, da ne bom stala samo na enem odru, ampak na več odrih. V meni se prepletajo bojazen, navdušenje, vznemirjenje. Upam, da bo na dan nastopa prava zmes vsega, da se bo sestavilo tako, kot je treba." Spremljala jo bo tudi izredna vokalistka, priznana učiteljica petja in članica skupine Okustični Karin Zemljič, ki se je v tej vlogi že izkazala pri Maraayi, ManuElli in Lei Sirk.

Najpomembnejši nalogi Ano Soklič čakata 17. maja, ko bo opravila z generalko za nacionalne žirije, 18. maja pa bo v prvem polfinalu kot druga nastopajoča skladbo Amen, pri produkciji katere je sodelovalo več kot 60 ljudi, nastala pa je v elitni mednarodni zasedbi, zapela celotni Evropi. Drugi polfinalni večer bo dva dni pozneje, v soboto, 22. maja pa še finale.